De beste smartphones van dit moment (lente 2021)

13 april 2021 + 10 minuten 2 Reacties
Xiaomi Redmi Note 10 Pro-4 (1)

In dit overzicht geven wij je onze tips van de beste smartphones van dit moment. Voor ieder budget is er een toptoestel te vinden.

Ieder kwartaal mag je van ons een overzicht verwachten van de beste smartphones van dit moment. De winter is voorbij en de lente is officieel begonnen. In de eerste maanden van het nieuwe jaar brengen fabrikanten volop nieuwe smartphones uit. De hoogste tijd voor een flinke update van het artikel De beste smartphones van dit moment.

Wanneer verschijnt een smartphone in dit overzicht? Dat hangt af van verschillende factoren. Allereerst kijken we tussen onze eigen reviews van smartphones. Heeft een telefoon een goed testresultaat gescoord? Dan zou het zomaar kunnen dat het opgenomen wordt in deze lijst. Hierbij kijken we echter niet alleen naar smartphones met de beste specificaties. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is belangrijk. We willen een overzicht creëren voor ieder budget, zodat je zowel budgettoestellen, midrangers als high-end toestellen in dit overzicht zult vinden.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste smartphones van het moment. De laatste update is gedaan in april 2021.

Android vs. iOS

Het besturingssysteem is een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de juiste smartphone. In feite zijn er twee besturingssystemen. De smartphones van Apple draaien op iOS, terwijl de smartphones van de andere fabrikanten draaien op Android. De besturingssystemen zijn redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Je kunt swipen door menu’s en je kunt apps downloaden en gebruiken. Voor een groot deel komt de keuze op persoonlijke voorkeur neer.

Het nieuwste besturingssysteem van Apple is iOS 14. De laatste update hiervoor is iOS 14.4.2, dat eind maart is verschenen. Het voordeel van Apple is dat gelijk alle nog ondersteunde toestellen gebruik kunnen maken van deze nieuwste versie van het besturingssysteem. Bij Android ligt dit net iets anders. Google heeft in september Android 11 gelanceerd, maar nog niet alle fabrikanten hebben hun toestellen van deze update voorzien. Veel Android-toestellen maken gebruik van een softwareschil over Android heen, waardoor ook dit extra ontwikkelingstijd kost. Daarnaast zijn niet alle fabrikanten even vlot als het op updates aankomt.

Welk besturingssysteem moet je kiezen? Dat ligt geheel aan je eigen voorkeuren, maar tevens ook aan andere apparatuur wat je in huis gebruikt. iOS is vaak meer gesloten als besturingssysteem. Heb je ook andere apparaten van Apple in huis, dan is de gegevensuitwisseling zeer gemakkelijk als je ook een iPhone in huis hebt. Android is daarnaast wat meer open, wat wel gemakkelijk is voor het verbinden van een groot scala aan andere apparaten. Daarnaast heb je natuurlijk ook alle Google-diensten tot je beschikking met een Android-telefoon. Dit geldt echter niet voor nieuwe smartphones van Huawei. De Chinese fabrikant mag geen Google-apps gebruiken op nieuwe smartphones. Oudere modellen beschikken vaak nog wel over de Google-apps. Apple levert echter wat langer updates (vijf jaar) voor een smartphone dan veel fabrikanten van Android-telefoons (meestal twee of drie jaar). Samsung levert sinds kort echter wel vier jaar updates voor de Galaxy-toestellen. Het ligt dus uiteindelijk aan je eigen voorkeuren.

De trends van dit moment

De innovatie lijkt een beetje stil te liggen in de smartphonewereld. Alhoewel veel fabrikanten werken aan smartphones met twee schermen of juist een opvouwbaar scherm, is dit vooral nog een niche op dit moment. Wel worden er stappen gemaakt op het gebied van de camera’s en de batterij. Camera’s worden voorzien van grotere sensoren, waardoor er meer licht op kan vallen. Dit moet met name zorgen voor een verbetering in fotokwaliteit in omstandigheden met weinig licht. Drie camera’s achterop een toestel lijkt inmiddels de standaard geworden, zodat je naast een hoofdcamera ook een zoomlens en ultra-groothoeklens tot je beschikking hebt. Ook spelen fabrikanten met macrocamera’s. Hiermee is de smartphone een veelzijdig alternatief voor een professionele camera geworden, zij het dat de kwaliteit van de smartphonecamera nog altijd niet kan tippen aan een spiegelreflexcamera.

De batterijen worden groter en groter en ook de oplaadtechnologie gaat met stappen vooruit. Sommige toestellen kun je al volledig opladen binnen een half uur. De capaciteit wordt ook groter. De schermen met hoge resoluties en snelle hardware hebben nu eenmaal meer energie nodig. En over schermen gesproken, de verversingssnelheid komt ook steeds hoger te liggen. Was voorheen 60 Hz de standaard, daar zien we nu toestellen met 90 Hz, 120 Hz of zelfs 144 Hz. Deze snelheid geeft aan hoe snel het scherm ververst per seconde. Hoe hoger de verversingssnelheid, hoe vloeiender de beelden op je smartphone.

Wensen, verwachtingen en voorkeuren

Wat zoek je precies in een smartphone? Kijk goed naar de wensen en je aanwezige budget. Een smartphone van 200 euro kan bijna precies hetzelfde als een smartphone van 1000 euro. Je kunt bellen, internetten, WhatsAppen, foto’s maken, social media bekijken of natuurlijk YouTuben. Het grote verschil zit het met name in de hardware. Een duurdere smartphone heeft vaak een beter scherm, kan de nieuwste games soepel draaien en heeft betere camera’s aan boord. Je zult dus goed moeten kijken wat je echt nodig denkt te hebben op een smartphone. Uiteraard speelt het budget ook een rol. Wij helpen je in dit overzicht van beste smartphones daarom aan een overzicht met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

De beste smartphones van dit moment

Na deze introductie is het de hoogste tijd om te starten met het overzicht van de beste smartphones van dit moment. De toestellen hieronder zijn in willekeurige volgorde geplaatst. Het bovenste toestel is dus niet automatisch de beste smartphone. Je vindt zowel budgettoestellen, midrangers als high-end toestellen in dit overzicht. Zo is er voor ieder budget een uitstekende smartphone in de onderstaande lijst te vinden.

OnePlus 8T

OnePlus stond jarenlang bekend om echte prijsvechter. Het leverde toestellen met de beste specificaties, maar dan tegen een lagere prijs dan de gevestigde orde. De laatste jaren is het de titel van prijsvechter een beetje verloren. De nieuwste vlaggenschepen van OnePlus werden steeds duurder. Eind vorig jaar was daar ineens de OnePlus 8T. Dit toestel met oled-scherm van 120Hz kun je razendsnel opladen, kwam direct met Android 11 en levert wederom topspecificaties af met de snelle Qualcomm Snapdragon 865. En dat voor een lagere prijs dan de concurrentie. De OnePlus 8T is weer een echt OnePlus-toestel zoals we OnePlus kennen.

We horen je wellicht denken, waarom geen OnePlus 9 of OnePlus 9 Pro in deze lijst? Toegegeven, de camera’s van de nieuwere toestellen zijn iets beter, maar ze zijn ook aanzienlijk duurder zonder echt veel vernieuwingen. Voor ongeveer 500 euro is de OnePlus 8T nog altijd een uitstekend toestel.

Waar je verder overigens rekening mee moet houden is het feit dat er dit keer geen ip-certificaat aanwezig is. Ook dat is een oude truc om de prijs laag te kunnen houden. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken, aangezien de telefoon best tegen een spatje water kan. Maar we raden je aan hem niet onder te dompelen. Al met al is de OnePlus 8T, ondanks enkele minpunten, toch een ontzettend fijne telefoon die een hoop aanbiedt voor een relatief lage prijs. En zo zien we de fabrikant het liefst: deze OnePlus is daarom een dikke aanrader.

Lees de volledige review van de OnePlus 8T.

8.5
OnePlus-8T-2
FWD award

Beoordeling
OnePlus 8T

Pluspunten
 • 120Hz-scherm
 • Razendsnel opladen
 • OnePlus zoals we OnePlus kennen
Minpunten
 • Geen ip-certificaat
 • Camerasysteem
 • Geen draadloos opladen

Beoordeling OnePlus 8T

Al met al is de OnePlus 8T, ondanks enkele minpunten, toch een ontzettend fijne telefoon die een hoop aanbiedt voor een relatief lage prijs. En zo zien we de fabrikant het liefst: deze OnePlus is daarom een dikke aanrader.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker OnePlus 8T

Apple iPhone 12-serie

Apple heeft het afgelopen jaar maar liefst vier nieuwe iPhone 12-modellen op de markt gebracht. Naast de reguliere iPhone 12 was daar een iPhone 12 Mini met dezelfde specificaties, maar dan met een kleiner scherm van 5.4-inch. De reguliere iPhone 12 heeft een scherm van 6.1-inch.

De nieuwe serie draait op de snelle Apple A14 Bionic en de serie ondersteunt 5g. Veel aandacht is wederom uitgegaan naar de camera’s. De sensoren hebben een groter diafragma, waardoor je ook in een omgeving met weinig licht goede foto’s kunt maken. Nieuw bij deze serie is ‘MagSafe’. Middels een magneet (in combinatie met verschillende sensoren en chips als nfc) kun je straks gemakkelijk draadloos opladen, een hoesje gebruiken of je creditcard achterop in een sleuf plaatsen. Door het magneetje kunnen straks allerlei accessoires universeel gebruikt worden op alle toestellen in de iPhone 12-serie. En tevens langverwacht in de serie, je kunt nu draadloos opladen.

Voor wie dit net allemaal te weinig is kan kijken naar de topmodellen binnen de serie met de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max met meer cameramogelijkheden, een extra lens en de Pro Max met een groot oled-scherm van 6.7-inch.

Lees meer over de Apple iPhone 12-serie.

Samsung Galaxy S21

In onze review van de Samsung Galaxy S21 zeiden we niet voor niets dat Samsung terug aan de top is met het nieuwe vlaggenschip van dit jaar. Je moet iets inleveren op bepaalde vlakken ten opzichte van de Galaxy S20 met een iets lagere resolutie, minder werkgeheugen en een plastic achterkant, maar het levert een zeer betaalbaar vlaggenschip op met goede specificaties. Op het moment van schrijven is de prijs onder de 800 euro gezakt.

De Samsung Galaxy S21 komt met een amoled-scherm van 6,2-inch in een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels en een 120Hz-scherm. Je krijgt 8 GB werkgeheugen en 128 GB of 256 GB opslaggeheugen. Ook de 5nm 64-bit Octa-Core processor levert prima prestaties. De batterij heeft een capaciteit van 4.000 mAh en met de 64-megapixel hoofdcamera maak je uitstekende foto’s. Op papier uitstekende prestaties en dit bleek ook in de praktijk het geval te zijn zoals je kunt lezen in onze review.

Alhoewel Samsung op papier een kleine stapje terug heeft gedaan met minder werkgeheugen, een lagere resolutie en een plastic achterkant, is de Samsung Galaxy S21 echt hét toestel van dit moment. Voor een prijs van 849 euro zal je niet snel een beter toestel vinden. De prestaties zijn goed, foto-kwaliteit is top en het toestel is erg fijn in gebruik. De Samsung Galaxy S21 Ultra is het betere toestel van de twee, maar is het prijsverschil van ruim 400 euro niet waard. In potentie zijn de camera’s van het duurdere toestel beter, maar die worden op dit moment nog niet ten volle benut.

Lees ook de review van de Samsung Galaxy S21.

9.0
productfoto galaxy s21
FWD award

Beoordeling
Samsung Galaxy S21 en Galaxy S21 Ultra

Pluspunten
 • Betaalbaar vlaggenschip
 • Goede camera's
 • Fris design
 • Display en geluid prima in orde
Minpunten
 • Wel iets inleveren ten opzichte van de S20
 • Camera's nog wat inconsistent
 • Ultra is prijsverschil (nog) niet waard

Beoordeling Samsung Galaxy S21 en Galaxy S21 Ultra

Alhoewel Samsung op papier een kleine stapje terug heeft gedaan met minder werkgeheugen, een lagere resolutie en een plastic achterkant, is de Samsung Galaxy S21 echt hét toestel van dit moment. Voor een prijs van 849 euro zal je niet snel een beter toestel vinden. De prestaties zijn goed, foto-kwaliteit is top en het toestel is erg fijn in gebruik. De Samsung Galaxy S21 Ultra is het betere toestel van de twee, maar is het prijsverschil van ruim 400 euro niet waard. In potentie zijn de camera's van het duurdere toestel beter, maar die worden op dit moment nog niet ten volle benut.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Samsung Galaxy S21 en Galaxy S21 Ultra

Poco X3 Pro

In september verscheen de Poco X3 van (toen nog) Xiaomi. Inmiddels staat Poco grotendeels op eigen benen en is er ook een Pro-versie uitgebracht die net even wat meer biedt dan het reguliere model. Zoek je een toestel met de perfecte prijs-kwaliteitsverhouding, dan kom je al snel bij de Poco X3 Pro uit. De Poco X3 Pro heeft een groot lcd-scherm van 6.67-inch in een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels met een verversingssnelheid van 120 Hz, 128 GB of 256 GB opslaggeheugen en 6 GB of 8 GB werkgeheugen. Daarnaast is er een grote 5.160-batterij met 33W-snelladen. Voor mensen die veel performance uit een smartphone willen halen vinden we de Qualcomm Snapdragon 860 aan boord. Een flinke upgrade ten opzichte van de normale Poco X3. Hiermee is gamen geen enkel probleem.

Foto’s maken kan met de hoofdcamera van 48 megapixel, terwijl er ook een groothoekcamera, dieptesensor en macrolens aanwezig is. Filmen kan in een 4k-resolutie. NFC is ook hier aanwezig, net als dual speakers en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Het toestel is met ip53 ook spatwaterdicht. Wellicht ben je nu benieuwd wat dit allemaal moet gaan kosten? Met een verkoopadviesprijs vanaf 249 euro is dit één van de goedkoopste smartphones in dit overzicht.

Samsung Galaxy A52

Samsung behoort niet voor niets al jaren tot de top van de smartphonemarkt. Met name de betaalbare midrangers van de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn erg geliefd. Zoek je een betaalbare smartphone met toch de nodige luxe aan boord? Kijk dan eens naar de Samsung Galaxy A52. De nieuwe smartphone is onlangs uitgebracht en is de opvolger van twee van de best verkochte toestellen van de afgelopen jaren (Galaxy A50 en A51). Het is een mooie toevoeging aan het betaalbare middensegment in dit overzicht van beste smartphones, met name omdat het high-end functies naar een betaalbaar toestel brengt.

Het fraaie Amoled-scherm van 6,5-inch heeft een resolutie van 2.400 bij 1.080 pixels en een verversingssnelheid van 90Hz. Het toestel beschikt in totaal over vijf camera’s, waaronder een hoofdcamera van 64 megapixel met OIS AF (f/1.8). De batterij heeft een capaciteit van 4.500 mAh en kun je middels 25W Fast Charging weer opladen. Alhoewel het toestel met name aan de achterkant net even wat klasse mist (plastic), ziet het er van een afstandje toch redelijk goed uit. Het toestel heeft 6 of 8 GB werkgeheugen en 128 of 256 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Je kunt kiezen uit een reguliere versie en een 5g-versie. De 5g-versie heeft een 120Hz-scherm en een Snapdragon 750G en is daarmee iets vlotter dan de Snapdragon 720 uit het reguliere model. Prijzen beginnen vanaf 349 euro.

Apple iPhone SE

Het is lang geleden dat we zo’n betaalbare en tevens kleine iPhone hebben mogen aanschouwen. In april van het afgelopen jaar werd de Apple iPhone SE 2020 gelanceerd. Een compact toestel met Retina HD-scherm van 4.7-inch. Het toestel heeft een glazen achterkant en aluminium omlijsting en kun je ontgrendelen middels de ring van de Home-knop. Aan de buitenkant lijkt het op de oudere iPhone 8, maar intern is dit toch nog een vrij krachtig toestel met de Bionic A13-chip. Games spelen behoort dus zeker tot de mogelijkheden.

Achterop de iPhone SE 2020 vinden we een camera van twaalf megapixel die is gespecialiseerd in portretten. Ook kun je video’s maken in een 4k-resolutie. Het allerbeste nieuws is echter de prijs. Apple staat erom bekend altijd (te)veel geld te vragen voor nieuwe toestellen. De Apple iPhone SE 2020 werd gelanceerd voor een prijs van 489 euro, waardoor dit het goedkoopste nieuwe toestel met iOS van dit moment is.

Oppo Find X3 Pro

Eind vorig jaar hadden we de Oppo Find X2 Pro opgenomen in deze lijst. Inmiddels heeft het toestel een opvolger gekregen in de vorm van de Oppo Find X3 Pro. Dit toestel komt met een amoled-scherm van 6,7-inch in een resolutie van 3.216 bij 1.440 pixels met een refresh rate van 120Hz. Aan boord vind je de snelste hardware van dit moment met een Snapdragon 888, 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslaggeheugen. Opladen van de batterij met 4.500 mAh gaat razendsnel met 65W SuperVOOC 2.0. Opladen is dus in een half uurtje helemaal klaar.

Creativiteit staat altijd hoog in het vaandel bij Oppo. Dankzij twee primaire camera’s van 50 megapixel en de microscoopcamera kun je alle kanten op. Jammer is wel dat we de periscoopcamera van de voorganger missen. De mogelijkheden qua inzoomen zijn dus beperkter. Uniek is het 1-miljard kleurenscherm, waarmee je 1 miljard kleuren kunt weergeven en kunt vastleggen met de camera’s. Al dit moois komt wel met een keerzijde, want de Oppo Find X3 Pro kost 1.149 euro.

De Oppo Find X3 Pro kunnen we iedereen aanraden. Het scherm is top, de beide primaire camera’s zijn fantastisch, de microscoopcamera meer dan een gimmick en de snelle hardware zorgt voor krachtige prestaties. Toch zijn er enkele minpunten te noemen. Deze zijn waarschijnlijk niet voor iedereen van evenveel waarde, maar wel belangrijk om te benoemen. Het design is een kwestie van smaak, maar de voorganger wist hier beter te overtuigen. Daarnaast mist de periscoopcamera van de voorganger en daardoor zijn de zoommogelijkheden op dit toestel beperkter. Oppo ondersteunt het toestel sowieso met twee grote updates en twee jaar aan beveiligingsupdates, maar daarna blijft het wat vaag. Ten derde de prijs. Voor 1.149 euro krijg je een toptoestel in handen, maar je moet wel een flinke portemonnee hebben. Daar krijg je echter wel één van de beste smartphones van dit moment voor terug.

Lees de volledige review van de Oppo Find X3 Pro.

8.8

Beoordeling
Oppo Find X3 Pro

Pluspunten
 • Fantastisch scherm
 • Twee uitstekende primaire camera's
 • ColorOS 11.2 is volwassen geworden
 • Unieke microscoopcamera
Minpunten
 • Zoommogelijkheden beperkter dan de voorganger
 • Stevige prijs
 • Updatebeleid na twee jaar onduidelijk

Beoordeling Oppo Find X3 Pro

De Oppo Find X3 Pro kunnen we iedereen aanraden. Het scherm is top, de beide primaire camera's zijn fantastisch, de microscoopcamera meer dan een gimmick en de snelle hardware zorgt voor krachtige prestaties. Toch zijn er enkele minpunten te noemen. Deze zijn waarschijnlijk niet voor iedereen van evenveel waarde, maar wel belangrijk om te benoemen. Het design is een kwestie van smaak, maar de voorganger wist hier beter te overtuigen. Daarnaast mist de periscoopcamera van de voorganger en daardoor zijn de zoommogelijkheden op dit toestel beperkter. Oppo ondersteunt het toestel sowieso met twee grote updates en twee jaar aan beveiligingsupdates, maar daarna blijft het wat vaag. Ten derde de prijs. Voor 1.149 euro krijg je een toptoestel in handen, maar je moet wel een flinke portemonnee hebben. Daar krijg je echter wel één van de beste smartphones van dit moment voor terug.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Oppo Find X3 Pro

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

We hebben de Xiaomi Redmi Note 10 Pro onlangs uitgebreid mogen testen en hebben deze smartphone niet voor niets de titel ‘de beste deal van dit moment’ gegeven. Voor 279 euro krijg je namelijk heel veel smartphone voor je geld. Denk aan een groot amoled-scherm met een refresh rate van 120Hz, een 108-megapixel camera, dual speakers en een grote batterij van 5.020 mAh. De Snapdragon 732G aan boord is meer dan voldoende om de dagelijkse (digitale) activiteiten op dit toestel te ondernemen.

Je moet er wel rekening mee houden dat 5g-ondersteuning mist op dit model en dat veeleisende gamers wellicht naar de Poco X3 Pro of Poco F3 moeten kijken. Ben je geen gamer? Dan heb je hier een toptoestel in handen waar je de komende jaren absoluut mee vooruit kunt. En dat voor een zacht prijsje.

Vanaf 279 euro haal je een smartphone met een groot amoled-scherm, een refresh rate van 120Hz, een 108-megapixel camera, dual speakers en een grote batterij van 5.020 mAh met 33W-snelladen in huis. Waar vind je verder deze goede specificaties voor zo weinig geld? We zijn dan ook heel enthousiast over deze smartphone, omdat het ongelofelijk veel kwaliteit voor een lage prijs levert. Echte gamers hebben wellicht niet voldoende aan de processor in deze smartphone. Voor alle andere gebruikers die voor weinig geld zoveel mogelijk smartphone in huis willen halen is deze Xiaomi Redmi Note 10 Pro één van de beste deals van dit moment.

Lees ook de volledige review van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro.

9.0
Xiaomi Redmi Note 10 Pro
FWD award

Beoordeling
Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Pluspunten
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Hoofdcamera is top bij daglicht
 • Amoled-scherm én 120Hz
 • Grote batterij
Minpunten
 • Niet geschikt voor veeleisende gamers
 • Geen 5g-ondersteuning
 • MIUI nog te rommelig

Beoordeling Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Vanaf 279 euro haal je een groot amoled-scherm met een refresh rate van 120Hz, een 108-megapixel camera, dual speakers en een grote batterij van 5.020 mAh met 33W-snelladen in huis. Waar vind je verder deze specificaties voor zo weinig geld? We zijn dan ook heel enthousiast over deze smartphone, omdat het ongelofelijk veel kwaliteit voor een lage prijs levert. Echte gamers hebben wellicht niet voldoende aan de processor in deze smartphone. Voor alle andere gebruikers die voor weinig geld zoveel mogelijk smartphone in huis willen halen is deze Xiaomi Redmi Note 10 Pro één van de beste deals van dit moment.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Meer lezen

In dit overzicht van de beste smartphones zul je ongetwijfeld een goed toestel kunnen vinden. Heb je toch specifieke wensen voor een bepaald toestel? Wil je bijvoorbeeld een rugged phone? Of wil je al over op een opvouwbaar toestel? Kijk dan eens bij het overzicht van alle recensies van door ons geteste producten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Paul

Paul
13 april 2021 om 15:49

Mooie duidelijke overzichten. Android leveranciers leggen hier hun eigen schil boven op. Nu zijn er natuurlijk ook derde partijen schillen, zoals bv Nova. Werken dit soort schillen ook op alle android toestellen?

Inloggen
Tom Dijkema

Tom Dijkema
13 april 2021 om 16:07

Hoi Paul,

Dank voor je reactie. Nova Launcher bijvoorbeeld werkt voor zover ik weet op vrijwel alle Android-toestellen. Er is een gratis versie te downloaden in de Play Store, dus je kunt het altijd voor een specifieke telefoon uitproberen. Zo’n launcher is meer een soort thuisschermvervanger en gaat wel minder diep dan de softwareschillen van de fabrikanten. Je kunt een softwareschil die niet zo goed bevalt wel voor een groot deel opvangen met een nieuwe launcher.

Inloggen