De beste av-receivers en stereoversterkers met hdmi van dit moment – 2022 / 2023

21 december 2021 + 10 minuten 6 Reacties
denon-avc-a110-3

Elk jaar testen we honderden nieuwe producten, waaronder ook av-receivers. We zien veel nieuwe modellen voorbij komen op onze testbanken, tijdens beurzen en tijdens demonstraties. In dit artikel zetten we de beste av-receivers en stereoversterkers met hdmi van dit moment onder elkaar. 

Av-receivers zijn nog altijd een belangrijk onderdeel van het homecinema-systeem, zeker als je gaat voor de beste kwaliteit, de mooiste surroundervaring en de meeste connectiviteitsopties. Daarom testen we ze niet alleen, we zetten ook de beste modellen van dit moment voor je onder elkaar, kijkend naar verschillende prijsklassen. We focussen ons niet alleen op de afgelopen 12 maanden. Ook eerdere modellen die nog steeds verkocht worden én een goede prijs- kwaliteitverhouding hebben kunnen op de lijst staan. Onderaan dit artikel vind je een nieuwe, extra categorie die steeds populairder wordt; compacte receivers/versterkers met twee kanalen en hdmi.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste av-receivers van het moment. De laatste update is gedaan in december 2022.

Belangrijk en opvallend detail voor deze periode: nagenoeg alle receivers zijn duurder geworden door hogere kosten van chips, tekorten en een grotere vraag dan aanbod. Het kan dus zo zijn dat conclusies uit reviews een lagere prijs noemen. Daarnaast hebben verschillende fabrikanten halverwege of eind 2022 nieuwe modellen aangekondigd maar deze nog niet of nauwelijks uitgeleverd. De lijst bevat dus diverse ‘oudere’ modellen die nog steeds verkocht worden. Zodra we de nieuwe modellen ontvangen, testen en goed beoordelen werken we dit overzicht bij.

Alles over av-receivers

Ben je nog niet helemaal op de hoogte van wat een av-receiver is en waarvoor je hem zo gebruiken? We hebben al een keer uitgebreid beschreven wat een av-receiver is maar simpel gezegd is een av-receiver het centrale punt van je homecinema-systeem. Op de av-receiver sluit je al je bronnen (apparaten) aan en sluit je ook je weergave-apparaten (tv, beamer, etc.) aan. De receiver geeft het signaal van de bronnen door aan de displays. Stuur je beeld door van de bron, via de receiver naar de tv? Zorg dan dat de maximale kwaliteit die de bron uit kan sturen en het display weer kan geven ondersteund wordt door de receiver. Tegenwoordig is HDMI 2.1 voor veel mensen belangrijk, met name de gamers onder ons.

Banner zwart receivers

Daarnaast is een receiver ook een versterker. Je sluit je luidsprekers aan op de receiver en de audio van de aangesloten bronnen wordt versterkt om via de luidsprekers weergegeven te worden. Receivers komen met twee tot meer dan zestien versterkte kanalen, en met een klein vermogen tot een groot vermogen. Wat voor jou de best uitgeruste receiver is hangt dan ook af van hoeveel kanalen (luidsprekers) je wilt gaan aansturen en wat voor luidsprekers je wilt gaan aansturen. Ook de audioformaten die ondersteund worden zijn van belang. Wil je gebruikmaken van de nieuwste 3D-audioformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X? Dan moet de receiver deze ondersteunen.

Tot slot kunnen nagenoeg alle receivers vandaag de dag draadloze signalen ontvangen, bijvoorbeeld voor het streamen van muziek. Denk hierbij aan Apple AirPlay, Google Chromecast, bluetooth en zelfs platformen als DTS Play-Fi en HEOS. Receivers zijn complexe apparaten, met tal van instellingsmogelijkheden en features. Zo schreven we eerder dit jaar uitgebreid over de streamingfuncties van av-receivers en de mogelijkheid om de audioweergave te kalibreren middels Dirac Live 2.

Ben je op zoek naar een av-receiver of wil je er meer over weten? Neem dan onze speciale av-receiver tips-pagina door waarop je alle tips, adviezen en achtergronden kunt vinden. Of lees via onderstaande link meer over waar je nu precies op moet letten als je een receiver wilt kopen.

Denon-AVR-S760
Lees ook

Wat is een av-receiver en waar moet je op letten als je er een koopt?

De beste av-receivers van dit moment

In de afgelopen 12 maanden zijn er weer tal van nieuwe av-receivers op de markt gebracht, en verschillende modellen hebben we aan een uitgebreide test onderworpen. Van betaalbare en relatief eenvoudige av-receivers tot de absolute topmodellen met geavanceerde mogelijkheden. Onderstaand overzicht met de beste av-receivers van dit moment is samengesteld door te kijken naar onze eigen ervaringen met de betreffende modellen, de ervaringen van bezoekers en andere experts, ontwikkelingen in de markt en natuurlijk de prijsontwikkelingen. We hebben onder meer gekeken naar de audiokwaliteit, de mogelijkheden en de ondersteuning voor de nieuwste standaarden. Onderaan dit artikel vind je een nieuwe, extra categorie; die van compacte receivers/versterkers met twee kanalen en hdmi.

Denon AVC-A110

De Denon AVC-A110 heeft van ons een Excellent Award gekregen. Ter ere van die 110-jarige verjaardag van het bedrijf heeft Denon alles uit de kast gehaald om een 27-kg zwaar toestel te creëren dat net iets specialer is dan de andere modellen die het bedrijf in het assortiment heeft. Denon heeft de 13-kanaals AVC-X8500H als basis genomen en een aantal forse technisch stappen gezet om nog beter te zijn dan dit gewaardeerd topmodel.

De AVC-A110 kost 5.500 euro en is daarmee nog een heel stukje prijziger dan de AVC-X8500H van (adviesprijs) 3.999 euro. Die meerprijs komt vanwege de limited edition-afwerking, het 8K-gedeelte en technische ingrepen op vlak van de voeding en elektronica die de weergave moeten verbeteren. Bovenal is deze eindbaas van Denon echt iets exclusief. Het merk verdient ook een schouderklopje dat ze dit premiummodel ondersteunt met een passende garantie van vijf jaar. Dat geeft vertrouwen en hoort ook in deze prijsklasse.

9.5
denon-avc-a110-2
FWD award

Beoordeling
Denon AVC-A110

Pluspunten
 • Goed gedimensioneerde voedingen
 • 13-kanaalsversterking
 • Klaar voor veel speakeropstellingen
 • Uitstekende streamingopties, incluis hi-resondersteuning
 • Exclusieve uitstraling
Minpunten
 • Overkill voor kleine thuisbioscopen
 • Premium prijsklasse
 • HEOS-app verdient een opfrisbeurt

Beoordeling Denon AVC-A110

Als je een AV-receiver zoekt die waanzinnig veel versterkte kanalen biedt, behoorlijk wat pk’s heeft en die klaar is voor 8K-bronnen, dan zit je met de AVC-A110 gebeiteld. Het is een buitengewoon flexibele receiver die de meest exotische surroundopstellingen mogelijk maakt. Dat de AVC-A110 bovendien een special edition-uitgave is, maakt die premiumprijs iets beter verteerbaar, al blijft het natuurlijk significant meer dan de AVC-X8500H. Door de inclusie van HDMI 2.1 en 8K/60fps-ondersteuning heeft Denon er gelukkig voor gezorgd dat dit toestel ook op langer termijn zijn waarde behoudt blijft, wat toch altijd een ding is bij AV-receivers.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Denon AVC-A110

Denon AVC-X6700H

Zaken we iets verder richting het middensegment (al is het nog steeds premium te noemen), dan komen we de Denon AVC-X6700H tegen.  Op papier lijkt de AVC-X6700H misschien sterk op de AVR-X6500H van vorig jaar. Qua vermogen en aantal versterkte kanalen is er niets veranderd, en ook het aantal HDMI-poorten en streamingopties zijn grotendeels identiek. Toch zijn er qua functies interessante zaken bijgekomen.

Deze volledig uitgeruste 11.2-kanaals av-receiver komt namelijk met de nieuwste HDMI 2.1-specificatie waardoor de 8K-resolutie ondersteund wordt en features als ALLM en 4:4:4 Pure Color subsampling ondersteund worden. Daarnaast krijg je toegang tot de audioformaten DTS:X Pro en Dolby Virtual Height. De gemiddelde prijs van dit model ligt inmiddels op 2.750 euro, waarmee de receiver helaas iets duurder is geworden dan vorig jaar.

9.0
Denon AVC-X6700H
FWD award

Beoordeling
Denon AVC-X6700H

Pluspunten
 • Bluetooth-koptelefoonfunctie
 • HDMI 2.1-compatibel, incluis ondersteuning voor 8K-bronnen
 • Zeer volledige surroundcodec-ondersteuning
 • Voldoende vermogen voor uitdagendere speakers
 • Zeer flexibel
Minpunten
 • Nog altijd geen 4K-interface
 • HEOS is toe aan een opfrisbeurt

Beoordeling Denon AVC-X6700H

Voor Denon is de 8K-compatibiliteit bij de nieuwe receivers zoals de AVC-X6700H zeer belangrijk. Gegeven dat er aan de horizon nog geen 8K-bronnen opduiken, met mogelijke uitzondering van de next-gen consoles, vinden we het zelf minder cruciaal. Tegelijkertijd koop je een receiver niet enkel voor vandaag, maar ook voor morgen en overmorgen. De aanwezigheid van HDMI 2.1-poorten is dus een echt pluspunt. Het lijkt ons wel dat op dit moment vooral veeleisende gamers het meeste uit dit toestel zullen halen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Denon AVC-X6700H

Marantz CINEMA 40

Vorig jaar stond op deze plek de Marantz SR8015 av-receiver, maar Marantz heeft in de herfst van 2022 nieuwe modellen met een nieuw uiterlijk aangekondigd. Een van de topmodellen voor de komende tijd is de CINEMA 40. Hoewel we dit model binnenkort pas op onze testbank verwachten nemen we deze av-receiver op basis van zijn voorganger en onze ervaringen mee in de lijst.

De Marantz CINEMA 40 is een eersteklas AV-receiver met 9 maal 125 watt versterking en 11.4-kanaals verwerking, ideaal voor een volledig toegewijde en meeslepende thuisbioscoop. De av-receiver is voorzien van de nieuwste standaarden en technieken, waaronder natuurlijk hdmi 2.1, HEOS-streaming, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2 en 8K-ondersteuning. Daar betaal je echter ook voor want dit model heeft een adviesprijs van 2.800 euro.

Marantz CINEMA
Lees ook

Marantz introduceert de nieuwe CINEMA AV-receivers

Yamaha RX-V6A

Het verschijnen van HDMI 2.1 en van de nieuwe generatie spelconsoles betekent er meer up-to-date apparaten nodig zijn. Yamaha grijpt die noodgedwongen technische vernieuwingsoperatie aan om meteen ook het design van zijn apparaten grondig op te frissen. Onlangs hebben we de nieuwe en iets meer dan 700 euro kostende RX-V6A getest en waren zeer onder de indruk.

De Yamaha RX-V6A is een 7.2 AV-receiver met een realistische 100 Watt vermogen per kanaal en met heel wat interessante nieuwe en vertrouwde features, zoals MusicCast. En dat nieuw design, uiteraard, dat echt voor een frisse wind zorgt. Wel moet gezegd worden dat een aantal functies nog middels een update uitgerold moet worden. Zo moet deze Yamaha nog ondersteuning voor HDR10+ te krijgen en wordt het uitgerust met Dolby Atmos met Height Virtualizer. Belangrijker is de toekomstige ondersteuning voor 8K/60 en 4K/120 via HDMI 2.1.

9.0
Yamaha RX-V6A front

Beoordeling
Yamaha RX-V6A

Pluspunten
 • Mooi, fris design
 • Veel DSP- en audio-instellingen
 • MusicCast-streaming is uitstekend
 • Draadloze speakers en sub mogelijk
 • Voldoende vermogen voor een stevige bioscoopervaring
Minpunten
 • Display zijdelings moeilijk af te lezen
 • Interface reageert wat sloom
 • Sommige features moeten nog komen

Beoordeling Yamaha RX-V6A

Omdat een aantal features nog niet beschikbaar zijn, kan de RX-V6A nog een work-in-progress lijken. In de praktijk heb je dat gevoel helemaal niet (tenzij je nu toch al op bent naar een van die toekomstige functies). Hoewel deze receiver de roerganger is van een nieuwe generatie AV-receivers van Yamaha, is het wel gebouwd op het betrouwbare softwareplatform van het Japanse merk. Zaken als MusicCast en de DSP-functies werken precies zoals het hoort, en in een conventionele 7.1- of 5.1.2-opstelling levert de RX-V6A puike prestaties. De tv-interface van Yamaha blijft iets minder helder voor de minder onderlegde gebruiker, maar de nieuwe Setup-app maakt veel goed. Overigens willen we toch ook wat meer aandacht aan duurzaamheid besteden, en in die context vinden we het positief dat Yamaha op dit toestel drie jaar garantie biedt.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Yamaha RX-V6A

Denon AVR-X2800H

Ga je voor betaalbaar maar toch kwalitatief? Dan mag ook de Denon AVR-X2800H niet op je lijstje ontbreken. Deze 7.2-kanaals av-receiver biedt nagenoeg alles dat je vandaag de dag op een receiver mag verwachten en komt zelfs met HDMI 2.1, en dus ondersteuning voor de hoge 8K-resolutie.

De AVR-X2800H gaan we nog testen, maar als we kijken naar zijn voorganger (de AVR-X2700H) dan is dit één van de betere receivers in het instapsegment is. De receiver biedt 150 Watt aan vermogen per kanaal, beschikt over Audyssey ruimtekalibratie en komt met het HEOS streaming audioplatform waarmee je al je favoriete muziek snel en eenvoudig van en naar de receiver kunt streamen. Dit model is tevens verkrijgbaar met DAB+.

Denon AVR-X2800
Lees ook

Denon breidt assortiment uit met nieuwe 8K AV-receivers

Denon AVR-X1700H

Zoals altijd nemen we ook voor dit jaar een echt budgetmodel op in onze lijst en dat is deze keer de Denon AVR-X1700H, met op het moment van schrijven een prijs vanaf 650 euro. Voor dat geld krijg je ondersteuning voor 7.2 of 5.1.2. Geen zin in aparte speakers? Dolby Atmos Height Virtualization en DTS Virtual:X laat toe om hoogtekanalen te simuleren.

Verder krijg je met de Denon AVR-X1700H een volledig pakket, waaronder hdmi 2.1 met hdmi-eARC, 8K-ondersteuning, volledige HDR-ondersteuning, twee optische digitale ingangen, twee analoge cinch-paren en een phono-ingang.

9.0
Denon_avr_x1700H_DAB_e2_studioF-scaled

Beoordeling
Denon AVR-X1700H en Polk Monitor XT

Pluspunten
 • Degelijke streamingopties
 • Gebruiksvriendelijke Setup Assistant
 • Drie HDMI 2.1-poorten
 • Krachtig voor een instapmodel
 • Veel handige opties
 • Degelijke phono-ingang
Minpunten
 • Low-rez interface
 • Grijpt iets minder goed in op basproblemen
 • HEOS-app mag wat fraaier

Beoordeling Denon AVR-X1700H en Polk Monitor XT

De Denon AVR-X1700H speelt de typische Denon-troeven uit: een meeslepende weergave, redelijk wat vermogen voor dit prijspunt, veel functies, een gebruiksvriendelijke interface en goede apps. Ook op streaminggebied biedt het heel wat, al verdient het HEOS-platform een forse opsmukbeurt. Los daarvan maakt de combinatie van alle pluspunten deze AV-receiver tot een interessante keuze, ook als je graag in hoge kwaliteit gamet. Dankzij de drie HDMI-inputs die tot 4K/120 en 8K/60 aankunnen, kun je een PlayStation 5 of Xbox Series X aan optimale kwaliteit beleven.

De Polk Monitor XT-reeks is een budgetoplossing, maar wel een die je voor een bescheiden som al behoorlijk wat van een bioscoopervaring kan leveren. Ze bieden voor hun prijs een verrassende resolutie en kamervullend vermogen. De XT60 en XT30-center in het bijzonder maken een goede indruk, zowel bij films als bij gaming. Combineren met een goede subwoofer is wel een must.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Denon AVR-X1700H en Polk Monitor XT

Compacte stereoreceivers met hdmi

Een categorie die relatief nieuw is maar steeds populairder wordt is die van de stereo av-receivers met een compact formaat én hdmi. Deze receivers worden ingezet voor pure stereo-installaties die ook eenvoudig het geluid van de televisie kunnen weergeven. Ga je op zoek naar een alles-in-versterker die veel streamingopties biedt én HDMI-ARC om te verbinden met de televisie? We bedoelen dan het soort toestel dat je betere geluidskwaliteit biedt maar niet per se je woonkamer overheerst. Twee luidsprekers toevoegen is het enige wat je moet doen. Op je speurtocht zal je tegenwoordig meer opties dan ooit ontmoeten, want toestellen die aan deze beschrijving beantwoorden zijn ‘hot’. Afgelopen jaar hebben we er een aantal getest, waarvan je de beste modellen hieronder vindt.

Cambridge Audio EVO 150

De Cambridge Audio EVO 150 is een compacte av-receiver die van ons het predikaat Kooptip én een score van 9.0 gekregen heeft. De Evo 150 is vooral een handig formaat, ongeveer de grootte van een Xbox van de vorige generatie. Je stopt hem makkelijk op een plank in een tv-meubel. Door zijn doorgedreven focus op gebruiksgemak en zijn uitgebreide menukaart aan streamingopties is de Evo 150 een topper in zijn veld. Een van de sterke punten van de Evo 150 zijn de vele aansluitingen achteraan. Dat maakt het veelzijdiger dan een pure streamingversterker, zoals een Sonos Amp of Citation Amp. Door de keuze voor nCore-versterking is er ook veel vermogen en een goede geluidskwaliteit. De prijs is echter niet mals; 2.999 euro.

9.0
Cambridge Audio EVO 150 front
FWD award

Beoordeling
Cambridge Audio EVO 150

Pluspunten
 • Ook geschikt voor tv-geluid via HDMI-ARC
 • Breed aanbod streaming
 • Verschillende kleine, slimme functies
 • Gespierde versterker die veel aankan
 • Verfijnd, compact design
Minpunten
 • Remote-knopjes zijn klein
 • Misschien meer vermogen dan je nodig hebt

Beoordeling Cambridge Audio EVO 150

Door zijn doorgedreven focus op gebruiksgemak en zijn uitgebreide menukaart aan streamingopties is deze elegante Cambridge Audio Evo 150 een topper in zijn veld. En dat wil veel zeggen, want er zijn rivalen die ook heel goed in elkaar steken. Het slimme is dat Cambridge Audio niet op zijn lauweren bleef rusten en enkel vertrouwde op een lange featurelist. Door de keuze voor nCore-versterking is er ook veel vermogen en een goede geluidskwaliteit. Die EISA Award voor de Evo 150 is dan ook helemaal terecht!

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Cambridge Audio EVO 150

Marantz Model 40n

Voor iets minder dan de Cambrigde versterker kun je de Marantz Model 40n kopen. Met de Model 40n brengt Marantz een ‘betere’ stereoversterker op de markt die heel wat anders is dan voorgaande high-end toestellen van het merk. Het is een interieurvriendelijke alleskunner, met zowel streaming, HDMI-ARC als veel ingangen aan boord.

Je kunt de Marantz Model 40n omschrijven als een super-geïntegreerde versterker die even goed muziek afspeelt als het tv-geluid verzorgt. Het bezit aardig wat ingangen, maar eigenlijk is het een alles-in-één-apparaat waar niets aan toegevoegd moet worden. Buiten twee luidsprekers dan. Met een prijskaartje van 2.499 euro is de Marantz als premiumproduct gepositioneerd, maar is het wel relatief scherp geprijsd vergeleken met sommige rivalen.

9.0
Marantz Model 40n-6

Beoordeling
Marantz Model 40n

Pluspunten
 • Uitstekende phono-ingang
 • Sub-uit met crossover-instellingen
 • Mooi design
 • Streamingopties, incluis hi-res
 • Lichtwarme, betrokken weergave
Minpunten
 • HEOS-app verdient opsmukbeurt
 • Geen kamerkalibratie
 • Veel vermogen, maar het kan altijd meer zijn

Beoordeling Marantz Model 40n

De Marantz Model 40n is een alleskunner die veel belooft en ook op zo goed als alle vlakken uitblinkt. De combinatie van streaming, een HDMI-ARC-ingang én een goede phono-trap is heel geslaagd, vooral omdat die elementen telkens goed geïmplementeerd zijn. Uiteraard hadden we hier graag de excellente NCore-versterking gezien en de uitstekende MMM-DAC, maar de realiteit is dat het toestel dan wellicht dichter bij 4.000 of misschien 5.000 euro had gezeten. En dat is ook maar een soort wensdroom, want uiteindelijk presteert de klasse AB-versterker goed en kan het veel speakers aansturen zonder in de problemen te komen. Een pluspunt is zeker dat er wat controls zijn om aan betere sub-integratie te doen. Qua design kiest Marantz voor een nieuwe koers die wel nog traditioneel is. Dat maakt dat de Model 40n hippe zaken als een touchscreen mist, maar daar wel voor compenseert met een zekere klasse en terughoudendheid.

 

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Marantz Model 40n

NAD C700

De NAD C700 is een kleine, interieurvriendelijke versterker. Maar wel een weelderig uitgerust exemplaar, met veel ingebouwde streaming- en multiroomopties en met voldoende aansluitingen. Muziek afspelen kan dus op vele manieren. Bovendien is de NAD C700 uitgerust met een HDMI-eARC-poort zodat je het kunt inzetten om het tv-geluid een forse upgrade te geven. Het enige wat je dient toe te voegen om muziek te horen of een Netflix-reeks machtiger te beleven is een paar luidsprekers.  Je zou de NAD C700 kunnen zien als concurrent voor de Sonos Amp of de Bluesound Powernode, maar dit is wel een luxueuzer toestel met een prijskaartje van (op het moment van schrijven) bijna 1.300 euro.

De C700 zou je kunnen zien als de Classic-versie (lees: de betaalbare uitvoering) van de NAD M10, dus wie nog een stapje meer en beter wil kan ook de duurdere NAD M10 bekijken.

9.0
Review NAD C700 2
FWD award

Beoordeling
NAD C700

Pluspunten
 • Compact maar toch echte hifi-geluidskwaliteit
 • Groot scherm
 • Veel streamingopties
 • Makkelijk te installeren
 • HDMI-eARC
Minpunten
 • Geen kamerkalibratie
 • Uitbreiden naar surround kan niet

Beoordeling NAD C700

Het recept van de NAD C700 mag niet nieuw zijn, dat maakt het niet oninteressant. Integendeel, het verrassende aan deze alleskunner is hoeveel het wel op zijn grote en veel duurdere M10-broer lijkt. Dat maakt het een uitstekende deal voor wie graag een compacte, interieurvriendelijke versterker in zijn woonkamer wil plaatsen die zowel op muzikaal vlak grote hoogtes scheert als een fraaie upgrade aan de tv-beleving geeft. Veel hangt af van de gekozen luidsprekers uiteraard, maar de C700 heeft voldoende talenten om de meeste speakers aan te kunnen. Het uitstekende BluOS-platform past perfect bij deze slimme versterker.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker NAD C700

Bluesound PowerNode

Tot slot lichten we de Bluesound PowerNode uit. Dit is een compacte streaming versterker waaraan je eigen luidsprekers hangt, die je bedient via een app en die je kunt koppelen met andere BluOS-audiotoestellen. Dankzij een HDMI-ARC-poort kun je hem eveneens verbinden met je televisie zodat het tv-geluid uit twee ‘echte’ luidsprekers komt. Surround staat ook op het menu. Zoals voorheen kun je de PowerNode uitbreiden met een subwoofer en draadloze Bluesound-speakers achteraan om een 5.1-surroundsysteem te bouwen. Dit is met andere woorden een uitdager voor de Harman Kardon Citation Amp of de Sonos Amp dus, weliswaar iets hoger geprijsd aan 899 euro. Tegenover de versterker van Sonos pakt de Bluesound PowerNode wel uit met een aantal eigen troeven, zoals ondersteuning voor hi-resaudio en meer aansluitingen.

9.0
Bluesound PowerNode voorkant
FWD award

Beoordeling
Bluesound PowerNode

Pluspunten
 • Uitstekende app en streamingopties
 • Extra functies, zoals surround en IR-leerfunctie
 • Krachtig, dynamische versterker
 • HDMI-ARC
 • Presteert beter dan sommige ‘echte’ hifi-versterkers
Minpunten
 • Geen ingebakken Apple Music
 • Hogere prijs
 • Geen ondersteuning voor DLNA-shares

Beoordeling Bluesound PowerNode

De Bluesound PowerNode is zonder twijfel de beste multiroomversterker van het moment. En dat wil wel wat zeggen, want de twee voornaamste concurrenten presteren ook op een hoger niveau. Een beter versterkingsluik en DAC, een grotere flexibiliteit qua ingangen en mogelijkheden, en bovenal een uitstekende geluidskwaliteit maakt deze derde generatie PowerNode een duidelijke winnaar. Met deze derde generatie PowerNode heeft Bluesound bovendien een compacte versterker voorgesteld dat ook probleemloos ‘echte’ hifi-versterkers uit het lagere segment overtroeft. Aan 900 euro is het niet zo goedkoop, maar het is wel een volledige oplossing die zowel je muziek als tv-geluid uitstekend weergeeft.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Bluesound PowerNode

Meer informatie

Voor meer informatie over het inrichten van je homecinemasysteem en aankoopadviezen voor onder meer av-receivers kun je terecht in onze tips en advies-sectie. Ook kun je direct meer lezen via onze pagina over av-receivers, vol met tips en adviezen.

Reacties (6)