Zo koppel je de Smart Chime aan de LSC Smart Connect videodeurbel van Action

22 juli 2022 5 Minuten 26 Reacties
LSC Smart Connect Smart Chime

Wist je dat Action nu ook zelf een Smart Chime, oftewel slimme gong, in het assortiment heeft? Wij vertellen je hoe je de LSC Smart Connect Smart Chime kunt verbinden met je videodeurbel van winkelketen Action.

De videodeurbel van winkelketen Action blijft razend populair. Het is een betaalbare videodeurbel die toch beschikt over alle basisfunctionaliteiten, zoals een Full HD-resolutie (1.920 bij 1.080 pixels), een kijkhoek van 145 graden, nachtvisie tot 5 meter, een wifi-bereik van 25 meter en tweewegcommunicatie. Beelden opslaan kan met een micro-sd-kaart tot 128 GB en de videodeurbel beschikt over een ip54-certificaat en is hiermee enigszins bestand tegen water en stof (spatwaterdicht). In de LSC Smart Connect-app kun je de videodeurbel instellen en gebruiken. Ook in onze review waren we best wel tevreden over de videodeurbel van Action, maar moet je nu echt altijd je smartphone bij je in de buurt houden? Is er geen slimme gong, oftewel smart chime beschikbaar? Gelukkig tegenwoordig wel!

Action heeft het je als gebruiker gemakkelijk gemaakt. Je hoeft niet met je bestaande belaansluitingen te werken, maar plugt de videodeurbel gewoon in het stopcontact. Er zit namelijk gewoon een stekker aan. Het gemak dient de mens! Een keerzijde is je bestaande gong. Die sluit je namelijk niet zo gemakkelijk aan. In het verleden kregen we veel vragen welke gong je dan moet gebruiken, want je hebt natuurlijk niet altijd je notificaties op je smartphone in de gaten. En je wil toch weten wanneer er iemand voor de deur staat. De gong van Marmitek, de Bell Me, is een goede optie. Deze werkt perfect samen met de videodeurbel van LSC Smart Connect. Ook via aliexpress zijn er opties te vinden, maar ook dat kan lastig zijn. Welk model werkt nu wel en welke niet met de videodeurbel van Action? Gelukkig zag de winkelketen zelf ook in dat dit misschien allemaal niet zo handig was. De oplossing? Zelf een slimme gong lanceren. Bij winkelketen Action koop je namelijk nu de Smart Chime, een draadloze gong voor slechts 3,99 euro in de kleur wit of zwart. Een perfecte aanvulling op de videodeurbel van LSC Smart Connect die slechts 29,95 kost.

Hoe kun je de Smart Chime nu precies koppelen aan de videodeurbel? Toegegeven, er zit een handleiding bij de LSC Smart Connect Smart Chime, maar de bijbehorende tekst is niet altijd even duidelijk. Leerknop en de leermodus? Wat is dat? De zender? Waar hebben we het over? Gelukkig zijn de afbeeldingen wat duidelijker en kom je er in de meeste gevallen wel uit. We krijgen echter regelmatig vragen binnen over het koppelen van de Smart Chime aan de LSC Smart Connect videodeurbel, dus laten we eens proberen om een duidelijkere handleiding te schrijven dan de winkelketen zelf.

Action Hema Kruidvat Lidl - slimme verlichting
Lees ook

Smarthome van Action, HEMA, Kruidvat en Lidl koppelen aan Google Home

De Smart Chime verbinden

Hoe kun je de slimme gong van LSC Smart Connect nu verbinden met je videodeurbel? Ten eerste heb je de app dit keer helemaal niet nodig. We koppelen de Smart Chime echt aan de videodeurbel. De Smart Chime verschijnt ook niet in de app, ook niet na het koppelen. Gooi je smartphone dus maar even aan de kant.

De Smart Chime heeft drie knoppen aan de bovenkant, zoals te zien op de foto hierboven. Twee grote knoppen voor het kiezen van een melodietje (de muzieknoot) en een knop om het volume te wijzigen (luidspreker). In het midden zit een klein knopje. Dit is de knop die je moet gebruiken om de slimme gong te koppelen aan de videodeurbel. Dit is tevens de knop die Action zelf de ‘leerknop’ noemt in de handleiding. Die kun je niet met je vingers indrukken, dus gebruik een satéprikker, pen, paperclip of iets anders wat in het gaatje past. Hoe dan ook, allereerst hebben we drie AA-batterijen nodig. Aan de achterkant haal je het klepje los van de Smart Chime om drie AA-batterijen te plaatsen. Na het plaatsen van de batterijen speelt er direct een muziekje af. Gebruik een smal voorwerp om de middelste knop even ingedrukt te houden totdat het blauwe lampje voorop de gong gaat knipperen. Zodra het lampje knippert druk je op de aanbelknop van de videodeurbel. Je weet dat je het goed gedaan hebt als er nu ook geluid uit de Smart Chime komt. Dat is alles en het kan eigenlijk niet fout gaan.

De Smart Chime is nu verbonden met de videodeurbel van LSC Smart Connect. Wanneer er nu aangebeld wordt klinkt er een muziekje door de slimme gong. Je kunt met de muziekknop zelf een melodietje kiezen (waaronder het bekende Nokia-deuntje). In totaal kun je uit zeven verschillende melodieën kiezen en met de volumeknop stel je het volume in waarbij je uit vier verschillende standen kunt kiezen. Let wel, de slimme gong is erg luid. Je kunt dit model overal in huis plaatsen, zolang het maar binnen 80 meter is van de videodeurbel. Dat is de afstand die Action zelf aangeeft in de handleiding.

Samenvatting Smart Chime koppelen

  • Drie AA-batterijen in de Smart Chime stoppen
  • De middelste van de drie knoppen op de Smart Chime ingedrukt houden met een smal voorwerp totdat het blauwe lampje gaat knipperen
  • Druk op de aanbelknop van je videodeurbel
Tuya
Lees ook

Tuya: de smarthomegigant achter de schermen wordt steeds groter

Smart Chime werkt ook met andere videodeurbellen

We waren benieuwd of de Smart Chime ook zou werken met andere videodeurbellen die werken via het Tuya-platform. Deze Smart Chime werkt middels RF en dat hebben we vaker gezien bij dergelijke gongen. We pakken de videodeurbel van Kruidvat er even bij en ook hier was het koppelen een fluitje van een cent. Je hoeft dit model dus niet verplicht enkel en alleen bij de videodeurbel van Action te gebruiken. Iedere vergelijkbare Tuya-videodeurbel (Marmitek, Kruidvat, Nedis etc.) werkt met deze slimme gong van LSC Smart Connect.

Reacties (26)