Smarthome Beoordeling 7.5

Review: LSC Smart Connect – smarthome-producten van de Action

16 november 2019 + 10 minuten 153 Reacties
LSC Smart Connect

Smarthome-producten koop je sinds kort ook bij Action. In deze review kijken we naar de vijftien verschillende producten van LSC Smart Connect.

Voor smarthome-producten hoef je niet meer naar een elektronicawinkel. Ook bij winkelketen Action vind je tegenwoordig een ruim assortiment aan slimme verlichting, beveiligingsproducten en een slimme stekker van het merk LSC Smart Connect. En dat voor een Action-prijsje. Wij gingen aan de slag met het complete assortiment van LSC Smart Connect. Onze ervaringen lees je in deze review.

Wie begint met het aanschaffen van een eerste set aan slimme verlichting is toch al gauw meer dan 100 euro kwijt. En dan heb je waarschijnlijk nog lang niet genoeg slimme lampen om je woonkamer te voorzien. Bij Action koop je al een slimme ledlamp vanaf 7,95 euro. Deze kun je gewoon bedienen met een app en ook biedt LSC Smart Connect ondersteuning voor Google Assistant en Amazon Alexa. Je hebt tevens geen hub nodig. De slimme producten van de Action maken gebruik van het Tuya-platform en kun je gemakkelijk via wifi (2.4ghz) instellen en bedienen.

Tuya-platform

De producten van LSC Smart Connect werken via een app genaamd LSC Smart Connect. Deze kun je gratis downloaden voor iOS en Android. LSC Smart Connect werkt via het Tuya-platform. Tuya is wellicht nog niet bij iedereen bekend, maar het is een zeer grote speler op de IoT-markt. Oud medewerkers van Alibaba zijn enkele jaren geleden Tuya begonnen. De meeste producten die Tuya-enabled zijn werken via wifi, dat geldt ook voor de smarthome-producten van LSC Smart Connect. Tuya ondersteunt echter ook Zigbee, Bluetooth en GPRS. In het geval van deze smarthome-producten van de Action heb je dus geen hub nodig. Je kunt ze rechtstreeks aan je eigen wifi-netwerk hangen.

Feitelijk kan iedereen een licentie kopen en een branded-app bij Tuya laten maken. Tuya levert de software en de achterliggende cloud. Aangezien dit een zogenaamde White Label-app is die gebruikmaakt van het Tuya-platform, heb je deze app eigenlijk helemaal niet nodig. Ook andere Tuya-apps zoals Tuya of Smart Life kun je gewoon gebruiken in combinatie met deze producten van de Action.

Electro Cirkel Retail BV, het bedrijf achter de slimme producten van de Action, heeft dus een licentie gekocht en de LSC Smart Connect-app laten maken. Dit bedrijf ken je ook van het merk Calex, dat je in diverse woonwinkels en bouwmarkten kunt vinden.

Het assortiment van LSC Smart Connect

Aangezien de Action maar liefst vijftien verschillende producten van LSC Smart Connect in het assortiment heeft opgenomen, zullen we deze per productgroep gaan behandelen. Zo vinden we slimme ledlampen met een grote fitting, kleine fitting en spotjes terug in het assortiment. Ook heeft de Action verschillende soorten filament-ledlampen, een ledstrip, een complete plafonnière, een afstandsbediening, bewegingsmelder, deursensor en een slimme stekker in het assortiment opgenomen. Voor het grootste deel bevallen deze producten prima, maar er zijn uitzonderingen.

Slimme ledverlichting

In het assortiment vinden we drie verschillende slimme ledlampen terug, respectievelijk met een grote fitting (E27, 806 lumen), kleine fitting (E14, 400 lumen) en een spotje (GU10, 380 lumen). Voor 7,95 euro per lamp zijn de lampen veel goedkoper in vergelijking met de lampen van de andere spelers op de markt. Helemaal als je bedenkt dat dit ook gelijk kleurenlampen zijn. Je kunt dus niet alleen verschillende wittinten kiezen en de lampen dimmen, ook heb je toegang tot alle kleuren van de regenboog, net als de kleurenlampen van andere merken.

Leveren we dan in op de bouwkwaliteit? Eigenlijk niet. Zet je een slimme ledlamp van de Action naast de lampen van Philips Hue of IKEA Tradfri, dan is Philips qua bouwkwaliteit de grote verliezer. Het witte omhulsel van de Philips Hue-lampen lijkt uit veel goedkoper plastic te bestaan dan bij de andere twee merken. Qua vorm is de Philips Hue-lamp ook verschillend. IKEA en Action hebben nagenoeg hetzelfde design, alleen bestaat de lamp van IKEA uit iets meer glas dan de lamp van Action.

Van links naar rechts: IKEA Tradfri, Philips Hue en LSC Smart Connect

De bouwkwaliteit van de slimme ledlampen van LSC Smart Connect is dan ook meer dan prima. De lampen met een grote fitting hebben ook een uitstekende lichtopbrengst. Via de app kun je met een grote kleurencirkel, vergelijkbaar met Philips Hue, de kleur veranderen. Houdt er wel rekening mee dat je altijd last hebt van een kleine vertraging. Waar de kleuren bij Philips Hue en IKEA Tradfri direct veranderen, daar duurt het bij deze wifi-lampen even een halve seconde voordat de geselecteerde kleuren zijn ingesteld. De grote variatie aan te selecteren kleuren zijn uitstekend en alhoewel de kleuren iets minder uitgesproken zijn dan bij de Philips Hue-lampen, is het voor deze prijs absoluut geen miskoop. De slimme ledlampen van de Action zijn de prijs meer dan waard.

Slimme filament-ledlampen

Waar andere merken pas sinds kort zijn begonnen met slimme filament-ledlampen, daar legt de Action ze direct al in de winkels. Zo haal je de sfeer van een ouderwetse gloeilamp in huis. Het zijn dan ook geen kleurenlampen, maar Warm White Ambiance. Je hebt verschillende wittinten tot je beschikking en kunt deze lampen tevens dimmen.

Action heeft vijf verschillende filament-ledlampen in het assortiment. Vier hiervan zijn voorzien van een grote fitting (E27, 470 lumen) en er is tevens een lamp met een kleine fitting (E14, 400 lumen). Bij de lampen met grote fitting kun je kiezen uit verschillende vormen en groottes.

Met de slimme filament-ledlampen zul je wat voorzichtiger moeten zijn. Deze lampen zijn nu eenmaal voorzien van een dunne glazen bol, wat erg kwetsbaar is. Tijdens het indraaien zul je dan ook ongetwijfeld vingervlekken achterlaten. Dit hoort echter bij dit soort lampen. Ze leveren dan ook niet zo heel veel licht op, maar helpen om een goede sfeer in huis neer te zetten. De lampen kun je helemaal instellen van koud blauw licht naar warm geel licht.

Een nadeel is er echter ook, want de kwaliteitscontrole lijkt bij dit type lampen op een lager pitje te hebben gestaan. Twee van de vijf lampen produceren een hele hoge pieptoon wanneer deze zijn ingeschakeld. Oudere mensen zullen dit waarschijnlijk niet horen, maar kinderen en huisdieren worden er gek van. Dit is niet alleen toevallig zo bij de producten die wij hebben mogen testen. Online zijn er meerdere verhalen te vinden van consumenten met hetzelfde probleem. Haal je dus een slimme filament-ledlamp in huis met een hoge pieptoon, dan zul je deze weer om moeten ruilen. Voor de rest doen de slimme filament-ledlampen wat ze moeten doen. Ze verhogen de sfeer in huis en zijn gemakkelijk te bedienen met de app.

Beveiligingsproducten

Naast de slimme verlichting kun je ook je eigen beveiligingssysteem in huis halen bij de Action. In het assortiment vind je een bewegingsmelder, deursensor, bewegingsmelder en een slimme sirene. Via de app kun je hiervoor automatiseringsregels instellen. Zodra er beweging wordt gedetecteerd door de deursensor kun je de sirene af laten gaan. Detecteert de bewegingssensor beweging? Dan kun je dit ook koppelen aan je verlichting, zodat de lampen aan zullen gaan.

Het lijkt in de basis prima te werken, maar toch zijn dit de producten waar ik wat minder tevreden over ben. Aangezien de bewegingsmelder over wifi werkt, zou de batterij binnen no-time leeg zijn wanneer deze bewegingsmelder altijd aan zou staan. Er zit dus een soort standby-tijd in verwerkt. Het duurt niet alleen een paar seconden voordat het licht aangaat, maar eenmaal geactiveerd duurt het een paar minuten voordat de bewegingssensor weer opnieuw ingeschakeld kan worden. Dat werkt prima voor een alarmsysteem, want je krijgt direct een notificatie bij beweging, maar gebruik je het als bewegingsmelder in combinatie met een lamp voor op het toilet of in een berging, dan zit je niet alleen de eerste paar seconden in het donker, maar gaat het licht eenmaal uit, dan duurt het een paar minuten voordat deze weer aan gaat. Dat werkt dus niet.

Via de automatiseringsregels kun je trouwens wel instellen dat het licht langer aan moet blijven, totdat de bewegingsmelder weer geactiveerd wordt. Zo kom je niet in het donker te zitten, maar staat het licht wel veel te lang aan als je bijvoorbeeld maar kort in een bepaalde ruimte moet zijn.

Als basis voor een alarmsysteem werken de beveiligingsproducten beter. Je krijgt iedere keer direct een notificatie op je smartphone binnen. Door het ontbreken van een camera blijft het echter ook bij een notificatie, meer informatie krijg je niet. Als alarmsysteem is het geheel dus nogal beperkt. Aangezien dit met Tuya werkt kun je wel een Tuya-camera van een ander merk kopen. Die kun je er gewoon op aansluiten. De sirene is overigens wel zeer luid, dus eventuele inbrekers zul je er waarschijnlijk wel mee wegjagen.

Overige producten

Naast de bovenstaande producten zijn er ook nog de plafonnière, de multicolor ledstrip, de slimme stekker en de afstandsbediening. De afstandsbediening van 9,95 euro heeft een bereik van twintig meter en kun je gebruiken met de lampen en de slimme stekker. De afstandsbediening voelt vrij goedkoop aan en ook de knoppen drukken niet erg lekker in vergelijking met de afstandsbediening van IKEA of Philips Hue. Toch werkt het allemaal wel prima. Naast het aan- en uitschakelen kun je het licht ook dimmen.

De plafonnière is eigenlijk het slechtste product in het assortiment. Bij woonwinkels koop je al een basic plafonnière van glas voor een paar euro. De slimme plafonnière van de Action kost 16,95 euro (White Ambiance) en heeft een plastic behuizing. Het ziet er erg goedkoop uit. Koop dus gewoon een glazen plafonnière van een paar euro en plaats hier zelf een slimme lamp in, dan heb je dezelfde functies tot je beschikking voor een goedkopere prijs en een mooiere behuizing.

De multicolor ledstrip kost 19,95 en is het duurste product in het assortiment. Vergeleken met ledstrips van andere fabrikanten is 19,95 euro echter behoorlijk goedkoop. Helemaal als je kijkt naar de lengte van vijf meter. Toch neemt de lichtopbrengst behoorlijk af, naarmate je verder richting de vijf meter komt. De eerste drie meter zijn prima, daarna is het licht gewoon veel minder fel. Gelukkig kun je deze ledstrip prima op maat knippen. Doe dit dan ook, want de laatste twee meter zijn gewoon niet echt bruikbaar. Alsnog is 19,95 euro voor een dergelijke ledstrip behoorlijk goedkoop en het geheel werkt dan ook prima.

De slimme stekker (Smart Power Plug) is verrassend klein van formaat. In vergelijking met andere slimme stekkers, die vaak behoorlijk groot zijn en hierbij ook de naastgelegen stopcontacten bezet houden, past er bij de Smart Power Plug van de Action nog prima een andere stekker naast. Mits deze voorzien is van een platte stekker dan. Pluspunt voor het formaat in ieder geval. De werking is echter ook uitstekend. Wanneer de stroom wordt ingeschakeld klinkt er wel een goedkope ‘tik’ in vergelijking met andere modellen, maar deze slimme stekker van 8,49 euro doet het verder gewoon uitstekend. Ook kun je dit model met je stem via Google Home bedienen.

Installatie en de app

Alle producten van LSC Smart Connect kun je dus bedienen met de LSC Smart Connect-app of een andere app die gebruikmaakt van het Tuya-platform. En met de app zelf is niet zo heel veel mis. Vanuit het beginscherm heb je direct toegang tot je geïnstalleerde producten en de aangemaakte scenes. Onderaan vind je drie tabbladen genaamd ‘Mijn familie’, ‘Smart’ (voor scenes en automatiseringsregels) en ‘Profiel’.

Na het aanmaken van een account kun je producten gaan toevoegen. Hiervoor klik je rechtsboven op het plusje, selecteer je het te installeren product, klik een paar keer op bevestigen en vul je ondertussen je wifi-wachtwoord in en klaar. Het installatieproces is erg gemakkelijk. Alhoewel een fysieke handleiding wordt meegeleverd is deze qua kwaliteit erg matig. Gelukkig is de app redelijk intuïtief en heb je ieder product dan ook binnen twintig seconden toegevoegd.

Vanuit het beginscherm klik je onderaan op ‘Smart’ om scenes en automatiseringsregels te maken. Een scene verschijnt als een snelkoppeling op het beginscherm. Zo kun je meerdere lampen met elkaar koppelen en deze met één snelkoppeling bijvoorbeeld inschakelen. Ook de helderheid, kleur en eventuele automatiseringsregels kun je hieraan koppelen.

Bij automatisering krijg je in feite een kleine IFTTT in de app meegeleverd. IFTTT staat voor If This Then That. Als er dus een bepaalde actie gebeurd, kun je dit weer koppelen aan een andere actie. Detecteert de bewegingssensor een beweging, dan kun je bij automatisering ervoor kiezen om een bepaalde lamp in te schakelen. Het werkt redelijk gemakkelijk, maar een beginner zal hier toch wel even de weg kwijtraken. Aangezien de handleiding verder ontbreekt zal dit voor de meeste mensen een kwestie van trial en error zijn. Uiteindelijk kom je met logisch nadenken echter altijd tot een bevredigend resultaat. Het is goed om te zien dat een dergelijke app deze uitgebreide mogelijkheden heeft.

Bedienen met Google Home

Voor die 7,95 euro krijg je niet een slimme kleurenlamp en een degelijke app, ook krijg je ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Home. Je kunt de slimme lampen en de slimme stekker ook bedienen via je stem met een slimme speaker. De beveiligingsproducten kun je overigens niet via Google Home of Amazon Alexa bedienen. Wil je weten hoe je de slimme lampen en de smart plug met Google Home kunt koppelen? Lees daarvoor dit artikel.

Privacy en beveiliging

De slimme producten van de Action hang je rechtstreeks aan je wifi-netwerk en Tuya is een Chinees bedrijf. Hoe zit het precies met de privacy en de beveiliging? Alhoewel je vooraf de privacy policy kan lezen staat er niet veel meer dan ‘We zullen je gegevens niet misbruiken’. Feit blijft dat Tuya een Chinees bedrijf is en je je gegevens dus ook naar China stuurt.  Tuya is echter wel een grote speler dat wereldwijd gebruikt wordt en niet zomaar één of ander vaag Chinees bedrijf. Het is aan jezelf of je hier een probleem mee hebt of niet.

Verder maak je geen gebruik van een hub en sluit je de producten direct aan op je wifi-netwerk. Geavanceerde gebruikers kunnen bijvoorbeeld een apart deel van het netwerk gebruiken zodat je de slimme producten van de Action kunt scheiden van je overige internetverkeer, maar dit is voor de gewone consument vaak niet haalbaar. Het is ook goed om te weten dat je de slimme lampen kunt flashen en deze eventueel via Home Assistant kunt gebruiken. Ook dit is iets waar de gewone consument echter weinig mee kan.

Er zijn geen verhalen bekend van misbruik door Tuya, maar je gegevens vliegen wel weer de hele wereld over. Dat is echter ook bij andere bedrijven het geval en onze gegevens van Facebook en Google vinden we ook terug in de Verenigde Staten. Het ligt dus vooral aan jezelf wat je hiermee wilt doen.

Conclusie

De LSC Smart Connect-producten hebben me over het algemeen positief verrast. De normale slimme kleurenlampen zijn uitstekend en ook de slimme stekker doet het behoorlijk goed. Er zitten wel wat maandagmorgenmodelletjes tussen de slimme filament-ledlampen, maar over het algemeen werken deze ook uitstekend. De beveiligingsproducten werken redelijk voor een beperkt beveiligingssysteem, maar om de bewegingssensor voor een lamp te gebruiken in een berging of de wc raden we af. Door de vertragingstijd duurt het even voordat de lamp wordt ingeschakeld en door de standby-tijd van ongeveer vijf minuten zit je daarna in het donker.

De plafonnière moet je ver bij uit de buurt blijven en de multicolor ledstrip zul je zelf even wat korter moeten knippen. De app doet wat het moet doen en ook de ondersteuning voor Google Home en Amazon Alexa is mooi meegenomen. Niet alle producten zijn dus even goed, maar winkelketen Action maakt smarthome voor de gewone consument nu wel bereikbaar. LSC Smart Connect biedt een betaalbaar alternatief voor de veel duurdere concurrenten.

7.5
Action product

Beoordeling
LSC Smart Connect

Pluspunten
  • Zeer betaalbaar
  • Ruim assortiment
  • Degelijke app
  • Ondersteuning voor stemassistenten
Minpunten
  • Gegevens richting China
  • Plafonnière
  • Lengte ledstrip laat lichtopbrengst afnemen
  • Maandagochtendmodelletjes

Beoordeling LSC Smart Connect

De LSC Smart Connect-producten hebben me over het algemeen positief verrast. De normale slimme kleurenlampen zijn uitstekend en ook de slimme stekker doet het behoorlijk goed. Er zitten wel wat maandagmorgenmodelletjes tussen de slimme filament-ledlampen, maar over het algemeen werken deze ook uitstekend. De beveiligingsproducten werken redelijk voor een beperkt beveiligingssysteem, maar om de bewegingssensor voor een lamp te gebruiken in een berging of de wc raden we af. Door de vertragingstijd duurt het even voordat de lamp wordt ingeschakeld en door de standby-tijd van ongeveer vijf minuten zit je daarna in het donker.

De plafonnière moet je ver bij uit de buurt blijven en de multicolor ledstrip zul je zelf even wat korter moeten knippen. De app doet wat het moet doen en ook de ondersteuning voor Google Home en Amazon Alexa is mooi meegenomen. Niet alle producten zijn dus even goed, maar winkelketen Action maakt smarthome voor de gewone consument nu wel bereikbaar. LSC Smart Connect biedt een betaalbaar alternatief voor de veel duurdere concurrenten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (60)

Albert

Albert
16 november 2019 om 12:30

Leuk artikel, geeft mooi inzicht. Het enige wat me heeft tegengehouden bij deze producten was het feit dat je alleen WiFi kan gebruiken. Maar jullie schrijven:
— Tuya ondersteunt echter ook Zigbee, Bluetooth en GPRS.

Zijn deze Action producten via Zigbee aan te sturen?

Inloggen
Jacco

Jacco
30 januari 2020 om 09:43

Hallo kan iemand mij vertellen hoe de sirene aangezet kan worden. De verlichting op de sirene werkt wel maar het geluid niet wanneer de connectoren los gekoppeld worden.

Inloggen
Hans Van Veen

Hans Van Veen
08 oktober 2020 om 15:24

Ik zoek in elke Action naar de deur raam sensor…..Nergens te vinden…Is er ergens nog 1

Inloggen
Paul

Paul
12 april 2020 om 09:56

Hoi heb je hierop het antwoord al gehad werkt dit met zigbee dus ook met Philips Hue app?

Inloggen
Wimm

Wimm
28 juli 2020 om 16:07

Zie mijn reactie aan Albert

Inloggen
Wimm

Wimm
28 juli 2020 om 16:05

Nee, dat kan niet.

Ongetwijfeld zullen hobbyisten met de juiste vaardigheden dat wel kunnen,
maar als je deze vraag stelt zul jij dat, net zo min als ik, niet voor elkaar krijgen.

Wat wel kan is Hue samen met de Action producten via de Google Assistant bedienen.

Ik heb bijvoorbeeld Zigbee pluggen van Osram (die met Hue werken) en ik heb een plug van Action.

Als ik zeg: OKE GOOGLE ZET ALLE PLUGGEN AAN

Dan gaan mijn Zigbee pluggen aan, maar ook mijn Action pluggen.

Inloggen
Virgil

Virgil
06 augustus 2020 om 09:31

Tuya en Zigbee zijn net als Bluetooth en GPRS andere communicatieprotocollen. In een andere app bv. Smart Life, kan je een extra gateway koppelen zodat een Zigbee, Bluetooth of GPRS apparaat bestuurd kan worden.

De producten van de Action zijn Tuya communicatieprotocollen en deze gaan via de Wifi elk apparaat apart direct met je router/modem. Zigbee is bijna hetzelfde ook via Wifi maar meer een soort van Mesh netwerk dus de sensoren geven elkaar het signaal door.

Beide worden de sensoren opgeslagen op een externe server (cloud) en daarom geen extra besturingskastje nodig. Voordeel is dat je via de app overal toegang heb tot je Smart

Om Zigbee apparaten te kunnen aansturen via Tuya is er een gateway nodig die Tuya omzet naar Zigbee communicatieprotocol. Er zijn wel een paar afgeleiden Zigbee communicatieprotocollen (bijvoorbeeld Xiaomi, Aqara en Konke) die hebben elk hun eigen gateway en niet met Tuya te koppelen. Alleen Zigbee 3.0 is met Tuya te koppelen zo ver bij mij bekend.

Inloggen
Michel Timmermans

Michel Timmermans
11 augustus 2020 om 15:10

weet iemand hoe ik 3 of meer gebruikers kan toevoegen in mijn huishouden? Wanneer ik een 3e persoon aanmeld vervallen de instellingen voor de 2e persoon en kan dan de lampen niet bedienen

Inloggen
Hylke

Hylke
07 oktober 2020 om 11:34

Ik heb filament lampen van de Action. Spraak gestuurde opdrachten zoals aan/uit en dimmen gaat prima maar de kleurtemperatuur lukt niet met spraak opdracht. In Google home is dit wel handmatig te bedienen maar met spraak lukt het niet. Weet iemand een oplossing?

Inloggen
Willem van enter

Willem van enter
16 november 2019 om 13:17

Heb al 10 filament lampen en 4 led Color gu10 in huis + een afstandsbediening van LSC SMART CONNECT.werkt super goed met de app en geeft een topzweer in huis,heel gezellig….erg tevreden..

Inloggen
Rrrrr

Rrrrr
19 november 2019 om 06:37

Zweer?, echt ?

Inloggen
Jan

Jan
28 november 2019 om 16:31

Kun je met de afstandbediening meerdere lampen apart bedienen, of heb je dan voor iedere lamp een afstandbediening nodig?

Inloggen
BadBoy

BadBoy
15 december 2019 om 11:33

Muggenzifters zijn zoals kapiteins aan wal.

Inloggen
Hp

Hp
06 september 2020 om 09:50

Naar mens! Bah

Inloggen
Stefan

Stefan
11 november 2020 om 11:30

Oh heerlijk ik heb een jaar na dato nog even dikke pret om die Zweer opmerking 😀

Inloggen
Jan

Jan
28 november 2019 om 16:36

Kun je met de afstandbediening meerdere lampen apart bedienen, of heb je dan voor iedere lamp een afstandbediening nodig?

Inloggen
Tom Dijkema

Tom Dijkema
30 november 2019 om 12:41

Beste Jan,

Je kunt meerdere lampen aansluiten op één afstandsbediening.

Inloggen
Tinus

Tinus
05 januari 2020 om 12:31

Ik gebruik ook de Action lampen met de LSC SMART CONNECT app. En wat schetst mijn verbazing? Ik kwam er gisteren per toeval achter dat ik de lampen ver van huis (buiten Wi-Fi bereik) kan bedienen!!! Ik stond op n feestje een uit te leggen aan iemand anders, waarbij ik de app liet zien en voorbeelden aangaf. Mijn zoon die thuis was appte dat de lampen plots telkens van kleur veranderden. We hebben dit getest…en jawel…je kunt de lampen zelfs van kilometers afstand bedienen. Beveiligings-isseu?

Inloggen
Jan

Jan
27 november 2020 om 10:04

Ik heb zelf een slimme buitenlamp en 2 plafonnieres,zodra het schemerig begint te worden,schakel ik de verlichting in,vanaf mijn werk,op 15 km afstand van mijn huis. Als er maar een goed WiFi signaal in de buurt is,zou je zelfs vanuit Ibaraki je verlichting aan kunnen zetten

Inloggen
Jokie

Jokie
17 februari 2020 om 10:13

Hallo, kan iemand mij uitleggen hoe je de LSC sirene koppelt aan de deursensor? Dat zou geweldig zijn.

Inloggen
Hans

Hans
12 december 2019 om 06:47

He Willem,
Is het mogelijk om met die ene afstandbediening lampen of groepen lampen(voor en achter in de kamer)afzonderlijk te bedienen?Zo ja hoe doe ik dit?

Inloggen
toerad

toerad
03 augustus 2020 om 18:42

Bij het installeren van de app wil deze alleen verbinding maken met een hotspot van de app ipv rechtstreeks met de wifi. Wat doe ik verkeerd?

Inloggen
Michel

Michel
16 november 2019 om 15:23

Helaas is er nog een flinke tekortkoming bij deze lampen die jammer genoeg in het artikel niet wordt vermeld. Bij spanningsherstel na stroomuitval gaan deze lampen automatisch aan, wat zeker tijdens een vakantie totaal onnodig is en bij een groter aantal lampen in huis nog een redelijk verbruik kan genereren.
Een aanrader is dus om deze lampen voor lange afwezigheid uit de fittingen te draaien of hardwarematig uit te schakelen met een fysieke schakelaar om sluipverbruik na een spanningsdip te voorkomen.

Verder zijn het fijne lampen in gebruik en de technische mogelijkheden zeker met IFTTT erg handig en bijna eindeloos te noemen!

Prijzen van de materialen zijn bovendien vaak zelfs beter dan veel aanbiedingen op Aliexpress bijvoorbeeld, kan je nagaan!

Inloggen
Jan

Jan
17 november 2019 om 07:33

Eens. Het vermelden waard dat de lampen aangaan nadat de spanning er af is geweest. Sommige lampen moet ik dan ook opnieuw registreren in de app. Misschien omdat de spanning er te lang af is geweest? Hier ben ik nog niet uit.

Inloggen
Pako

Pako
18 november 2019 om 17:14

Beetje flauwekul argument. Wanneer valt hier in Nederland de stroom uit?

Inloggen
HarryMe

HarryMe
15 december 2019 om 09:49

Soms gaat het jaren goed en soms een paar storingen per jaar. Is voor mij een reden om ze te laten liggen.

Inloggen
Ad van deb Reijen

Ad van deb Reijen
19 april 2020 om 11:40

Ik wil dit gebruiken in Spanje en daar valt regelmatig de stroom uit. Voor mij een reden om het niet te gebruiken. Ik had liever gehad dat ze na stroomuitval uit zouden blijven

Inloggen
BadBoy

BadBoy
15 december 2019 om 11:40

Als je een app gebruikt en iftt dan zou ja na bijvoorbeeld 30 minuten geen persoondetectie de lampen automatisch uit kunnen laten zetten.

Inloggen
Herbie

Herbie
18 mei 2020 om 12:11

De reactie bij stroomuitval heb ik ook pas ontdekt en beschouw dit als zeer hinderlijk bij het gebruik als aanwezigheidssimulatie !
Je oplossing door de App te programmeren lijkt me interessant. Kan je eens uitleggen hoe je de App moet programmeren zodat ze na 30 min uitgaan.

Inloggen
Wimm

Wimm
28 juli 2020 om 16:22

Het is goed andere eventuele kopers te waarschuwen voor tekortkomingen, maar dan moet waarvoor je waarschuwt wel kloppen. Want als ik op mijn telefoon de wifi uitzet kan ik bijvoorbeeld de Action pluggen gewoon bedienen.

Mocht je op vakantie gaan dan mag ik aannemen dat je je slimme Action lampen automatisch via de app ’s avonds laat aanspringen, zodat het lijkt als er iemand thuis is.
Die lampen zullen dus nooit heel lang blijven branden na spanningsuitval.

Mocht je bang zijn dat je lampen/pluggen na spanningsuitval blijven branden zou je ze los kunnen draaien, of via de app 1 of 2 x per dag voor korte tijd aan laten gaan en weer uit. Ook dan zullen ze niet lang aan blijven staan na spanningsuitval.

Inloggen
Sander

Sander
15 augustus 2020 om 09:19

Je kan ook een dure Nest camera kopen. Als de spanning uitvalt doet de camera het ook niet.

Inloggen
Gregory

Gregory
06 september 2020 om 14:35

kan je wel instellen dat na een spanningsdip met een bepaalde helderheid weer aangaat?

Inloggen
Saar

Saar
19 september 2020 om 14:46

Is het mogelijk om het assortiment van lampen dat in de app staat, uit te breiden? Ik gebruik de G9 lampjes en die staat er niet tussen in de app. En ik zou graag de smart remote willen gebruiken. de G9 lampjes zijn wel dimbaar maar jammer dat ze niet in de app staan.

Inloggen
Theo

Theo
22 oktober 2020 om 11:10

Ik neem aan dat de G9 lampjes van een ander merk zijn? Je kunt sowieso voor de LSC lampen, en voor andere merken op basis van Tuya de Smart Life app gebruiken. Dat is dezelfde app, met ALLE Tuya produkten er in.

Inloggen
Howard

Howard
01 november 2020 om 21:59

Er bestaan geen G9 smart lampen, alleen LED G9,

Inloggen
????

????
19 december 2020 om 16:25

je kunt ook de lampen laten zitten en dmv de smart steker je lampen bedienen.

Inloggen
Paul

Paul
16 november 2019 om 17:33

Ik heb ook een aantal lampen van woox( ook tuya) en een paar van lsc, werkt prima samen. Helaas heb ik ook de bewegingssensor voor op de wc en deze is zoals hierboven beschreven inderdaad slecht. Heb je hier een oplossing voor gevonden? Wil nog het internet af speuren voor een betere sensor. Op dit moment laat ik de lamp voor 5 min aan en doe hem later vaak met stemcommando uit.

Inloggen
Youto Den Huyzer

Youto Den Huyzer
10 februari 2020 om 07:57

Mensen, waar hebben we het over? Ledlampen! Waar staan die nou om bekend? Zuinigheid. En dan klagen ze hier over een lamp die 5 of 10 minuten te lang brand.
Klein rekensommetje, 1 kilowattuur, of wel 1000 watt in een uur kost ongeveer 30 cent. Een lamp van 9 watt gebruikt 9 watt per uur. Zo’n lamp moet ongeveer 111 uur branden om die 1000 watt te verbruiken. Dus 111 uur kost 30 cent. En maar zeuren dat deze lamp 5 minuten te lang brand.

Inloggen
Joost

Joost
23 juni 2020 om 22:19

Je kunt hiervoor ook de deur/raamsensor van de action gebruiken. Ik heb er ook één in mijn auto liggen. In combinatie met een routine dat bij thuiskomst (locatieservice) en tussen zonsondergang en zonsopgang het licht automatisch aangaat. Allemaal via de app in te stellen.

Inloggen
Jan

Jan
17 november 2019 om 08:42

Ik heb nu ook een paar schakelaars en lampen. En ja, ook een maandagmodelletje erbij. Omgeruild en het werkt. Wat kan beter? Ja, dat je de keuze hebt in de app, als de stroom eraf is, ad je dat lamp dan standaard aan of uit kunt instellen. Voordeel van het standaard aan is wel dat je de lamp altijd aan kunt schakelen met de gewone schakelaars. Dus niet eerst de app moet gebruiken. Ik ben er tevreden over. Had dit eigenlijk qua prijs niet verwacht. Een flink pluspunt is de schakelaar. Die is lekker klein. Zo hoort het ook. Nu nog een modelletje dat je temperatuur, vocht, stof en luchtdruk aangeeft of een verbruiksmonitor zou mooi zijn,

Inloggen
Rolo5

Rolo5
17 november 2019 om 10:51

Ik heb laatst 2 van deze lampen aangeschaft, maar wanneer deze ook maar even het wifi signaal missen, kun je ze iedere keer opnieuw aanmelden. Dus je hebt ze mooi ingesteld,komt een halve dag later terug,zet ze aan en ze gaan beide staan te knipperen. Moet je ze weer opnieuw aanmelden. Nee, ik heb andere lampen gekocht.

Inloggen
Cihan

Cihan
15 december 2019 om 23:19

Beste ROLO5, heb ook het probleem van dat wanneer ik ze ingesteld heb, ze na een tijdje weer terug gaan naar hun oorspronkelijke installatie waarden. Heb je inmiddels hier een oplossing voor kunnen vinden?

Inloggen
Helder

Helder
16 december 2019 om 09:14

Of je WiFi verbeteren

Inloggen
Philippe

Philippe
30 december 2019 om 00:23

Voor ongeveer 20 euro kun je extra repeater/extender installeren. Dit geeft betere resultaten dan een enkel wifi punt ergens in een kamer of electriciteits kast. Zoals vermeld werkt het op 2.5 GHz. Of een dure repeater (met vaak beter bereik) met 2.5 en 5 GHz.
Prima manier om met een smart schakelaar je kerstverlichting keurig op tijd te laten te branden in plaats van de mechanische timers die na een jaar of minder stuk zijn.
Hoewel aan klik te horen zit er een relay in de smart switch..

Inloggen
Mark

Mark
30 januari 2020 om 10:19

Ik heb dit ook voor. Maar ik denk dat het komt omdat ik de lampen gebruikt heb om oude gewone lampen te vervangen. Daar staan nog licht schakelaars op. s’Avonds zetten we de lampen met de schakelaar uit, dus gaan spanning. s’Morgens staan ze te flikkeren. Dus ik moet eigenlijk de lampen niet meer afzetten via de knop en enkel via de app bedienen. Dat zou wel jammer zijn.

Inloggen
´Johan Meij

´Johan Meij
18 november 2019 om 12:03

Leuk om te lezen.
Heb al aardig wat supl van LSC maar zoek eigenlijk nog een slimme licht schakelaar die zich zowel aan de wand als per app laat bedienen. Het liefst natuurlijk met alle leuke scenario gadgets van de LSC Tuya App

Inloggen
Ploegje

Ploegje
24 september 2020 om 20:49

En die is er ook. Voor ongeveer €10 bij Banggood (Tuya / eWelink 2-weg wifi-schakelaar. Let op, type 1 is voor Tuya). Te gebruiken in combinatie met een gewone schakelaar of drukknop en in te bouwen achter de wandschakelaar of in de verdeeldoos. Werkt superrrrrr!

Inloggen
Caroline

Caroline
18 november 2019 om 19:09

Welke gegevens worden dan met china gedeeld? Alleen je activiteiten met de lamoen of alles in je telefoon?

Inloggen
Rolf

Rolf
19 november 2019 om 13:56

Hoe krijg ik het automatisch dat hij met zonsondergang aan gaat en dat ik wel een vaste tijd kan instellen voor uit gaan
Wie heeft het antwoordt hierop
alvast bedankt

Inloggen
Paul

Paul
19 november 2019 om 15:31

Je kan een automatisering aanmaken met conditie :’Zonsopkomst’ en en dan als taak de lamp aan en voor uit moet je een aparte automatisering maken die hem op je gewenste tijd uitschakelt. Je kan eventueel een controle toevoegen of de lamp al aan/uit is.

Inloggen
Peter

Peter
18 december 2019 om 14:48

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe je kan controleren of iets aan of uitstaat.
Hoe doe je dat?

Inloggen
jos

jos
06 januari 2020 om 12:18

Ik wilde de lampen aan laten gaan voordat de zon onder is. Dit kan niet met de app.
Maar dit kun je omzeilen doordat je ook een plaats kunt aangeven van de zonsondergang. Ik heb de zonsondergang van Berlijn gekozen dan gaat het licht ruim een half uur eerder aan dan de zonsondergang in Nederland!

Inloggen
stijn

stijn
20 november 2019 om 19:50

Vraagje,

Zijn deze nu wel of niet veilig te gebruiken?
Ik lees vanalles op tweakers…
Ze zijn ook te flashen.. en blijkbaar doen dat veel mensen.
Idd goeie vraag, welke gegevens gaan naar china?

IS het nu veilig zonder flash?
Of doen we dat best niet?

Inloggen
Jan

Jan
23 november 2019 om 22:55

Het spul van de Action is lekker goedkoop en werkt redelijk maar alles behalve feilloos. Het is wel duidelijk dat het artikel is geschreven na 1 dag uit proberen. Ik ben al een maand aan t testen met LSC en weer wordt het duidelijk dat goed spul niet kan voor deze prijs. Het is namelijk zo onbetrouwbaar als wat:
– vorstalarm dat ik heb ingesteld werkt vaker niet dan wel (alarm geven als t buiten lager dan 3 graden wordt. Resultaat: volstrekt onbetrouwbaar en geeft 9 v/d 10 keer helemaal geen alarm als de vorstgrens nadert
– bewegings-sensor doet wat ie zelf wil: vele malen vals alarm of juist helemaal geen reaktie
– smart connectoren en lampen gaan na ingestelde tijd soms helemaal niet aan of uit.
Vermoedelijk ligt het aan de app. Software is heel vaak de boosdoener (goede software bevat 3% fouten!). En updaten heeft geen zin want dan worden oude fouten hersteld (bug fixes) en komen er nieuwe fouten weer voor terug.
Eigenlijk is het allemaal gewoon bagger!

Inloggen
Stephen

Stephen
30 november 2019 om 08:51

Ik herken me helemaal niet in de problemen die je omschrijft. Ik gebruik de verschillende lampen, led-strip, stekker en o.a. de deursensor al maanden naar alle tevredenheid, in combinatie met Google Home/Nest. Inderdaad, een enkele keer is er een hick-up, maar ik ervaar dit niet als storend. De prijs-/kwaliteitsverhouding is mijns inziens uitstekend. Natuurlijk zullen en oplossingen zijn die wellicht iets stabieler werken, maar hier betaal je dan een veelvoud voor. Ik denk dat de A-merken zich al vaker achter de oren hebben gekrabd sinds o.a. de Action, maar ook IKEA dit soort producten in hun assortiment hebben opgenomen. Gewoon eerst eens starten met één of twee producten, dan kun je daarna altijd nog de keuze maken om het daarbij te laten en over te stappen naar een duurdere oplossing.

Inloggen
G.H. Wijnants

G.H. Wijnants
28 november 2020 om 17:19

Beste Jan,
Kan het aan de stabiliteit van het wifi signaal in je huis liggen? Als de afstanden te groot zijn of er zitten te veel muren / betonijzer tussen, leidt dit ook tot functieverlies.

Inloggen
pieter

pieter
18 januari 2021 om 22:32

ik heb ze zeker al 8 maanden en werken perfect. aan/uit op tijd of op zonsopgang of ondergang, je kan het allemaal instellen met de app. ook met smartphone op afstand, waar ook ter wereld

Inloggen
Robert-Jan

Robert-Jan
01 december 2019 om 16:44

Ik heb een probleem met de afstandsbediening. Ik krijg het op de één of andere manier niet gekoppeld. Ik zet de slimme stekker aan, druk tegelijkertijd op de on knop van de afstandsbediening, ik houdt deze ingedrukt, maar koppelen ho maar. Advies is welkom, want bij de action kom ik niet verder.
Ik ben al een paar keer terug gegaan met de lampen omdat ze bleven piepen. Nu heb ik er één die wat minder piept, gelukkig hangt deze in de gang.

Inloggen
Henk Stegeman

Henk Stegeman
08 augustus 2020 om 15:36

Ik heb het zelfde probleem. Op de lampen werkt de Smart Remote wel maar op de slimme stekker niet.

Inloggen
KM

KM
02 december 2019 om 12:42

Sinds vandaag geeft de LSC smart app aan dat de helft van de lampen offline zijn. Als ik er één reset en opnieuw wil installeren, krijg ik een foutmelding, ook bij een nieuwe lamp. De lamp knippert even en blijft vervolgens gewoon aan maar is niet meer te installeren. Heb er totaal 26 en niet meer overal de bon/verpakking van. Geen idee hoe ik dat kan oplossen dus alle hulp van anderen ontvangen ik graag.

Inloggen
KM

KM
04 december 2019 om 20:49

Ik heb exact hetzelfde probleem en ook 26 lampen. Wellicht dat je een maximaal aantal lampen kan koppelen of de router max hiervoor heeft?!
Heb ernaar gezocht maar hierop nog geen antwoord gevonden.

Inloggen
Bob Walberg

Bob Walberg
25 februari 2020 om 15:42

@KM, ik heb zelf deze lampen niet, gebruik liever Zwave of Zigbee maar als ze Wifi gebruiken zullen ze ook een (thuis) ipadres hebben dus het gedeelte achter de dubbele punt. Dan zit je op een maximum van 255 (natuurlijk ook je laptop of tablet niet vergeten). Overigens is het met wifi ook zo dat het niet multitasking is dus Lamp1 wil aan, dan naar Lamp 2 dus hoe meer lampen hoe trager de reactie.

Inloggen
Herma Koning

Herma Koning
04 september 2020 om 10:42

Sinds gisteren werkt bij ons ook de app niet meer. Lampen, ook twee nieuw in doos,zijn niet meer te koppelen aan de app. Alles geprobeerd, wifi staat aan,internet 2.4, lamp knippert snel, maar app vind de lampen niet! De hele handel gereset en gecheckt! Maar helaas niets helpt! Alles gaat terug naar de Action! Troep dus

Inloggen
G.H. Wijnants

G.H. Wijnants
28 november 2020 om 17:23

Heeft waarschijnlijk te maken met het aantal wifi connecties was uw router aan kan of wat is ingesteld. Als dat er maar weinig zijn zitten op een gegeven moment alle verbindingen vol en valt er dus een component uit (lijkt alsof die uit staat)

Inloggen
Marco

Marco
15 december 2019 om 20:58

Bij de website van de action zie ik dat de Smart Power Plug niet meer beschikbaar is.
Weet iemand of deze uit het assortiment is?

Inloggen
Jan

Jan
15 december 2019 om 21:21

Deze Power Plug is in de winkels al weken niet leverbaar. Typisch Action.
Ik krijg steeds meer het gevoel dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is.

Inloggen
Marco

Marco
15 december 2019 om 21:02

Ik heb een deursensor geplaatst op de wc deur en bij het openen laat ik de verlichting aan gaan. Bij het verlaten wil ik dat het licht weer uitgaat, maar moet ik dezelfde actie kiezen (sensor open). Ik heb nu een automatiseringsregel aangemaakt met 2 voorwaarden (zowel bij eerste keer openen als bij de tweede keer). Heb nu voorwaarden geplaatst sensor open en lamp uit met actie lamp aan. en een tweede automatiseringsregel met voorwaarden sensor open en lamp aan met actie lamp uit. Hierbij geplaatst dat alle voorwaarden waar moeten zijn. Het werkt wel, maar de lamp gaat flikkeren bij aangaan en ook flikkeren bij uit gaan. Het lijkt erop dat beide automatiseringsregels aan slaan. Ik mis eigenlijk de voorwaarde status lamp o.i.d. Heeft iemand hier een idee voor?

Inloggen
Jan

Jan
15 december 2019 om 21:15

Je kunt kiezen voor de voorwaarde ‘apparaat>schakel>aan en dan na bv 15 min vertraging laten uitschakelen. Niet precies wat je wilt misschien maar werkt wel.
En buiten dat: de Aldi heeft af en toe veel simpeler oplossingen die nog goedkoper zijn ook: een akkuzaklamp voor in t stopcontact die bij beweging aangaat en na een paar minuten automatisch uit gaat.
Heb ik al jaren in de WC.

Inloggen
Jan

Jan
15 december 2019 om 21:17

O ja, en dat die lamp flikkert… hoort niet en waarschijnlijk defecte lamp. Test eens met een andere lamp

Inloggen
Cihan

Cihan
15 december 2019 om 23:23

Ik heb het probleem met de plafonniere. Als die eenmaal via wifi en de app is geinstalleerd dat ze na een tijdje weer terug gaan naar hun oorspronkelijke installatie waarden. Hoe kan dit en is dit te verhelpen.

Inloggen
Mennomen

Mennomen
20 december 2019 om 19:56

Hoe zet je het dysteem aan en uit?

Inloggen
Leo

Leo
24 december 2019 om 12:46

Met de LSC Smart Connect app, Google Home, afstandbediening (optioneel). Afhankelijk hoe je de lampen hebt geconfigureerd. Zelfs automatisch aan en uitschakelen is mogelijk.

Inloggen
Leo

Leo
24 december 2019 om 12:44

Helaas is de LSC Smart Connect slimme multicolor ledlamp (9 watt 806 lumen, E27 fitting)van e7,95 nergens meer te verkrijgen en schijnen nu uit het assortiment te zijn, aldus verkoopster Action Ede. Iemand enig idee waar deze alsnog leverbaar zijn. Helaas is online kopen bij Action ook geen optie, best een gemiste kans 🙁

Zou er graag een aantal willen kunnen kopen. Ben prima tevreden over het product. Kleine investering, maar slechts een fractie van de Philips HUE spullen

Inloggen
Smartguy

Smartguy
04 januari 2020 om 22:38

Ik heb een stuk of 8 ongebruikte lampen liggen.

Inloggen
dorus

dorus
09 juni 2020 om 11:09

gebruik ze maar, ze gaan voorspoedig kapot.

Inloggen
Leo

Leo
04 januari 2020 om 23:11

Heb wel interesse….wat voor prijs heb je in gedachte? Wil er evt 4 overnemen…

Inloggen
Stephen

Stephen
05 januari 2020 om 17:21

Veel Action-winkels hebben deze week nieuwe voorraad gekregen. Ik was er gisteren, en op de smart-stekker na, waren alle lampen weer gewoon op voorraad; ook de 9 watt 806 lumen E27 fitting. De verkoopster van de Action in Ede is dus of foutief intern geïnformeerd of heeft een antwoord verzonnen. Laat ik nu aan het wachten zijn op de smart-stekker.

Inloggen
Leo

Leo
05 januari 2020 om 17:59

Dat zijn fijne berichten, ga er morgen achteraan….hebben 2 vestigingen hier, zou dus bij 1 van de 2 toch moeten lukken. Bedankt voor de info

Inloggen
Herma Koning

Herma Koning
04 september 2020 om 10:45

Sinds gisteren werkt bij ons ook de app niet meer. Lampen, ook twee nieuw in doos,zijn niet meer te koppelen aan de app. Alles geprobeerd, wifi staat aan,internet 2.4, lamp knippert snel, maar app vind de lampen niet! De hele handel gereset en gecheckt! Maar helaas niets helpt! Alles gaat terug naar de Action! Troep dus

Inloggen
Francesco

Francesco
01 januari 2020 om 00:47

Thank you for the review. Could you please recommend specific models of Wifi camera that could connect with the LSC environment?

Inloggen
Tinus

Tinus
05 januari 2020 om 12:34

Ik gebruik ook de Action lampen met de LSC SMART CONNECT app. En wat schetst mijn verbazing? Ik kwam er gisteren per toeval achter dat ik de lampen ver van huis (buiten Wi-Fi bereik) kan bedienen!!! Ik stond op n feestje een uit te leggen aan iemand anders, waarbij ik de app liet zien en voorbeelden aangaf. Mijn zoon die thuis was appte dat de lampen plots telkens van kleur veranderden. We hebben dit getest…en jawel…je kunt de lampen zelfs van kilometers afstand bedienen. Beveiligings-isseu?

Inloggen
Stephen

Stephen
05 januari 2020 om 17:18

Dit wist ik al voordat ik de lampen kocht. Als men zich afvraagt of de veiligheid in het geding is, is het misschien altijd verstandig om op voorhand een check te doen en reviews te raadplegen. Wil je je huis ‘smart’ maken, dan zul je altijd wel ergens je gegevens moeten achterlaten en is op afstand e.e.a. altijd wel door bedrijven te controleren. Google is hier grootmeester in, en tóch blijven 9 van de 10 personen gebruikmaken van de diensten van deze gigant. Wil je dit allemaal niet, dan moet je geen ‘smart’-producten aanschaffen. Ik geloof zelf niet zo in ‘privacy’; gebruik je gezonde verstand en bepaal zelf wat je grens is op het gebied hiervan. Maar wil je gebruik kunnen maken van nieuwere technieken in en om huis, dan zul je een stukje privacy moeten opgeven. V.w.b. de Action-lampen, zie ook https://www.smarthomeweb.nl/slimme-lampen-van-de-action-review/.

Inloggen
wimm

wimm
28 juli 2020 om 16:32

Dat je van buitenshuis (zonder dat in de buurt van je eigen wifi netwerk bent dus) je apparaten bedienen kunt is toch iets WAT JE JUIST WILT !

Dat is toch ook wat je van je HUE lampen wilt.

Inloggen
Gerard

Gerard
25 augustus 2020 om 21:19

Hallo Tinus, Ik maak daar juist gebruik van door (via smartplugs) soms bij afwezigheid toch lampen aan en uit te doen buiten de programmering om. Ik heb ook een camera (die helaas niet via de SmartLife app maar een andere app werkt) en kan dus zelfs controleren of lampen binnen het bereik idd aan of uit zijn. Tijdens lange vakanties kun je op afstand ook de geprogrammeerde in- en uitschakelmomenten wijzigen.
Zelfs als je ergens bent waar helemaal geen wifi is kun je de smart spullen bedienen als je op je mobiel “datatoegang via mobiel netwerk” hebt aanstaan wat naar ik aanneem wel het geval zal zijn als je binnen de EU blijft.
Tip voor Ziggo klanten! Wat veiligheid betreft: Ik heb Ziggo als provider en daarmee dus automatisch de beschikking over een extra zgn. gastennetwerk dat gescheiden is van mijn gewone netwerk. Dat gastennetwerk gebruik ik nu speciaal voor mijn smart spullen. Maakt de boel een stuk veiliger.

Inloggen
Leo

Leo
05 januari 2020 om 12:58

Ik neem aan dat je vanuit je databundel de lampen hebt bediend. Dat is n.m.m. ook normaal. Dat is de kracht van WiFi versus BlueTooth. Ik zou met er niet te druk over maken. Met het registreren van de app heb je toch al voldoende opengezet. Ik bediend vanuit mijn werkplek ook de thermostaat. Dat is het gemak ervan

Inloggen
Leo

Leo
05 januari 2020 om 12:59

Ik neem aan dat je vanuit je databundel de lampen hebt bediend. Dat is n.m.m. ook normaal. Dat is de kracht van WiFi versus BlueTooth. Ik zou met er niet te druk over maken. Met het registreren van de app heb je toch al voldoende opengezet. Ik bedien vanuit mijn werkplek ook de thermostaat. Dat is het gemak ervan

Inloggen
Hans

Hans
05 januari 2020 om 16:33

Ook ik heb diverse LCS artikelen in gebruik en moet zeggen het werkt goed, maar nu heb ik een reset gedaan en alles opnieuw geinstalleerd, maar nu zie ik de sirene niet meer in Google Home.
Wat doe ik fout, of is dit een maandagmorgen product.

Inloggen
Daan

Daan
06 mei 2020 om 21:04

Ik heb hetzelfde gehad met een lamp, je moet je de lsc app in de google home app uitloggen en oppnieuw inloggen

Inloggen
´Johan Meij

´Johan Meij
06 januari 2020 om 12:45

Ben bang dat Action ze binnekort niet meer verkoopt. Wordt dit dan toch een duurkoop?

Inloggen
Peter

Peter
06 januari 2020 om 14:15

De slimme spullen van Action kan je oogmeting de Tuya app bedienen/installeren.
Bij AliExpress kan je daar allerlei slimme dingen bestellen. Kan je dan integreren met de Action spullen. Het werkt goed. Wel opletten dat er geen hub nodig is.

Inloggen
Peter

Peter
06 januari 2020 om 14:17

“Oogmeting” is “ook met”!

Inloggen
Stephen

Stephen
07 januari 2020 om 14:53

Waarom ben je daar bang voor Johan? Waarom zou de Action ze niet meer verkopen? Ze lopen nl. erg hard en waren daardoor in het 2e deel van december bijna uitverkocht. Inmiddels worden de Action-winkels weer bevoorraad en zijn de meeste artikelen weer leverbaar.

Inloggen
WIMV

WIMV
04 oktober 2020 om 13:11

Nee, want al die wifi producten werken via hetzelfde protocol

Inloggen
jos

jos
06 januari 2020 om 15:30

Ik wilde de lampen aan laten gaan voordat de zon onder is. Dit kan niet met de app.
Maar dit kun je omzeilen doordat je ook een plaats kunt aangeven van de zonsondergang. Ik heb de zonsondergang van Berlijn gekozen dan gaat het licht ruim een half uur eerder aan dan de zonsondergang in Nederland!

Inloggen
Peter

Peter
07 januari 2020 om 01:40

Lijkt me niet zo goed voor je wifi netwerk als daar 10 extra apparaten aanhangen? Ik zou verwachten dat dat issues geeft en uiteindelijk ook tragere verbindingen voor de gewone PCs. En hoe zit t met t standby verbruik? Wifi is niet heel zuinig dacht ik.

Inloggen
Stephen

Stephen
07 januari 2020 om 15:07

Waarom zou dit een probleem zijn Peter? Ik heb er zelfs nu meer dan 20 extra apparaten aan hangen en ervaar geen enkel probleem: niet met verbindingen en niet met snelheden. Wél heb ik overigens WiFi-apparatuur van Ubiquiti (UniFi) in huis, dat is wel (semi-)professioneel spul. Het verschil in standby-verbruik tussen WiFi- en niet-WiFi smart LED-lampen is nihil (voor beiden zo’n 0,5 watt, want WiFi-aangestuurd of niet, alle smartlampen verbruiken stroom wanneer ze gedimd zijn). Een klassieke lamp verbruikt natuurlijk altijd nog minder (nl. niets) als deze uitgeschakeld is.

Gemiddeld stroomverbruik indien lampen aan staan (en dáár maak je juist het verschil):
Gloeilamp 40 Watt = Spaarlamp 8 Watt = Led lamp 4 Watt
Gloeilamp 60 Watt = Spaarlamp 12 Watt = Led lamp 6 Watt
Gloeilamp 75 Watt = Spaarlamp 16 Watt = Led lamp 8 Watt

Inloggen
Erik

Erik
13 februari 2020 om 19:05

Je kan op elke WiFi met de standaard instellingen tot wel 253 apparaten aansluiten. Is dit niet genoeg dan kan iemand met verstand van zaken dit makkelijk uitbreiden tot wel 1021 zonder problemen.
De smart spullen gebruiken nauwelijks bandbreedte op je WiFi netwerk dus je PC’s werken nog net zo snel als voorheen.
Sommige WiFi accesspoints hebben ook een guest netwerk. Je zou kunnen bedenken dat je alle smart spullen in zo’n guest WiFi netwerk aansluit waardoor ze geen direkt contact kunnen maken met je PC’s, printers, laptops en smartphone of zelfs met elkaar. Voor de privacy officionado’s wellicht een zinvolle tip (lijkt mij zowiezo een goed idee, ook voor WiFi webcams en dat soort zaken.) Heb je op je WiFi accespoint dan ook nog een knopje dat devices in het Guest netwerk elkaar niet kunnen zien dan moet je die ook maar aanzetten.

Zelfs al komt een hacker dan in een van je smart devices dan kan hij er nog niet veel meer mee dan de lamp laten knipperen of zo maar de andere devices zoals je laptop, smartphone of netwerk harde schijf blijven onzichtbaar voor die hacker.

Zeg maar dat ik het gezegd heb 🙂

Erik

Inloggen
Jos

Jos
14 januari 2020 om 11:44

Jammer dat 5g niet werkt met deze lampen
2.4 is langzamerhand aan weggaan .

Inloggen
Stephen

Stephen
17 januari 2020 om 10:29

Bij mij werken ze ook gewoon op het 5GHz-netwerk, enkel de koppeling/installatie moet via 2.4GHz lopen, zover ik weet. Wel heeft mijn WiFi-netwerk in huis dezelfde naam (UniFi), maar heb ik twee aparte SSIDs voor zowel het 2.4GHz-netwerk (UniFi 2.4) en het 5GHz-netwerk (UniFi 5).

Inloggen
Stephen

Stephen
17 januari 2020 om 10:34

Zojuist bij de Action weer de ‘Smart Power Plugs’ kunnen kopen, nadat deze een paar weken uit het schap waren. Ik heb vernomen dat ze ivm mogelijk brandgevaar allemaal zijn teruggestuurd. En warempel, ik zie nu dat elke verpakking netjes is opengemaakt, maar vervolgens met nieuwe (precies dezelfde doorzichtige ronde) stickers weer is dichtgeplakt. Het lijkt er dus op dat alle stekkers in de tussentijd getest zijn in de fabriek.

En, sorry, er lagen er zojuist nog drie in het schap bij de Action in Breda; heb ze alle drie gekocht. Er zal vast snel weer een nieuwe levering komen.

Inloggen
Mark

Mark
30 januari 2020 om 10:25

Een vraag, ik heb LSC plafond lampen gezet in mijn garage. Daar staan ook nog gewone aan/uit knoppen. Deze morgen toen ik de lampen aanzette, begonnen ze beide snel te flikkeren. Ik dacht dat het enkel kon als je 3 maal aan en uit deed. Ik heb ze terug moeten aanmelden in de app en ze hebben nu een ander volgnummer. Is het normaal dat ze na een nachtje geen stroom hun configuratie verliezen?

Inloggen
Marco

Marco
31 januari 2020 om 17:36

Maak er nu al een paar weken naar volle tevredenheid gebruik van.
Wat ik wel mis zijn inbouwschakelaars zodat ik mijn buitenlampen er op aan kan sluiten. En dus de muurschakelaars kan verwijderen.

Heeft iemand hier een oplossing voor? Is het mogelijk om inbouwschakelaars te gebruiken die ook gebruik maken van het schakelaars die Tunya enabled zijn en met LSC Smart Connect-app werken?

Inloggen
´Johan Meij

´Johan Meij
31 januari 2020 om 21:47

JA!, zoiets zou ik ook graag zien. (inbouw schakelaars).
Verder valt mij op dat er bij ACTION nauwelijks nog voorraad is (Leeuwarden).
Zoek nog een paar smart plugs

Inloggen
Youto Den Huyzer

Youto Den Huyzer
10 februari 2020 om 08:40

Marco, bij AliExpress hebben ze inbouwschakelaars met sensor. Vanaf 3 euro ofzo. Er zijn er ook van 6 euro die hebben ook de mogelijkheid om ze handmatig te schakelen.

Inloggen
Marco

Marco
10 februari 2020 om 14:23

Hallo Youto,
Ik heb ze daar al gezien, maar vraag me af of ik dan weer een aparte app nodig heb of dat ik ze via de LSC Smart Connect app kan bedienen.

Inloggen
Hans

Hans
03 februari 2020 om 20:10

Recent ook een LSC smart plug aangeschaft. Uitgezocht waarom deze pluggen niet op alle routers werken. Ze accepteren alleen maar het TKIP protocol en geen AES. TKIP is sterk verouderd en staat bekend als onveilig Wifi protocol. Bij inschakelen van TKIP verlaag je dus het veiligheidsniveau van je hele netwerk.
Vreemd dat dit belangrijke punt niet in de review is vermeld.
Voor mij dus even geen LSD meer want veiligheid staat voorop

Inloggen
Stephen

Stephen
03 februari 2020 om 20:25

Hoi Hans, kun jij je bron wellicht geven hieromtrent? Ik heb meerdere van deze smart plugs in huis, maar maak gebruik van het AES-protocol. Mijn netwerk-hardware biedt TKIP zelfs niet eens aan als optie!

“LSD” overigens? 😉

Inloggen
Ronald

Ronald
03 februari 2020 om 22:50

Vraag over de LSC Smart Connect slimme stekker. Met deze stekker kun je ook de LSC filament lampen dimmen de vraag is gaan de led lampen dan ook soms flikkeren. Ik heb ze nu op een stekker-dimmer van klik aan klik uit en daar gaan de led lampen af en toe flikkeren. Of is de LSC Smart Connect slimme stekker beter stabieler zonder flikkeren.

Inloggen
Saar

Saar
19 september 2020 om 14:48

Is het mogelijk om het assortiment van soorten lampen die in de app staan uit te breiden? Ik heb de G9 lampjes (dimbaar) en die staan er niet tussen in de app. Ik zou graag de smart remote willen gebruiken maar het lukt me niet omdat de G9 niet in de app staat.

Inloggen
PA4WIM

PA4WIM
13 februari 2020 om 13:58

Al wat spullen gehaald bij action, de slimme stekker, deursensor, slimme sirene, afstandbediening, div lampen, bewegingsmelder, het werkt allemaal perfect, ook op de app, behalve de bewegingsmelder die heb ik teruggebracht waardeloos, in computertotaal staat ook een test van deze action producten en de bewegingsmelder kwam daar ook slecht uit de bus, action reageerde op het slechte werken van de bewegingsmelder en gaf aan dat er in Mei of Juni nieuwe bewegingsmelders in de winkel liggen met een oplaadbare batterij via usb op te laden en de hoek word groter 150 graden, daar wachten we dan nog op, maar verder werkt prima, voor dat geld.

Inloggen
Erik

Erik
13 februari 2020 om 19:14

Sommige mensen merken een beperking van maximaal plm 26 apparaten. Dit komt door de instellingen van je WiFi accesspoint en niet door de smartspullen.
Veel accesspoints staan standaard ingesteld voor 32 DHCP adressen. Dit kan je makkelijk in de instellingen van je Wifi accesspoint verhogen tot 253 adressen.
Maar beter nog: Maak, zo mogelijk, gebruik van het Guest Wifi van je accesspoint en koppel je Smartspullen daarin. Dan ben je superbeveilgd tegen hackers!

Inloggen
Fasie

Fasie
04 mei 2020 om 12:59

ik heb dus boven mijn tafel 2 hanglampen die met een licht schakeleaar worden bediend, na installeren van 2 LSC lampen, zag ik keurig LED2 en LED3 in de app veschijnen
Dat is prima, maar google home maakt er LED2 en3 van, op zich ook prima, maar hij kan er maar 1 bedienen, ik kan dus niet deze twee lampene apart benoemen in google home, jammer want nu moet je beide per lamp bedienen via de LSC app, had graag gezien dat ze samen te bedienen waren

Inloggen
Ray

Ray
04 mei 2020 om 13:29

Eerst één lamp erin en die installeren en daarna die andere.

Inloggen
WIMV

WIMV
04 oktober 2020 om 13:04

Je kan de twee lampen samen in 1 Google kamer “zetten”.

Bijvoorbeeld noem je de kamer “De Hanglamp”

Dan zeg je:

Oké Google ZET DE HANGLAMP AAN

Dan gaan beide lampen branden.

Geen je Kamers NOOIT dezelfde naam als je lampen.

Zorg dat iedere kamer, lamp,plug etc. een unieke naam heeft.

En laat ze ook niet te veel op elkaar lijken.

In mijn KEUKEN hangen 2 spots,
die heten KIT 1 en KIT 2

Met bijvorbeeld KEUKEN 30 % gaan ze beiden op 30% helderheid branden.

Met KIT 1 UIT gaat er eentje uit

Inloggen
Ed Ison

Ed Ison
12 mei 2020 om 23:58

Ik heb meerdere lampen, werken opzich perfect, alleen een fatsoenlijke automatisering aanmaken lukt tot op heden nog niet.
ik heb 1 buitenlamp en 2 spots.
ik wil de buitenlamp met de zonsonder en opgang schakelen, en de 2 leds met zonsondergang aan laten gaan, en om 01.00 uit laten gaan. kan iemand mij vertellen hoe ik dit exact instel? of eventueel een link waar dit beschreven is?

Inloggen
henri

henri
03 juni 2020 om 11:30

weet er toevallig nog iemand Lsc afstandbediengs te koop
heb al wat rond gekeken bij de action,s maar zijn hier niet meer

Inloggen
Sharon

Sharon
04 juni 2020 om 22:28

Ja ik zag ze van de week nog bij de Action in Schiedam. Weet niet waar jij vandaan komt.

Inloggen
Henri

Henri
04 juni 2020 om 23:37

Ik kom uit de buurt van hoogeveen dat ligt tussen Zwolle en Assen dus niet in regio schiedam

Inloggen
Jojo

Jojo
07 juni 2020 om 16:54

Ik heb een aantal lampen gekocht bij de Action vandaag. De Smart Filament LED doet het perfect, kan ik via de app van LSD uitzetten en aanpassen. Maar de Smart LED lampen (de witte met kleur) kan ik niks mee in de app (ze zijn wel gekoppeld), maar kan ze niet uitzetten en de kleuren niet aanpassen. Heb de lampen ook al gereset. Wat moet ik nu doen?? Wie kan mij helpen?

Inloggen
Ray

Ray
07 juni 2020 om 19:06

Ik gebruik de app Tuyasmart en bedien ze middels Google Home, het had me ook even geduurd om alles te installeren – nu werkt het perfect.

Inloggen
LG

LG
25 juni 2020 om 13:15

Het lukt me nu om de smart ledlamp automatisch aan en uit te laten gaan.
Kan ik de lamp ook voor een tijdje laten verkleuren?
Bv met wit licht om 22u aan en om 23u uit.
Kan ik de lamp dan van 22.15u tot 22.30u laten verkleuren?

Ik snap de scènes ook nog niet helemaal.
Hij pakt bij mij steeds de laatste en veranderd niet meer.
Misschien is daar ook een duidelijke uitleg over?

Inloggen
Bianca

Bianca
01 juli 2020 om 22:12

Hallo, ik heb alleen de beveiliging set van sirene/ deursensors/ bewegingsmelder.
Nu heb ik de app gedownload op de telefoon maar het lukt het niet om automatisch in het smartscherm iets toe te voegen,er staat niets.
Kan dus geen sensors koppelen aan de sirene. wie kan mij helpen?
Wat te doen?

Inloggen
Marian

Marian
12 juli 2020 om 18:07

Ik heb een Fritzbox 7590 en kreeg ze niet gekoppeld. Na veel zoeken kreeg ik dit antwoord te zien. “Waarom kan ik geen verbinding maken met een netwerk met
Fritzbox 7590 & Ritzbox 7590-routers?
Routers van dit type gebruiken dezelfde SSID voor de distributie van 2.4G en 5Gnetwerken, er wordt geen onderscheid gemaakt, dus u kunt de netwerkdistributie niet
gebruiken in de (standaard) EZ-modus. U wordt geadviseerd om netwerkdistributie in te
stellen op de (compatibele) AP-modus.” Maar hoe los ik dit nu op?

Inloggen
Wimm

Wimm
28 juli 2020 om 16:49

Ik wil de Action Sensor verbinden met de Action Plug.

In de app lijk ik nergens die verbinding te kunnen maken.

Omdat het via de Action Plug geschakelde waterornament maar vanuit een gedeelte van de kamer te zien is wil ik, zodra je in dat gedeelte van de kamer komt, dat hij met behulp van de sensor aanspringt.

Iemand die weet hoe ik dat kan doen?

Inloggen
musicscore

musicscore
21 september 2020 om 12:34

Je kunt dat doen mbv de Power plug en een bewegingssensor. Koppel beide in de LSC app (ikzelf gebruik de Tuya app) en maak een smart action aan waarbij als de status van de sensor veranderd de power-plug wordt ingeschakeld. Zorg er ook voor dat na een bepaalde tijd de power plug ook weer wordt uitgeschakeld (tenzij er nog beweging wordt geconsteerd.). Gezien de traagheid van de sensor die je de uitschakeltijd wel wat langer te zetten (bv 5 of 10 minuten).

Inloggen
Avanra

Avanra
03 augustus 2020 om 14:45

Ik krijg de smartplug niet geinstalleerd in de app
Melding geen reactie van de plug

Inloggen
Bharath

Bharath
10 augustus 2020 om 02:32

Vanwege Corona moet ik op mijn kamer studeren. Ik woon in Groningen. Kan iemand mij vertellen waar ik een goedkope 6000K 4000 lumen plafondlamp kan kopen? Bij voorkeur onder de 40.

Inloggen
Wiert

Wiert
14 augustus 2020 om 21:31

Dezelfde ellende had ik ook al met deze zogenaamde slimme lampen. Snel weer terug gedaan in de doos en weggegeven. Einde oefening met deze zooi. Onbruikbaar als ze niet 24/7 op spanning staan

Inloggen
Herma Koning

Herma Koning
04 september 2020 om 10:51

Sinds gisteren werkt bij ons ook de app niet meer. Lampen, ook twee nieuw in doos,zijn niet meer te koppelen aan de app. Alles geprobeerd, wifi staat aan,internet 2.4, lamp knippert snel, maar app vind de lampen niet! De hele handel gereset en gecheckt! Maar helaas niets helpt! Alles gaat terug naar de Action! Troep dus

Inloggen
Ray

Ray
04 september 2020 om 11:31

…ik gebruik TuyaSmart i.c.m. google home, werkt prima. Misschien die app eens proberen?…

Inloggen
Herma

Herma
04 september 2020 om 12:08

Precies hetzelfde probleem. Krijg de melding of de lamp wel snel knippert, internet 2.4 en wifi signaal. Aan alle punten voldoet de installatie toch lukt het niet.
Lamp stopt wel met knipperen op een gegeven moment maar verschijnt niet de app (beide apps LSC en tuya)

Inloggen
Herma

Herma
04 september 2020 om 12:28

Via de hotspot wifi van de telefoon van mijn man is het gelukt. Echter nu zijn de lampen alleen te bedienen via de hotspot op de telefoon van mijn man. Wanneer hij niet thuis is kan ik de lampen niet bedienen.

Inloggen
WIMV

WIMV
04 oktober 2020 om 13:19

VRAAG:
“Via de hotspot wifi van de telefoon van mijn man is het gelukt. Echter nu zijn de lampen alleen te bedienen via de hotspot op de telefoon van mijn man. Wanneer hij niet thuis is kan ik de lampen niet bedienen.”

Heb je geen wikfi in huis?

Volgens mij heb je ‘hotspot van telefoon’ alleen nodig als je de lamp alleen met een schakelaar wilt bedienen omdat er geen wifi beschikbaar is.

Dus als je gewoon wiki hebt

Inloggen
WIMV

WIMV
04 oktober 2020 om 13:25

Dus als je gewoon wifi hebt, niet aan de gang gaan met Hotspots

Sorry voor de spelfouten,lijk ze niet te kunnen verbeteren

Inloggen
Peter

Peter
12 september 2020 om 11:44

Bestaat er een beschrijving hoe ik een plafoniare kan koppelen aan de bewegingssensor?

Inloggen
Jansen

Jansen
20 september 2020 om 22:46

IK heb ook de lampen gekocht bij mij werkt alles prima , maar mijn buurman heeft klik aan klik uit en als ik mijn lampen aandoe gaan zijn lampjes die met klik aan klik uit bediend worden steeds uit uit hoe kan dit ?

Inloggen
musicscore

musicscore
21 september 2020 om 12:36

Je zou bijna zeggen een beveiligingslekje in de kaku setje van je buurman.

Inloggen
musicscore

musicscore
21 september 2020 om 12:28

Ook ik kocht LSC spullen bij de action. 2 lampen, 1 power plug en een sensor. Deze heb ik gekoppeld via de Tuya app en via Home Assistant op een Raspberry. Alles werkt maar ….. De bewegingssensor is te traag. Wanneer deze beweging detecteert zend hij pas na 5 a 6 seconden een signaal en ben ik al boven aan de trap alvorens de lamp aan gaat. Of ik dit nu via de Tuya app instel of via Home Assistant, dt maakt niet uit. De sensor is gewoon traag. Weet iemand hier een oplossing voor.

Inloggen
Arthur

Arthur
23 september 2020 om 11:41

Dat van die vertraging las ik ook al in de review.
Ik zit nog een stap hiervoor : wat moet ik nu via “smart” aanmaken om een lamp aan te laten gaan via de bewegingsmelder?

Ik zie de logica niet van de zaken waar ik uit kan kiezen. Moet ik een IFTTT aanmaken bij bewegingsmelder of bij de lamp of beiden?

Ik lees iets over “automatiseringsregels”……. die kom ik in de app wel tegen, maar dat is een leeg scherm

Ik heb nu een lamp en een bewegingsmelder in de app staan, maar verder kom ik niet

Inloggen
WIMV

WIMV
04 oktober 2020 om 13:20

VRAAG:
“Via de hotspot wifi van de telefoon van mijn man is het gelukt. Echter nu zijn de lampen alleen te bedienen via de hotspot op de telefoon van mijn man. Wanneer hij niet thuis is kan ik de lampen niet bedienen.”

Heb je geen wikfi in huis?

Volgens mij heb je ‘hotspot van telefoon’ alleen nodig als je de lamp alleen met een schakelaar wilt bedienen omdat er geen wifi beschikbaar is.

Dus als je gewoon wifi hebt niet met Hotspot aan de gangang gaan lijkt mij

Inloggen
Musicscore

Musicscore
23 september 2020 om 15:03

Arthur,
Ikzelf heb alles geautomatiseerd via Home Assistant op een Raspberry 2. Werkt heel goed maar vereist wel iets technisch inzicht.
Op mijn telefoon gebruik ik de Tuya app, niet de LSC op. Dit omdat dit makkelijker te combineren was met Home Assistant.

Om jou vraag te beantwoorden :

Start je LSC app (Of Tuya app)
Klik vervolgens op “Smart” midden onder in het scherm.
Klik dan boven rechts in het scherm op het “+” symbool en vervolgens op “Wanneer apparaat status verandert”.
Selecteer de sensor en daar selecteer de “Staat PIR”.
Selecteer “Alarm” (Dus wanneer de sensor iets waarneemt moet er iets gebeuren”

Nu ga je aangeven wat er moet gebeuren :

Selecteer “Run the Device” (Sorry ik heb de engels versie)
Selecteer hier de Lamp
Je kunt dan selecteren wat er met de lamp moet gebeuren. Selecteer “Schakelen” en vervolgens “Aan”.
Vergeet daarna niet “Opslaan” te klikken.
Nu dien je “Volgende” rechts boven in het scherm te selecteren en je krijgt een overzicht te zien van wat je hebt ingevoerd. Sla dat op.
Bij het opslaan wordt meteen gevraagd of je je taak actief wilt maken. Selecteer hier “Ja”.
De taak is nu aangemaakt.

Op deze manier kun je verschillen taken aanmaken. Speel hier gewoon eens mee.

(PS. Ik gebruik de engelse versie. Kan dus zijn dat de termen die ik gebruik heb in de App iets anders vertaald worden dan dat ik ze vertaald heb)

Succes ermee.

Inloggen
WIMV

WIMV
04 oktober 2020 om 13:20

VRAAG:
“Via de hotspot wifi van de telefoon van mijn man is het gelukt. Echter nu zijn de lampen alleen te bedienen via de hotspot op de telefoon van mijn man. Wanneer hij niet thuis is kan ik de lampen niet bedienen.”

Heb je geen wikfi in huis?

Volgens mij heb je ‘hotspot van telefoon’ alleen nodig als je de lamp alleen met een schakelaar wilt bedienen omdat er geen wifi beschikbaar is.

Dus als je gewoon wifi hebt niet met Hotspot aan de gangang gaan lijkt mij

Inloggen
Hylke

Hylke
07 oktober 2020 om 11:35

Ik heb filament lampen van de Action. Spraak gestuurde opdrachten zoals aan/uit en dimmen gaat prima maar de kleurtemperatuur lukt niet met spraak opdracht. In Google home is dit wel handmatig te bedienen maar met spraak lukt het niet. Weet iemand een oplossing?

Inloggen
Wim W.

Wim W.
27 november 2020 om 00:10

Hallo.allemaal,
Ik Heb vandaag de deurbel met camera gekocht. Echter krijg je wel een geluid op je telefoon als er iemand belt, maar er is geen losse bel bij. Weet iemand hoe je een losse bel via Wi-Fi kunt aansluiten op de videodeurbel?
Of kun je de camera ook koppelen aan Google Home en dat die een belsignaal geeft.
Alvast bedankt.
Gr. Wim

Inloggen
Wouter

Wouter
30 november 2020 om 21:07

Ik heb de marmitek bell me draadloze gong op Bol gekocht voor € 19,95 en werkt perfect met de deurbel van de action. Je drukt op de pairknop van de Marmitek, dan op de deurbelknop en hij werkt.

Inloggen
Paul Stijnman

Paul Stijnman
30 november 2020 om 23:26

Da’s een eenvoudige. Koop er een LSC smartplug bij.
Zet daar je oude, analoge deurbel (incl de trafo) op.
Maak een actie: indien deurbelcamera snapshot maakt -> smartplug aan-> vertraging 1 sec -> smartplug uit

Inloggen
Lorenz

Lorenz
27 november 2020 om 08:49

kan ik de instellingen van de lsc app overzetyen naar de smart live app.

Inloggen
Ruud

Ruud
30 november 2020 om 15:44

Ik heb de deurbel gekocht. Maar heb binnen nu geen ringtoon meer. Is daar ook iets voor

Inloggen
Wouter

Wouter
30 november 2020 om 21:29

Ik heb de marmitek bell me draadloze gong op Bol gekocht voor € 19,95 en werkt perfect met de deurbel van de action. Je drukt op de pairknop van de Marmitek, dan op de deurbelknop en hij werkt.

Inloggen
Marc

Marc
09 december 2020 om 09:03

Ja, met een smartplug en een standaard gong (deze niet instellen). Je kunt een smart aanmaken die een smartplug laat aangaan. De gong belt 2x als er spanning op komt. Dan 5 seconden later de smartplug weer uit.

Inloggen
Alex

Alex
10 december 2020 om 21:17

Er is een Facebook pagina aangemaakt om elkaar met vragen te helpen

LSC smart connect nl

Inloggen
Alex

Alex
12 december 2020 om 09:10

Ik heb een Facebook pagina aangemaakt voor alle weetjes en vragen word er lid van

LSC smart connect NL

Inloggen