Dit verwachten we woensdag van Made by Google 2023

02 oktober 2023 4 Minuten 0 Reacties
Google Pixel 8-serie

Begin oktober en het is weer tijd voor een nieuw evenement van Google. Komende woensdag is het zover, dan kun je om 16.00 uur inschakelen voor Made by Google 2023 voor de nieuwste producten van het bedrijf.

Zoals ieder jaar begin oktober zal Google ook in 2023 weer een evenement houden waar de nieuwste producten worden getoond. We kunnen al met zekerheid zeggen dat we de nieuwe Google Pixel 8-telefoons te zien krijgen, maar wat kunnen we nog meer verwachten qua aankondigingen van Google? We nemen de mogelijkheden met je door.

Google Pixel 8 en Google Pixel 8 Pro

De nieuwe Google Pixel 8-serie is eigenlijk al volledig uitgelekt en zelfs Google heeft de smartphones al in een video laten zien, maar toch zijn we wederom benieuwd wat Google nog verder uit de hoge hoed weet te toveren. Een gerucht gaat over het nieuwe updatebeleid, dat mogelijk tot zeven jaar updates zou kunnen betekenen, uniek in smartphoneland. We weten dat de nieuwe smartphones (waarschijnlijk) zullen draaien op de nieuwe Tensor G3-chipset waardoor de smartphones weer net even wat sneller zijn dan de voorgangers. Alhoewel echte snelheid bij deze chipset eigenlijk een beetje mist (en ook niet zo nodig is), draait het bij Google toch meer om de kunstmatige intelligentie en de uitgebreide cameramogelijkheden.

Dat is ook dit keer weer het geval en het gerucht gaat dat Google een nieuwe, lichtsterke camerasensor gaat gebruiken voor de Pixel 8-serie. De Pixel 8 zal uitgerust worden met een hoofdcamera en groothoekcamera, terwijl de Pixel 8 Pro daar nog een telephoto camera bovenop krijgt. Nieuwe cameramogelijkheden liggen in de lijn der verwachtingen. De reguliere Pixel 8 wordt daarnaast waarschijnlijk een fractie kleiner dan de voorganger. De serie borduurt voort op het kenmerkende design van de voorganger met de brede camerabalk achterop, maar het curved display van de Pro-serie is wellicht verleden tijd met deze nieuwe smartphone. De prijs kan mogelijk wel een dingetje gaan worden, want de verwachting is dat de prijs van de Pixel 8-serie zal gaan stijgen tegenover de Pixel 7-serie.

Pixel Watch 2

De smartwatch van Google krijgt ook een nieuwe versie is de verwachting. De Pixel Watch 2 is de opvolger van de Pixel Watch. De nieuwe smartwatch krijgt naar verluidt een nieuwe en snellere chipset die tevens zuiniger is, zodat je minder snel hoeft op te laden. Dat was toch wel serieus een minpuntje van de voorganger, waar je soms de dag niet mee door kon komen. Uiteraard is dit model uitgerust met de nieuwste WearOS-versie. Hoe de smartwatch er precies uit gaat zien weten we al, want Google heeft al een sneak preview gegeven. Qua design gaat er in ieder geval niet heel veel veranderen.

Android 14

Een nieuw jaar en een nieuwe Android-versie. Google zal met de lancering van de Pixel 8-serie ook het nieuwste besturingssysteem laten zien. Grote veranderingen verwachten we echter niet. Het zullen meer subtiele verbeteringen zijn met hier en daar iets nieuws.

Chromecast

We komen nu bij de geruchten die wel rondgaan, maar allesbehalve zeker zijn. Zo zou Google werken aan een nieuwe Chromecast met Google TV met een snellere chip. De voorganger is toch alweer drie jaar oud. Er is onlangs wel een foto gelekt van een nieuwe afstandsbediening voor de Chromecast met Google TV, maar het blijft echt speculeren op dit moment. Hopelijk weet Google ons te verrassen deze woensdag.

Pixel Buds? Google Nest?

Andere geruchten gaan rond over nieuwe draadloze oordopjes in de vorm van de Google Pixel Buds Pro 2, alhoewel ons dat eigenlijk nog een beetje te vroeg lijkt. Misschien de goedkopere Pixel A Buds A-series 2? Ook zijn we benieuwd of Google nog meer gaat doen met Nest, alhoewel dergelijke smarthome-apparatuur meestal een eigen evenement krijgt van Google.

Made by Google 2023

Komende woensdag weten we wat Google allemaal gaat lanceren. Je kunt Made by Google zelf volgen via YouTube. Schakel om 16.00 uur in om niks te missen van het evenement. Wij houden je uiteraard op de hoogte van al het nieuws omtrent Made by Google 2023.

Reacties (0)