De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2023 (mobile)

26 december 2023 6 Minuten 0 Reacties
OnePlus Pad

Het duurt nu niet lang meer voordat we het nieuwe jaar inluiden. We kijken in dit artikel nog één keer terug op het mobiele jaar van 2023. Wat zijn nou de best gelezen nieuwsberichten, recensies en achtergrondartikelen? Neem dit overzicht vooral door om te kijken of je nog een trend of artikel gemist hebt.

Iedere jaar schrijft de redactie van FWD een artikel over de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Zo kunnen we allemaal zien wat we de afgelopen twaalf maanden gedaan hebben en wordt duidelijk welke bedrijven en producten populariteit genieten. In dit artikel gaan we in op de ontwikkeling van de markt voor mobiele apparaten, namelijk smartphones en tablets. Eerst pakken we er een aantal populaire nieuwtjes bij, die vaak leiden tot nog meer nieuws. En daarna kijken we naar de best gelezen achtergrondartikelen en reviews. Zo hoef je niets te missen en blijf je op de hoogte!

Best gelezen nieuws

Als we terugkijken op wederom een jaar aan nieuws, dan vallen ons twee dingen op. Onze bezoekers houden van koopjes en onze bezoekers houden van Google. Want één van de meest gelezen nieuwsberichten is het artikel waarin we onze verwachtingen uiten over de eindejaarspresentatie van het Amerikaanse bedrijf, waar onder meer de Pixel 8 Pro en Google Pixel Tablet aangekondigd werden. Ook is het zo dat voornamelijk de Pixel 8 Pro de interesse trok. Want één van de weinige geruchten die we over het fijne toestel gedeeld hebben, is flink opgepakt. We kunnen dus wel stellen dat veel mensen daar naar uitkeken.

Verder houdt iedereen van koopjes en betaalbare techproducten. Dat blijkt ook wel uit een aantal nieuwsberichten waarin we producten aan bod laten komen die best betaalbaar zijn. Zo kwam Samsung bijvoorbeeld met de Galaxy Tab A9 en Tab A9+, terwijl OnePlus de Pad presenteerde. Verder kwamen er toestellen van Motorola, Nokia en Oppo voorbij waarvoor we niet te diep in de buidel hebben hoeven tasten. Zijn dit de goedkoopste smartphones van dit moment? Niet allemaal, maar ze hebben wel stuk voor stuk een goede prijs-kwaliteitverhouding. Tot slot keken veel mensen uit naar de Galaxy S23-lancering.

Best gelezen achtergrondartikelen

Hoewel Android een gebruiksvriendelijk platform is, weet niet iedereen meteen hoe je het systeem naar eigen hand om kan zetten. Zo willen heel veel mensen weten hoe ze een bepaalde standaardapplicatie aanpassen op het besturingssysteem, met name voor het openen van bestanden. Ook zijn de overzichten van de beste smartphones en natuurlijk de beste tablets van dit moment nog altijd heel populair. Niet vreemd natuurlijk — je kunt je geld maar één keer uitgeven en zowel smartphones als tablets zijn er niet altijd heel veel goedkoper op geworden. Maar wat was nou echt het populairste mobile-artikel van 2023?

Dat is ons achtergrondartikel waarin we uitgebreid vertellen hoe je voorkomt dat je smartphone meeluistert met wat je zegt. Er zit nou eenmaal een microfoon op je smartphone waar veel apps, soms ook op de achtergrond, gebruik van maken. Daarom is het een goed idee om het artikel nog even een keer te lezen, om te kijken of je er nog wat aan kunt doen. Ben je het patroon van je Android-tablet of -smartphone vergeten? Zo kun je toch inloggen! Dit artikel kwam als geroepen voor veel bezoekers, die helaas geen toegang meer hadden tot hun hardware. Het is een oudje op onze website, maar nog steeds heel behulpzaam.

Mocht je je contacten per ongeluk verwijderd hebben, dan kan dit artikel je wellicht helpen. Veel mensen hebben erin gevonden wat ze zochten. Bovendien waren veel mensen op zoek naar de mogelijkheden die er zijn voor het koppelen van hun smartphone aan een tv. Dat artikel hebben we voor je klaarstaan. Verder is het zo dat veel lezers graag een nieuwe smartwatch willen kopen, en benieuwd zijn waar ze op moeten letten. En van de zomer verscheen er een overzicht online waarin we tien handige reisgadgets behandelen. Dat artikel blijft nog wel even relevant, aangezien veel mensen de zon op zoeken tijdens de wintermaanden.

Best gelezen recensies

De Nokia XR21 was niet alleen een populair nieuwsonderwerp, ook de recensie over het toestel werd goed gelezen. Waarschijnlijk omdat het apparaat in de marketing gekoppeld werd aan de geliefde 3310 van weleer. Of dat ook echt klopt, lees je in de review. Dat een beperkt budget leeft onder onze lezers is inmiddels duidelijk, en daar kunnen we eigenlijk alleen maar gehoor aan geven. Daarom hebben we – eind 2022 alweer – een recensie gepubliceerd van een zeer betaalbaar Oppo-model. Het toestel had destijds een adviesprijs van minder dan 200 euro en is mettertijd alleen maar bereikbaarder geworden voor het grote publiek.

En nee, 700 euro is geen laag bedrag. Maar inmiddels is de OnePlus 11 5G ook in prijs gezakt, waardoor dat vlaggenschipwaardige toestel een interessante optie wordt (ja, zelfs nu de OnePlus 12 voor de deur staat). Een smartphone die wat ons betreft zijn hoge aanschafprijs niet helemaal waard is, is de Samsung Galaxy S23. Samsung vraagt ieder jaar tientallen tot honderden euro’s meer voor zijn smartphoneportfolio, maar genoeg is genoeg. De rek is eruit; het roer moet om. Een toestel dat we dan weer wel konden waarden, is de Samsung Galaxy Z Flip 5. Die smartphonereeks lijkt eindelijk uit de kinderkleding gegroeid te zijn.

De Kobo Elipsa 2E is overigens ook zo’n duur product, maar wel een verdomd goede e-reader. Concentreren we ons weer even op een mooie prijs-kwaliteitverhouding, dan komt de Lenovo P11 Pro Gen 2 in beeld. Ook verleggen we de aandacht nog even naar de Oppo Reno 10 Pro. Geen dure smartphone, maar wel een fijn product met duidelijke kanttekeningen. En datzelfde kun je een beetje zeggen over de Xiaomi Redmi Note 11, die begin 2023 uitgebracht werd. Tot slot kwamen er ook nog wat oudere reviews aan bod, zoals die van de Oppo Find X5, Samsung Galaxy Tab A7 en de Sony Xperia IV (een naam die niet vaak voorkomt).

Op naar 2024!

Naast het feit dat het FWD-platform zich flink ontwikkeld heeft, hebben we veel gezien en heel veel kunnen doen in 2023 en dat is mooi nieuws. Daarom kunnen we niet wachten om ook in 2024 aan de slag te gaan, zodat we het FWD-platform verder kunnen uitbouwen. Dat geldt dus niet alleen voor alle ontwikkelingen op het gebied van smartphones en tablets, maar ook over beeld, audio, entertainment en smarthomes. Het nieuwe jaar brengt nog meer nieuws, meer achtergronden en meer recensies. Namens het hele team van FWD wensen we je een hele fijne jaarwisseling!

Mocht je overigens dieper in de wereld van tablets en smartphones willen duiken bekijk dan onze pagina’s met recensies en tips en adviezen door.

Reacties (0)