De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2022 (mobile)

27 december 2022 6 Minuten 0 Reacties
Google Pixel Tablet 6

Het duurt nu niet lang meer voordat we het nieuwe jaar inluiden. We kijken in dit artikel nog één keer terug op het mobiele jaar van 2022. Wat zijn nou de best gelezen nieuwsberichten, recensies en achtergrondartikelen? Neem dit overzicht vooral door om te kijken of je nog een trend of artikel gemist hebt.

Iedere jaar schrijft de redactie van FWD een artikel over de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Zo kunnen we allemaal zien wat we de afgelopen twaalf maanden gedaan hebben en wordt duidelijk welke bedrijven en producten populariteit genieten. In dit artikel gaan we in op de ontwikkeling van de markt voor mobiele apparaten, namelijk smartphones en tablets. Eerst pakken we er een aantal populaire nieuwtjes bij, die vaak leiden tot nog meer nieuws gedurende het jaar. En daarna kijken we naar de best gelezen achtergrondartikelen en reviews.

Best gelezen nieuws

We beginnen het nieuwsoverzicht van best gelezen nieuwsberichten met Instagram. De fotodeeldienst voerde namelijk heel wat updates door de afgelopen maanden, die niet altijd in de smaak vielen. En dat is niet het enige Meta-bedrijf dat volop in de belangstelling stond. Ook WhatsApp geniet nog altijd de voorkeur, helemaal als blijkt dat je niet meer door hoepels hoeft te springen als tabletgebruiker. Oppo kondigde een nieuwe smartwatch aan waar veel mensen belangstelling in hadden. Datzelfde geldt voor de betaalbare iPhone SE.

Andere smartphones die in de smaak vallen bij het FWD-publiek zijn de Motorola G42, Google Pixel 7-lijn en de iPhone 14-lijn. Maar ook de Motorola G82 5G trekt veel bekijks. Daarnaast kijken veel mensen uit naar de Google Pixel-tablet die in 2023 verschijnt, inclusief dock. Verder was er aan het begin van het jaar wat fanfare over de nieuwe telefoon van de oud-OnePlus-oprichter en vinden veel lezers het fijn dat ze stilletjes een WhatsApp-groep kunnen verlaten. We sluiten af met de prijsverhogingen die Apple onlangs doorvoerde; daar zat niemand op te wachten.

Achtergronden en tips

Hoewel Android een gebruiksvriendelijk platform is, weet niet iedereen meteen hoe je het systeem naar eigen hand om kan zetten. Zo willen heel veel mensen weten hoe ze een bepaalde standaardapplicatie aanpassen op het besturingssysteem, met name voor het openen van bestanden. Ook zijn de overzichten van de beste smartphones en natuurlijk de beste tablets van dit moment nog altijd heel populair. Niet vreemd natuurlijk — je kunt je geld maar één keer uitgeven en zowel smartphones als tablets zijn er niet altijd heel veel goedkoper op geworden.

Ben je het patroon van je Android-tablet of -smartphone vergeten? Zo kun je toch inloggen! Dit artikel kwam als geroepen voor veel bezoekers, die helaas geen toegang meer hadden tot hun hardware. Daarnaast komen we een oude bekende tegen, in de vorm van contacten terughalen met Gmail. Mocht je je contacten per ongeluk verwijderd hebben, dan kan dit artikel je wellicht helpen. Daarnaast vroegen veel mensen zich nou eigenlijk af: wat zijn de verschillen tussen de iPhone 13 en iPhone 14? Als je dat ook wil weten, check dan dit uitgebreide artikel.

Verder weten we allemaal dat WhatsApp een handige app is. Maar via die app kun je ook wel eens lastig gevallen worden. Daarom is het goed om te weten hoe je mensen blokkeert. Wil je trouwens ook eens met je smartphone afrekenen in de supermarkt, dan lees je hier hoe dat moet met Google Pay. Bovendien wisten ouders en verzorgers ons wederom te vinden dit jaar, aangezien veel mensen binnenkwamen op het artikel Android-tablet geschikt maken voor kinderen: zo werkt het. En zo log je in zonder wachtwoord; al is dat nog toekomstmuziek.

Best gelezen recensies

We beginnen in de lente. Toen verscheen er namelijk de best gelezen review van het jaar. Dit is de review over de Xiaomi Redmi Note 11 Pro, die “net dat beetje extra” mist. Die review wordt op de voet gevolgd door het artikel over de Oppo Reno 8 Pro, die “minder goed dan zijn voorganger” is. In het verlengde daarvan zijn de Reno 6 en Reno 6 Pro van Oppo uit 2021 nog steeds mateloos populair. En we blijven nog even bij dit merk, want ook de review over de Find X5, een vlaggenschip dat “helaas net te duur is” sloeg aan bij onze lezers.

Dan komen we aan bij de eerste en enige smartwatch in deze lijst, namelijk de Huawei Watch GT3 Pro. Die wordt opgevolgd door een “heet” toestel uit Japan, namelijk de Sony Xperia 1 IV. Helaas valt dat toestel minder in de smaak dan de Xperia 1 III. Daarachter staat wederom een review uit 2021, over de uiterst betaalbare Samsung Galaxy Tab A7. In de basis een prima tablet, maar hij vergt wel wat geduld. De Samsung Galaxy Tab S8 doet het beduidend beter, maar dat is ook niet gek. Het verschil zit hem in de specificaties en daarnaast ook de prijs.

Lenovo laat zien dat Chinese leveranciers van populaire elektronicaproducten erg in trek zijn bij FWD-lezers. Want de review over het medio 2021 verschenen Lenovo Tab P11-model blijft goed scoren. Dan nemen we nog een aantal reviews even in sneltreinvaart met je door. Op FWD worden de reviews van de Poco F4 GT (voor gamers), Lenovo Yoga Tab 13 (entertainmenttablet pur sang), de vorige maand verschenen Lenovo P11 Pro 2 Gen 2 en de Oppo A17 ook allemaal erg goed gelezen. Onze lezers geven het liefst dus niet te veel uit.

Op naar 2023!

Naast het feit dat het nieuwe FWD-platform zich flink ontwikkeld heeft, hebben we veel gezien en heel veel kunnen doen in 2022 en dat is mooi nieuws. Daarom kunnen we niet wachten om ook in 2023 aan de slag te gaan, zodat we het FWD-platform verder kunnen uitbouwen. Dat geldt dus niet alleen voor alle ontwikkelingen op het gebied van smartphones en tablets, maar ook over beeld, audio, entertainment en smarthomes. Het nieuwe jaar brengt nog meer nieuws, meer achtergronden en meer recensies. Namens het hele team van FWD wensen we je een hele fijne jaarwisseling!

Mocht je overigens dieper in de wereld van tablets en smartphones willen duiken bekijk dan onze pagina’s met recensies en tips en adviezen door.

Reacties (0)