De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2022 (smarthome)

29 december 2022 6 Minuten 0 Reacties
Eufy Video Doorbell Dual

Welke nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews werden het best gelezen op het gebied van smarthome in 2022? We nemen je mee langs de populairste artikelen op onze website.

Smarthome is in 2022 wederom flink gegroeid. In 2021 vonden we smarthome-apparatuur terug bij 52 procent van de Nederlandse huishoudens. In 2022 was dit verder gestegen naar 57 procent. Jaar na jaar zien we een stijging en wordt smarthome steeds meer mainstream, zo blijkt uit  de zesde editie van de Smart Home Monitor dat is uitgevoerd door Multiscope.

Producten als slimme verlichting en slimme beveiligingsapparaten zijn nog altijd erg populair, maar het afgelopen jaar zijn daar ook de huishoudelijke apparaten bijgekomen. Met name robotstofzuigers, slimme wasmachines en slimme vaatwassers hebben voor een grote groei gezorgd in 2022.

Ook op onze website zien we de toename in populariteit. Nieuws, achtergrondartikelen en reviews over smarthome-producten worden erg goed gelezen. Tegen het einde van het jaar is het altijd een leuk moment om te kijken naar de best gelezen nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews op het gebied van smarthome van 2022.

Best gelezen nieuws

Het best gelezen nieuwsbericht van 2022 is voor ons ook een verrassing. De aankondiging van de Ubiquiti G4 Doorbell Pro bleek het populairste nieuwsbericht en werd op 1 februari 2022 geplaatst. Het laat zien dat veel consumenten ook verder zoeken naar geavanceerdere apparaten, zoals deze videodeurbel. Videodeurbellen zijn sowieso populair in 2022, want ook de aankondiging van de Eufy Video Doorbell Dual werd goed gelezen. Het unieke van dit model is de toevoeging van een extra camera, zodat ook eventuele pakketten voor de voordeur in de gaten gehouden kunnen worden.

Innovatie zagen we ook bij het populaire nieuwsbericht over de Willow X van het Belgische Eeve. Deze geavanceerde tuinrobot moet allerlei taken uit handen nemen. Tot nu toe allemaal nieuwsberichten die al in het begin van het jaar zijn verschenen. Logisch natuurlijk, die hebben veel langer online gestaan. Hoe anders is het bij het Festavia-lichtsnoer van Philips Hue. Geschreven half november vinden we dit nieuwsbericht toch al terug in de top van de best gelezen nieuwsberichten. Ook de certificatie van de Philips Hue Bridge voor Matter van afgelopen november was populair.

Andere populaire nieuwsberichten van 2022 waren de nieuwe Lidl Zigbee Hub met ondersteuning voor Apple HomeKit, de opvolger van de IKEA Trådfri-Hub met ondersteuning voor Matter, de luxe en slimme stoomkast Samsung Bespoke AirDresser en de nieuwe videodeurbel van LSC Smart Connect van winkelketen Action die werkt op een accu.

Ook nieuwsberichten uit 2021 worden in 2022 nog altijd goed gelezen. Veel mensen waren aan het wachten op de nieuwe smarthomestandaard Matter en dan vooral in combinatie met de slimme lampen van Philips Hue en WiZ. Ook het slimme vogelhuisje Bird Buddy scoort nog altijd goed.

Achtergronden en tips

Volledige stappenplannen, how-to’s of gewoon leuke lijstjes van de beste producten? We hebben ook dit jaar geprobeerd om zoveel mogelijk verdieping te brengen in de categorie smarthome. Hoe kun je producten met elkaar of met een slimme assistent verbinden? Wat zijn de beste lampen? Welke camera heeft geen abonnement nodig? Dit soort achtergrondartikelen worden veel gelezen. Dit zijn de best gelezen achtergronden en tips van 2022 op het gebied van smarthome.

Bij achtergronden en tips is iets opvallends aan de hand. Er zijn een aantal producten die hier steeds weer terugkeren, namelijk LSC Smart Connect, Philips Hue en Google Home en Google Assistent. Het meest populaire achtergrondartikel is dan ook LSC Smart Connect van de Action koppelen met Google Home. Dit artikel uit 2019 is nog altijd zeer relevant. In het verlengde hiervan scoren LSC Smart Connect: Afstandsbediening koppelen aan de slimme lampen van Action, en Hoe kun je Lidl Smart Home gebruiken met Philips Hue en Google Home ook nog altijd goed.

Kijken we dan puur naar 2022, dan zien we een vervolg op deze artikelen. Het deze zomer verschenen artikel Zo koppel je de Smart Chime aan de LSC Smart Connect videodeurbel van Action was het best gelezen achtergrondartikel van 2022 op het gebied van smarthome. Sinds dit jaar zijn rookmelders verplicht en onze lezers waren tevens op zoek naar informatie hierover. Het artikel (Slimme) Koolmonoxide- en rookmelder binnenkort verplicht: hier moet je op letten scoorde erg goed.

Lezers die net even een stapje verder willen gaan met automatiseringen in huis konden hun hart ophalen bij het Smart Living Project. Het artikel Dashboard met 3D floorplan en Home Assistant werd goed gelezen. Helemaal de andere kant op gaan we met Smarthome voor beginners: dit zijn de belangrijkste platformen. In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van alle grote spelers in Nederland en België. Inspiratie haalden onze lezers verder uit Vijf goede plekken waar (slimme) ledstrips tot hun recht komen.

Best gelezen reviews

Op de eerste plek, met een grote voorsprong, een review uit 2021 van de HomeWizard Wi-Fi P1-meter. Niet zo gek natuurlijk. Dit kleine apparaatje die je aan je slimme meter kunt hangen geeft je volledig inzicht in je stroom- en gasverbruik. En dat is in deze tijd van dure energieprijzen natuurlijk mooi meegenomen. Kijken we echt naar reviews uit 2022, dan hebben onze lezers vooral genoten van de Eufy Video Doorbell Dual. Deze videodeurbel met twee camera’s is de opvolger van de reguliere Eufy Security Video Doorbell, die we overigens ook in de lijst van best gelezen reviews terugvinden. Eufy blijft scoren, want ook de EufyCam 3 vinden we terug in de lijst. De review verscheen pas begin november, maar mensen zijn razend benieuwd naar de opvolger van de populaire EufyCam 2.

Een heel ander product is de Lenovo Smart Clock 2. Is dit hét apparaat om rustiger wakker te worden? De Violet SmartSwitch Lite, een display dat op de plek van je schakelaar gemonteerd kan worden werd ook goed gelezen. De tuin slim onderhouden is ook populair in 2022, want de Gardena Sileno City robotmaaier was één van onze populairste reviews. Tot slot vinden we de videodeurbel van Foscam terug bij de meest gelezen reviews, namelijk de Foscam VD1.

Oudere reviews die het nog altijd goed doen: de LSC Smart Connect-producten van winkelketen Action, het Eufy-alarmsysteem en de slimme watermeter van Smart Gateways. Naast stroom- en gasverbruik wil men dus ook graag inzicht in het waterverbruik in 2022.

Op naar 2023!

Wat gaan 2023 ons brengen op het gebied van smarthome? We verwachten veel van de nieuwe smarthomestandaard Matter, dus laten we hopen dat smarthome daarmee wederom een stap vooruit kan zetten qua populariteit. Eén ding is echter zeker. Ook in 2023 gaan we weer ons uiterste best doen om je te voorzien van het laatste nieuws, de handigste achtergrondartikelen en de beste reviews op het gebied van smarthome.

Reacties (0)