Wie is FWD en wat doen wij?

FWD website banner 1

FWD.nl en FWD Magazine zijn toonaangevende, onafhankelijke media voor beeld, audio, smarthome, entertainment en mobiel. In de Benelux is FWD het enige platform dat op een toegankelijke en tegelijkertijd diepgravende manier deze onderwerpen behandeld. En dat zes keer per jaar in een bomvol magazine en het hele jaar door op onze website, in gewone mensentaal. Dit maakt FWD tot dé manier om op een laidback manier een helder overzicht te krijgen van de nieuwste AV- en smarttrends. Lees FWD Magazine in je luie stoel en je bent meteen bij, of bezoek dagelijks onze website. Plan je een aankoop van een tv, soundbar, speaker of ander toestel? Dan check je best eerst onze reviews en dossiers om zeker de juiste keuze te maken.

FWD staat in het teken van het laagdrempelig informeren over het aanschaffen, gebruiken en instellen van de nieuwste apparatuur. We vertellen je alles in uitgebreide koopgidsen, achtergrondartikelen, tips en video’s. Naast achtergronden en tips neemt ons team van experts de nieuwste producten als eerste onder de loep. We testen alles objectief zodat we jou snel en volledig van de belangrijkste conclusies kunnen voorzien.

Redactie FWD

We kunnen hierbij rekenen op heel wat ervaring. Sinds 2006 volgt onze gespecialiseerde redactie de trends en producten in de AV-, smarthome-, mobile en entertainmentsegmenten op, wat betekent dat we met autoriteit en echte kennis van zaken kunnen spreken. Het samengaan met de MCP-websites in 2016 zorgde voor nog meer knowhow en ervaring, waardoor we zowel in print als online de hele CE-markt op de voet kunnen volgen. FWD heeft experts in huis op alle vlakken. Zo werken onze mobile experts vrijwel exclusief aan achtergronden en reviews over smartphones en tablets, duiken onze audio-experts elke week in onderwerpen over audio en hebben we de beste tv-expert van Europa in ons redactieteam om je alles te vertellen over de nieuwste televisies. Onze redactie bestaat uit meer dan 25 experts die elke week diepgaande onderwerpen over de nieuwste trends en producten publiceren. Met een team van experts houden we je daarnaast dagelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes op het gebied van consumentenelektronica. Ook zijn de aanwezig bij belangrijke presentaties en staan we natuurlijk vooraan bij de grootste beurzen ter wereld.

Benieuwd naar onze auteurs en experts? Bekijk dan onze contactpagina.

Hoe we testen

Door producten eerlijk en diepgaand te testen helpen we je op weg als je op zoek gaat naar een nieuwe televisie, audiotoestel of oplossing om je huis slimmer te maken. Voor onze beeldtests wordt er gebruik gemaakt van toonaangevende meetinstrumenten en benchmarks, bij onze andere tests hanteren we een vaste methodologie en zal een reviewer een getest product vanuit zijn kennis altijd vergelijken met de rest van het speelveld. Je kunt altijd rekenen op een score, een overzicht van plus- én minpunten én een heldere conclusie. Zo kun je zelf de juiste keuze maken wanneer je een aankoop maakt. Alle reviews in FWD Magazine en op FWD.nl gebeuren onafhankelijk. We zijn hierbij dus niet afhankelijk van fabrikanten of sponsoren en delen altijd eerlijk onze ervaringen.

Benieuwd naar onze reviews? Bekijk dan onze reviewpagina.

Partners en sponsoren

FWD.nl en FWD Magazine hebben vanzelfsprekend wel partners en sponsoren waarmee het volledige platform bestaansrecht heeft. Met deze partners en sponsoren hebben wij nauwe samenwerkingen op commercieel vlak. Dat betekent dat zij advertenties plaatsen, advertorials publiceren en bepaalde segmenten van het magazine of de website sponsoren. In alle gevallen blijft dit gescheiden van onze redactionele content zodat we onze content onafhankelijk en transparant kunnen blijven maken.

Wil je meer informatie over adverteren op ons platform? Bekijk dan onze salespagina.

EISA

Dankzij onze focus op gedegen en onafhankelijk testen werden we in 2011 toegelaten tot het prestigieuze EISA Award-organisatie. Deze groep verenigt zestig media van overal ter wereld in verschillende expertgroepen. Elk jaar kiest EISA de beste producten van het jaar, op basis van de eigen tests uitgevoerd en gepubliceerd door de leden. Voor elk land kan er maar één lid zijn in een expertgroep. FWD Magazine is zo deel van de jury in de drie expertgroepen Home Theatre Video, Home Theatre Audio en Hi-Fi. In 2016 werd FWD Magazine-hoofdredacteur Jamie Biesemans verkozen tot de manager van de Hi-Fi Expert Group.