De best gelezen reviews, artikelen en tips van 2023 (audio)

22 december 2023 5 Minuten 0 Reacties
Bowers & Wilkins 603 S3

Welke artikelen op het gebied van audio zijn het populairst gebleken in 2023? We geven de best gelezen artikelen voor de categorie audio van het afgelopen jaar.

Wat heeft audio ons gebracht het afgelopen jaar? Net als vorig jaar hebben we iedere week wederom één a twee reviews op het gebied van audio of interessante achtergrondartikelen weten te publiceren. Audio is niet voor niets één van de populairste categorieën op onze website. We pakken audio ook heel breed. Van betaalbare bluetoothspeakers tot echte high-end hifi-producten. Ben je benieuwd wat onze lezers nu precies het interessants vinden? In dit artikel geven we een overzicht van de best gelezen nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews op het gebied van audio.

Best gelezen nieuws

Iedere week houden we je op de hoogte van de beste nieuwtjes uit audioland. Van aankondigingen van nieuwe producten tot aan nieuwe functies en mogelijkheden van bestaande producten. In 2023 was het populairste nieuwsbericht op het gebied van audio de aankondiging van de Bose Smart Ultra Soundbar, het nieuwe vlaggenschip van Bose en de vervanger van het 900-model van vorig jaar. Op de tweede plek vinden we BluOS terug. Bluesound wist ons het hele jaar al te plagen met previews van de BluOS 4.0-app en in oktober was het eindelijk tijd voor de update. Je las er alles over in het nieuwsbericht Grote BluOS 4.0-update eindelijk uit.

Soundbars doen het ook goed, want het voorproefje dat de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung in januari gaf bleek ook één van de populairste nieuwsberichten van dit jaar. Tijdens de CES 2023 liet Samsung de nieuwe modellen van het afgelopen jaar zien. Andere populaire nieuwsberichten zijn de aankondiging van de Philips Sleep Headphones, de Sonos Era 100 en Era 300 met de nieuwe Sonos Move en de aankondiging van de AV-receiver Onkyo TX-RZ70.

Best gelezen achtergrondartikelen

Ieder jaar vind je allerlei achtergrondartikelen op het gebied van audio op onze website. Van lijstjes met beste producten als av-receivers of soundbars tot aan artikelen waar we op een laagdrempelige wijze een bepaalde term uitleggen. Het populairste artikel van 2023 is overduidelijk. Mensen hebben massaal het artikel: ‘De Oplossing voor wanneer beeld en audio niet synchroon lopen‘ gelezen. Het originele artikel komt al uit 2012, maar nadat het artikel in 2023 weer volledig naar het hier en nu is gebracht werd het massaal gelezen. Veel mensen zijn op zoek naar dé oplossing voor dit probleem. Op nummer twee wederom een gids met een oplossing voor een vervelend probleem: Geen beeld of audio via HDMI? Zo kun je het probleem oplossen. Ook dit artikel is al een ouder artikel, maar is het afgelopen in een modern jasje gegoten. Zo weet je in 2023 precies hoe je dit probleem kunt oplossen.

Algemene onderwerpen waar we op een laagdrempelige wijze moeilijke onderwerpen proberen te verduidelijk deden het ook goed. Mensen zochten in 2023 naar Wat is het verschil tussen Bitstream en PCM Audio? Ook is het bij onze lezers nog altijd populair of een soundbar iets voor ze is, zo blijkt uit de vierde plek van het artikel De voordelen en nadelen van een soundbar: dit moet je weten.

Andere populaire artikelen zijn De beste av-receivers van dit moment, De beste soundbars van dit moment en een uitleg over wat HDMI ARC (Audio Return Channel) precies is en hoe het werkt. Leuk feitje dat een artikel dat pas in oktober van 2023 is verschenen toch al in de top staat van best gelezen artikelen op het gebied van audio, namelijk Draadloos Surround: Wat kan er? 

Best gelezen reviews

We hebben tientallen audioproducten getest in 2023. Er stond er echter één met stip op de eerste plek van meest populaire review van 2023. Wat dat is? Geen bluetoothspeaker of hifi-luidspreker, maar een soundbar. De populairste review op het gebied van audio was de review van de JBL Bar 1000. Ook op de tweede plek vinden we een soundbar. En niet een model van afgelopen jaar, maar een soundbar van Samsung uit 2022. Het gaat om de Samsung HW-Q990B. Op de derde plek ook een audioproduct voor de massa, namelijk de nieuwe Era 300 van Sonos dat door ons een uitblinker in surround en stereo werd genoemd.

Kijken we naar audio voor de echte audiofiel? Dan zien we de eerste plek voor een review van de Denon AVC-A1H, een monster van een AV-receiver en niet voor niets voorzien van een FWD Excellent Award. Verrassend genoeg vinden we een streamer op plek twee met de HiFi Rose RS250A. Het Koreaanse merk kreeg hier niet voor niets een FWD Aanrader Award voor. Vind je de Denon AVC-A1H nu eenmaal veel te duur? Dat kunnen we ons voorstellen. Denon heeft ook betaalbaardere opties in het assortiment, zo zien we met de derde plek qua populariteit van de Denon AVC-X4800H. Eervolle vermeldingen zijn er voor de Marantz Cinema 70s, Bowers & Wilkins 603 S3 en de Bowers & Wilkins 801 D4. Bowers & Wilkins blijkt het goed te doen onder onze lezers, want deze laatste twee reviews staan nog maar sinds eind oktober van dit jaar online en vinden we toch al terug in de lijst van populairste reviews.

Op naar 2024!

Ook in het nieuwe jaar gaan we weer ons uiterste best doen om je te voorzien van het laatste nieuws, de beste achtergrondartikelen en de nieuwste reviews op het gebied van audio. Op naar 2024!

Reacties (0)