Bird Buddy: Slim vogelhuisje herkent vogels in jouw tuin

10 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Bird Buddy

Eén van de meest succesvolle crowdfundingsacties van de laatste tijd is Bird Buddy. De makers van dit slimme vogelhuisje waren op zoek naar een bedrag van 50.000 dollar om het project te verwezenlijken, maar kregen meer dan vier miljoen van de 'backers' binnen.

En het project lijkt ook ons zeer interessant. Bird Buddy is een slim vogelhuisje voor in de tuin. Je kunt dus gewoon de vogels in je tuin voeren, maar dit keer kun je ze ook van dichtbij zien. Het vogelhuisje is namelijk uitgerust met een 720p-camera en is voorzien van kunstmatige intelligentie. Zodra er een vogel voor de camera gaat zitten krijg je een melding op je smartphone en kun je van dichtbij meekijken. Dat niet alleen, de kunstmatige intelligentie herkent de vogel en vertelt je meteen welke vogel dit is. En dat is handig als je, net zoals ik, nog net een duif van een meeuw kan onderscheiden, maar meer ook niet.

Bird Buddy komt dan ook tevens met een klein spelelement van ‘Gotta catch ‘em all’, want in de app kun je bijhouden welke vogels al allemaal voor de camera zijn verschenen. Je kunt dus live meekijken, maar ook foto’s maken van je gevleugelde bezoekers. In totaal herkent de kunstmatige intelligentie meer dan 1000 verschillende vogels. Dit doet de camera niet alleen via het beeld, maar ook via de ingebouwde microfoon die het geluid van de vogel moet herkennen.

Prijs en beschikbaarheid

De crowdfundingscampagne is inmiddels voorbij, maar pre-orders zijn nu open. Je kunt de Bird Buddy dus alvast vooruit bestellen. Deze wordt naar verwachting in september geleverd. De prijs van dit slimme vogelhuisje is 165 euro. Meer informatie vind je op de website van het bedrijf of via Kickstarter.

Reacties (0)