Android-applicaties als standaard instellen voor openen bestanden

19 mei 2014 2 Minuten 4 Reacties
Android-apps-standaard-1

Als je niet elke keer de juiste app wilt kiezen voor het openen van bestanden kun je specifieke bestandstypen altijd in een specifieke app laten openen.

De kans is groot dat je op je Android tablet heel wat verschillende bestanden hebt staan die door verschillende apps geopend kunnen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld pdf-documenten door een viewer, een Office-app en een reader-app geopend worden. Als je niet elke keer de juiste app wilt kiezen kun je specifieke bestandstypen altijd in een specifieke app laten openen. Ook is het mogelijk deze standaard-instelling te wissen.

Bestanden altijd of eenmalig met app openen

Wanneer je veel verschillende bestanden op je tablet hebt staan krijg je waarschijnlijk vaak de pop-up ‘Actie voltooien met’ voorgeschoteld waarin je de keuze uit de beschikbare apps krijgt. Het betreffende bestand is in al deze apps te openen maar de kans is groot dat je hiervoor altijd dezelfde applicatie gebruikt. Het is daarom mogelijk de betreffende app te selecteren en vervolgens onderaan op ‘Altijd’ te tikken. Dit zorgt ervoor dat het betreffende bestandstype altijd in de geselecteerde app geopend wordt. Wanneer je een bestand eenmalig in de geselecteerde app wilt openen tik je op ‘Eén keer’. Als je pop-up niet krijgt kan het zijn dat er maar één applicatie op je tablet met de betreffende bestandstypen om kan gaan. Daarin wordt het bestand dan automatisch geopend.

Standaardwaarden wissen

Maar, het kan zo zijn dat je het openen van een specifiek bestand in een specifieke app wilt terugdraaien, bijvoorbeeld wanneer je een betere applicatie gevonden hebt. Bij het openen van het bestand krijg je de keuze niet meer wanneer je ‘Altijd’ geselecteerd hebt maar via de instellingen van je tablet kun je de pop-up weer laten verschijnen. Hiervoor ga je naar de instellingen en zoek je aan de linkerzijde ‘apps’ op.

Vervolgens kom je in een lijst met apps waar je de betreffende app die nu als standaard ingesteld staat opzoekt. Mocht je de app niet direct zien kun je naar links swipen om ‘Alles’ te tonen. Dan krijg je ook alle standaard Andorid-apps te zien. Selecteer deze app en je komt in het venster ‘App-info’. Scroll vervolgens naar beneden tot het kopje ‘Standaard starten’. Hier kies je de optie ‘Standaardwaarden wissen’. Alle standaardwaarden voor deze applicatie wordt wanneer je deze optie selecteert gewist. De eerstvolgende keer dat je het betreffende bestand opent krijg je wederom de hierboven omschreven pop-up te zien.

Meer tips en adviezen

Wil je meer weten over het gebruik van je Android tablet? Neem dan ons archief met tips en adviezen door. Mocht je na het lezen van de artikelen met tips en adviezen nog vragen hebben over het gebruik van je tablet of geen idee hebben welke tablet nu geschikt is voor je, dan kun je terecht in onze Vraag & Antwoord.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Lisa

Lisa
18 september 2015 om 18:06

Help mijn tv kat wil niet meer aan en als ik het wachtwoord in spreek
Lijkt het net of dat ding het niet hoort help help help help

Inloggen
Lisa

Lisa
18 september 2015 om 18:07

Tablet
Sorry

Inloggen
Salim Ettalie

Salim Ettalie
22 september 2015 om 21:43

ik kan instagram niet downloaden omdat ik mijn standaardinstellingen uit heb staan en hoe moet ik het weer aan zetten?

Inloggen
saskia

saskia
27 september 2015 om 18:02

Ik kan geen bestanden openen op mijn asus tablet, heb wel alle apps geïnstalleerd. Waar ligt Dit aan?

Inloggen