10 reisgadgets die je vakantie makkelijker maken

01 juli 2023 5 Minuten 0 Reacties
internet op vakantie-2

Heb je al een vakantie geboekt? Paklijst al klaar? Deze gadgets mogen niet ontbreken.

Het is vakantietijd en je wil natuurlijk niet al te zwaar pakken. Maar ja, er zijn reisgadgets die het leven zoveel makkelijker maken, dat ze best een reservering verdienen in je koffer. Deze tien reisgadgets maken je reis een stuk aangenamer.

 

1. Powerbank

Als je gaat reizen, of je nou naar een festival gaat of gewoon gaat vliegen, dan ben je vaak veel uren op pad zonder dat je een stopcontact in de buurt hebt. De uitkomst is en blijft dan toch de powerbank. Zoek naar een variant die vrij compact is, maar wel veel mAh heeft, zodat je je telefoon wel goed en volledig kunt opladen. Misschien zelfs wel twee keer.

2. GPS tracker

Het mag dan een wat griezelig apparaatje zijn qua stalking, het is fijn om je bagage goed in de gaten te kunnen houden en dat doe je met een GPS tracker, zoals de Apple AirTag of de Tile of Samsungs GPS-apparaatje. Op die manier kun je zien waar je bagage is gebleven. Misschien kun je er niet heel veel aan doen als de KLM hem per ongeluk naar Kuala Lumpur heeft gestuurd in plaats van Californië, maar het is in ieder geval fijn om ongeveer te weten waar je aan toe bent.

3. GoPro

Ze kunnen onder allerlei extreme omstandigheden filmen en dat maakt een actiecamera als de GoPro zo’n droomapparaat. Het is bij hitte vaak onmogelijk om je smartphone te gebruiken (en bij kou ook niet), maar de GoPro gaat ervoor. Ook onder water, mocht je van plan zijn om te gaan duiken of snorkelen.

 

4. Bedrade oordopjes

Nieuw kopen is misschien wat overdreven, maar het is fijn om je eigen bedrade oordopjes mee te nemen voor in het vliegtuig, als je gaat vliegen. Op die manier kun je betere oordopjes gebruiken, al moet je wel oppassen voor het volume, zeker als het in-ear-exemplaren zijn.

5. Statief/selfiestick

Ze zijn een beetje beschamend en vervelend, maar je hebt handige selfiestick/statieven waarmee je een leuke groepsfoto op afstand kunt maken zodat iedereen erop past. Of alleen jij, maar wel met de hele Eiffeltoren in plaats van een onherkenbare helft. Zeker de moeite waard, de kleine investering in een statief: zeker als je ook een timelapse wil maken van de ondergaande zon of een scherpe foto van het Noorderlicht.

6. Plastic telefoonzakje

Hoewel veel telefoons tegen water kunnen, is het ene water het andere niet. Zout water is zelfs voor de meest rugged toestellen iets wat je vooral niet moet laten zitten, en waarbij je dus even moet naspoelen met zoet water. Nog beter is om een plastic telefoonzakje te gebruiken om je tech veilig te houden van water, en -niet geheel onbelangrijk- zand.

 

7. Reisstekker met USB-C

Lekker op reis naar Engeland of de Verenigde Staten maar niet gedacht aan het feit dat stopcontacten nu eenmaal niet zo universeel zijn? Met een reisstekker met USB-C heb je niet alleen een manier om stroom te krijgen: je hebt er ook nog USB-C-poorten op waardoor je meerdere apparaten tegelijk kunt opladen. Wel zorgen dat je laadkabels bij je hebt die USB-C zijn (tenzij je voor een USB-A-variant kiest uiteraard, die wel wat gangbaarder zijn).

8. Kofferband met weegschaal

Overgewicht van de koffer is nooit fijn, want het kan flink in de papieren lopen en je wil nu eenmaal niet zomaar rigoureus van alles gaan weggooien. Zorg dat je op je hotelkamer (of thuis) even je koffer weegt met een kofferband die meteen een weegschaal is. Het voordeel is dat je meteen een kofferband hebt die dus ook zorgt dat falende ritsjes geen al te groot effect hebben op de inhoud van je koffer (naast herkenbaarheid op de bagageband). Meten is weten: misschien kun je zelfs meer meenemen dan je denkt.

9. Een goede noisecancelling hoofdtelefoon

De bedrade oordopjes zijn fijn, maar zeker als je lang moet vliegen of het gekakel van je medereizigers in de trein of auto echt even niet meer trekt, dan is een goede noisecanceling hoofdtelefoon een heel goed idee. Check ook of de hoofdtelefoon een lange batterijduur heeft voor extra lang luisterplezier.

10. Je smartphone natuurlijk

Onmisbaar in een top 10 van beste reisgadgets voor op vakantie is je smartphone. Even Google Maps om van het vliegveld naar je hotel te navigeren, op Tripadvisor een lekker restaurant uitzoeken voor ‘s avonds en met Google Translate een soort van gesprek proberen te voeren met je taxichauffeur: je smartphone is je beste vriend op vakantie. Goede reis!

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe je je huis veilig achterlaat op vakantie? Lees dan ons artikel over beveiliging.

Reacties (0)