Tips en advies

Samsung Galaxy S20 header

Hoewel tablets, smartphones en andere mobiele apparaten geen hele ingewikkelde apparaten zijn is de kans groot dat bepaalde functies niet helemaal duidelijk zijn of dat je simpelweg meer uit je apparaat kunt halen dan dat je in eerste instantie weet. Om deze reden schrijven we regelmatig artikelen waarin we tips voor het gebruik van tablets, smartphones, wearables en andere mobile devices geven. Daarnaast schrijven we regelmatig artikelen waarin we adviezen geven voor de aankoop van mobiele apparaten, abonnementen, accessoires of software (apps) voor onder andere tablets en smartphones.

Via onderstaande links vind je overzichten van alle artikelen met tips en adviezen die we de afgelopen jaren geschreven hebben. De artikelen zijn geordend op besturingssysteem en daarnaast vind je een overzicht van algemene tips en adviezen die voor elke (potentiële) tablet- en smartphonegebruiker interessant zijn. Ook kun je terecht in ons archief om de tips die we de afgelopen tijd gepubliceerd hebben in chronologische volgorde terug te kijken.

Algemene tips voor tablets en smartphones

Hoewel tablets en smartphones in het leven geroepen zijn om je eenvoudiger en sneller toegang tot geven tot interessante content kan het gebeuren dat je bepaalde functies niet helemaal begrijpt, meer over bepaalde functies wilt weten of simpelweg niet voldoende weet om alles uit je tablet of smartphone te halen. Om deze redenen hebben we diverse artikelen geschreven waarin we tips over het gebruik van mobiele apparaten geven. Daarnaast geven we aankoopadviezen voor smartphones, tablets en applicaties. Wil je meer weten specifiek over tablets, lees dan onderstaande tips voor beginners.

Oneplus Nord header

Algemene tips voor tablets en smartphones

Samsung Galaxy Tab header

Tablet tips en adviezen voor beginners

hp-pavilion-12-x2-2016-groot-7

Tablet kopen? 6 fouten die je niet moet maken

Tips per besturingssysteem

Via onderstaande links kom je direct in het overzicht met achtergrondartikelen, tips en adviezen over het besturingssysteem waar jouw tablet, laptop of smartphone op draait. Zo lees je meer over hoe je het meeste uit Android haalt, welke versies van iOS jij kunt ontvangen op je iPhone of iPad en hoe je Windows optimaal instelt.

samsung-galaxy-tab-s7-plus-1

Tips voor Android tablets, smartphones en wearables

iPad lifestyle header

Tips voor je iPhone, iPad en Apple Watch

Windows header

Tips voor Windows tablets, laptops en smartphones

De beste tablets en smartphones

Elk seizoen maken we een overzicht van de beste mobiele apparaten per besturingssysteem (Android, iOS en Windows) en de beste mobiele apparaten algemeen. De meest recente overzichten vind je in ons koopgids archief.

Lenovo P11 Pro Gen 2-1

De beste tablets van dit moment – zomer 2024

xiaomi-14-review-2

De beste smartphones van dit moment (zomer 2024)

e-reader vakantie

De beste e-readers om mee te nemen op vakantie

De nieuwste tips en adviezen

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwste tips en adviezen in de categorie mobile.

xiaomi-14-review-2

De beste smartphones van dit moment (zomer 2024)

Lenovo P11 Pro Gen 2-1

De beste tablets van dit moment – zomer 2024

uefa-2024-ekonderweg-volgen-1

Zo volg je het EK voetbal onderweg op je smartphone of tablet

e-reader vakantie

De voordelen en nadelen van een e-reader

nieuwe smartphone

Wanneer is het tijd voor een nieuwe smartphone?

android-privacy-meeluisteren-1

Android-smartphone luistert soms mee: zo voorkom je dat

Samsung Galaxy Z Flip 5-2

Trends en verwachtingen op het gebied van smartphones in 2024

OnePlus Pad

De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2023 (mobile)

Skijump

Deze wintersport-apps mag je niet missen

Smartphone_camera_S23_series_Camera_Experience

Kan een smartphone de systeemcamera  of camcorder evenaren?

Tips gelezen? Stel je vragen

Mocht je na het lezen van de artikelen nog vragen hebben over het gebruik van je tablet of smartphone, of geen idee hebben welk mobiel apparaat nu geschikt is voor je, dan kun je terecht in onze vraagbaak. Hier kun je snel en overzichtelijk vragen zoeken en stellen. Samen met andere gebruikers proberen we je dan zo snel mogelijk van een passend antwoord te voorzien.

Bekijk je liever alle tips, adviezen en koopgidsen in chronologische volgorde? Lees dan verder in ons archief.

Natuurlijk hebben we veel meer te bieden dan alleen tips en adviezen voor de aanschaf of het gebruik van producten. Zo publiceren we ook tientallen reviews van wearables, smartphones en tablets per jaar.

In ons Audio channel vind je daarnaast informatie over luidsprekers en receivers, terwijl je in ons Beeld channel tests van de nieuwste televisies en spelers vindt. En ben je op zoek naar de mooiste films, muziek, series of games? Neem dan een kijkje op ons Entertainment channel.