De beste soundbars van dit moment – 2020 / 2021

25 december 2020 + 10 minuten 0 Reacties
Samsung HW-Q950T 3

Hoewel veel mensen nog steeds niet geloven in soundbars, zijn er toch echt goede modellen te koop. Hier een overzicht van de beste soundbars.

De beste soundbars van 2020 / 2021

Een overzicht van de beste soundbars geven zal menig audioliefhebber nog steeds niet overtuigen er eentje te kopen. Maar dat betekent niet dat het in de basis slechte producten zijn. Soms moet je je verwachtingen een beetje bijstellen, maar met een soundbar is het vrijwel altijd mogelijk een mooi geluid uit je televisie te krijgen. In ieder geval stukken beter dan het geluid van de tv zelf. Middels verschillende audiotechnieken wordt die geluidsweergave ook steeds beter en beter. In de afgelopen maanden zijn er heel wat overtuigende soundbars uitgebracht en die tref je op deze lijst aan.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste soundbars van het moment. De laatste update is gedaan in december 2020.

Waar moet je op letten?

Veel soundbars doen in de basis hetzelfde: ervoor zorgen dat er piekfijn geluid uit je televisie komt. De ene soundbar is daar natuurlijk beter in dan de andere soundbar en meestal heeft dat te maken met de prijs die je ervoor neerlegt. Een hogere prijs is echter niet het beste argument voor een soundbar, omdat goedkopere modellen ook aan bepaalde eisen kunnen voldoen. Laat je dus niet zomaar inpakken door mooie marketingtermen of verkooppraatjes. Voordat je op zoek gaat, is het belangrijk om vast te stellen wat je belangrijk vindt.

Zo kan het belangrijk zijn dat je soundbar e-arc ondersteunt , met name wanneer je audioformaten als Dolby Atmos in de hoogste kwaliteit wilt beluisteren. In andere gevallen is de voorganger hdmi-arc nog steeds een goede optie. Het is maar net hoeveel waarde je hecht aan Dolby Atmos: surroundsoundtechnologie die audio door de kamer verplaatst. Voor zelfs de beste soundbars kan dit een uitdagend onderdeel zijn, omdat ze niet kunnen leunen op andere speakers in de kamer. Dolby Atmos-soundbars beschikken vaak over extra drivers die naar boven en de zijkanten wijzen om zo middels weerkaatsing een ruimtelijk Atmos-effect te kunne verzorgen. Daarnaast halen fabrikanten akoestische trucjes uit om toch iets overtuigends te presenteren (mits je er ook goed voor zit).

Mocht je een soundbar willen hebben vanwege het gemak en het compacte design (twee punten die erg voor zo’n apparaat spreken) en toch achterspeakers willen gebruiken, dan kan dat gewoon. Veel soundbars bieden die optie aan, maar je moet daar dus wel even op letten. Je kutn soundbars kopen die standaard over draadloze (wel een stroomkabel) achterluidsprekers beschikken of soundbars die later nog met draadloze achterluidsprekers uit te breiden zijn. Heb je geen subwoofer nodig? Kies dan een soundbar waarbij de subwoofer optioneel is of helemaal niet aanwezig is.

Verder is het goed om te checken of de soundbar met WiFi komt en of er een app bijhoort waarmee het apparaat bediend kan worden en er extra mogelijkheden ontsloten worden. Ook is het belangrijk te controleren welke streamingtechnieken er ondersteund worden, zoals Google Chromecast, bluetooth of Apple AirPlay 2. Op deze manier kun je altijd wel een mogelijkheid vinden om je favoriete muziek af te spelen.

Tot slot is het van belang om te kijken naar de fysieke aansluitingsmogelijkheden. Sluit je meerdere bronnen (gameconsole, blu-rayspeler, settopbox, etc.) aan op je tv, dan is het niet belangrijk dat de soundbar over meerdere HDMI-ingangen beschikt. Eén is voldoende. HDMI is echter in alle gevallen aan te raden aangezien je hiermee de hoogste audiokwaliteit behaalt én dus e-ARC en ARC als functies krijgt. Wil je de bronnen direct op de soundbar aansluiten, dan heb je een soundbar met meerdere HDMI-ingangen nodig.

Sonos Arc
Lees ook

De voordelen en nadelen van een soundbar: dit moet je weten

Samsung HW-Q950T

De Samsung HW-Q950T is met rechte één van de beste soundbars, zo niet dé beste, van dit moment. Met een adviesprijs van ruim 1500 euro mag je ook wel wat verwachten natuurlijk. De soundbar uit de hoogste klasse is in staat audio in 9.1.4 aan te bieden, oftewel een overcomplete Dolby Atmos-ervaring. De soundbar zit propvol speakers (maar liefst twintig stuks) en wordt geleverd met een draadloze subwoofer en twee draadloze achterspeakers. Dit zijn speaker smet een extra hoogtekanaal, waardoor er ruimte is voor het surround- en het hoogte-effect.

De Samsung-soundbar biedt ondersteuning aan voor een verscheidenheid aan audioformaten, je bedient hem via de SmartThings-applicatie en heeft e-arc-ondersteuning. Niet iedereen heeft zo’n high-end tv met meerdere HDMI-ingangen of zelfs een toestel van Samsung met One Connect Vox. In dat geval zijn de twee extra HDMI-ingangen op de HW-Q950T zeer praktisch. Het klopt dat rivalen zoals de Sonos Arc helemaal gaan voor slechts één HDMI-poort, maar wij zien op topmodellen toch nog graag een paar extra ingangen. Sluit je een videobron hierop aan, dan kun je rekenen op 4K- en HDR-ondersteuning. De soundbar heeft helaas geen Chromecast of AirPlay, maar wel bluetooth en Spotify Connect.

10.0
Samsung HW-Q950T 1
FWD award

Beoordeling
Samsung HW-Q950T

Pluspunten
 • Ware 9.1.4-weergave
 • Ondersteuning voor Atmos én DTS:X
 • Best in class surroundprestaties
 • Q-Symphony is behoorlijk effectief
Minpunten
 • Scherm is onzichtbaar vanuit de sofa
 • Rear-speakers mag je niet zomaar ergens plaatsen
 • Hogere prijsklasse

Beoordeling Samsung HW-Q950T

Zonder twijfel is de HW-Q950T een écht vlaggenschip dat een van de beste surroundervaringen biedt die je kunt krijgen uit een soundbar. De brede ondersteuning voor Dolby Atmos én DTS:X, de twee extra HDMI-ingangen en – vooral – de rear-speakers die ook hoogtekanalen weergeven maken deze soundbar absolute topper in het segment. Er zijn hier en daar wat kleine zaken die misschien beter kunnen, maar niets dat een dealbreaker vormt of een topscore in de weg staat.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Samsung HW-Q950T

LG DSN11RG

Naast Samsung heeft LG in 2020 eveneens een soundbar uitgebracht met vier hoogtekanalen. Dat is waar de vier voor staat wanneer je kijkt naar het getal 7.1.4. De LG DSN11RG is voorzien van speakers die bovenop de soundbar zitten en wordt geleverd met twee extra achterspeakers, voor een nog overtuigender surroundgeluid. Ja, je haalt nog steeds meer hardware in huis dan wanneer je alleen voor een soundbar kiest, maar de installatie is vlot en de ruimte die de extra (optionele) speakers innemen, is gelukkig miniem.

De LG DSN11RG biedt ondersteuning aan voor zaken al Dolby Atmos en DTS:X en kun je instellen via de Google Home-app. Je kunt ook gebruikmaken van de LG-applicatie die bedoeld is voor speakers, zodat je toegang krijgt tot de AI Room Calibration-functie. Een belangrijke functie waarmee je je soundbar instelt voor de beste geluidsweergave bij jou in huis. Verder is er ondersteuning voor Google Chromecast en de Google Assistent, waardoor je de soundbar kunt opnemen in je speakergroep en hem kunt gebruiken in een smarthome.

Heb je overigens minder budget maar wil je nog steeds een goede Atmos-ervaring én een goede stereo-ervaring? Kijk dan eens naar de goedkopere LG DSN8YG. Deze soundbar mag de instapper zijn in LG’s premiumlijn voor 2020, de prestaties zijn al behoorlijk goed. Vooral de stereo-met-center-weergave is heel goed, met degelijke hoogtekanalen vooraan die toch een 3D-ervaring op een zeker niveau bieden. De LG blinkt uit dankzij de vele extra’s: Chromecast, Google Assistent en de effectieve kamerkalibratiefunctie.

9.5
LG DSN11RG
FWD award

Beoordeling
LG DSN11RG

Pluspunten
 • Ingebouwde microfoon voor Google Assistant, Chromecast-compatibel
 • Kalibreert geluid aan jouw ruimte
 • Volume elk kanaal is afzonderlijk in te stellen
 • Zeer brede soundstage
 • Excellent voor muziek en gaming
Minpunten
 • Zeer grote soundbar, eerder voor bij 65 inch tv’s
 • Remote mist premiumgevoel

Beoordeling LG DSN11RG

De LG DSN11RG is een sterke soundbar die zijn fors prijskaartje grotendeels weet te rechtvaardigen. Het verwerkt alle belangrijke surroundformaten, wat het universeler maakt dan bepaalde rivalen – met name de Sonos Arc. De grootste uitdaging bij deze LG is hem geplaatst krijgen. Niet iedereen zal een tv-meubel bezitten waarop hij past en aan de muur is het een opvallende aanwezigheid.  Je geniet bij muziek wel van een betere stereopresentatie, net door zijn breedte. De DSN11RG is ook een goede keuze voor gaming.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker LG DSN11RG

Bang & Olufsen Beosound Stage

Ga je voor design én audiokwaliteit, en staat Bang & Olufsen hoog op je verlanglijstje? Dan is de Beosound Stage soundbar interessant. Bang & Olufsen kennen we natuurlijk als fabrikant van luxueuze, kostbare audiotoestellen. Maar met de Beosound Stage pakken de Denen het toch anders aan.

Voor ongeveer 1.500 euro krijg je een forse en toch verfijnde soundbar die compatibel is met Dolby Atmos (3D-surround met extra geluid uit de hoogte), Chromecast én Google Assistant. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende stijlvolle designs.

9.0
Bang Olufsen Beosound stage

Beoordeling
B&O Beosound Stage

Pluspunten
 • Een van de knapste soundbars beschikbaar
 • Krachtige bassen zonder subwoofer
 • Brede uitstraling, ook geschikt voor grote kamers
 • Prima voor muziek
 • Kan ook verticaal plat tegen de muur
Minpunten
 • Remote is aparte aankoop (en eigenlijk een must)
 • Geen kalibratiefunctie en bescheiden opties qua audio
 • De mooie houtversie is stukje duurder
 • Karig qua HDMI-ingangen

Beoordeling B&O Beosound Stage

Bang & Olufsen-toestellen staan traditiegetrouw hoog op het menu bij mensen die houden van premiumdesign en -materialen. Op dat vlak stelt de Beosound Stage niet teleur, ondanks een prijskaartje dat voor het Deense merk niet extreem hoog ligt. Het ligt wel een stukje hoger als je gaat voor de knappe Smoked Oak-editie. Dat vinden we wel spijtig.

Maar op geluidsvlak heeft de Stage wel iets te bieden. Echt een uitdager voor omhullende Atmos-toppers zoals de Sennheiser Ambeo Soundbar of de Samsung HW-Q90R is de Stage niet, want een 3D-geluidsbeeld wordt niet echt neergezet. Maar het is wel verdienstelijk in het creëren van een machtige en toch wel meeslepende geluidsweergave die groter is dan je scherm, waardoor films veel Muzikaal vinden we vooral sterk, zeker als je de tijd neemt om de klank via de app te finetunen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker B&O Beosound Stage

Sonos Arc

De Sonos Arc-soundbar is een product dat met name een mooie toevoeging is voor de mensen die al flink geïnvesteerd hebben in het ecosysteem van Sonos. Met een hoge adviesprijs van 899 euro mag je echter meer verwachten en gelukkig zien we dat Sonos levert. De Arc biedt bijvoorbeeld ondersteuning aan voor AirPlay 2 en Dolby Atmos. Vooral dat laatste is belangrijk, omdat veel videostreamingdiensten en videogames kiezen voor die standaard. Het mooie aan AirPlay 2 is dat je ook andere speakers dan die van Sonos in een mutliroomopstelling kunt gebruiken.

Verder is het belangrijk om te weten dat de Sonos Arc ondersteuning aanbiedt voor HDMI e-ARC. Bovendien werkt de soundbar met de nieuwe mobiele applicatie van het bedrijf, de Sonos S2; daardoor kan het zijn dat sommige opstellingen met oude speakers van het bedrijf niet helemaal meer lekker werken. Aan de andere kant heb je meteen volledige toegang tot het zeer goede en uitgebreide ecosysteem van Sonos. En op het gebied van gebruiksgemak scoort het bedrijf nog altijd een dikke tien. Mocht je echt helemaal in to Sonos zijn, dan kun je de soundbar voorzien van twee Subs en Sonos One-speakers voor een echt bioscoopgevoel in huis.

9.0
Sonos Arc klein
FWD award

Beoordeling
Sonos Arc

Pluspunten
 • TruePlay past klank aan de akoestiek aan
 • Uitstekende ruimtelijkheid en positionering van Atmos-effecten
 • Veel streamingopties
 • Multiroom-mogelijkheden
 • Industrieel design
Minpunten
 • Geen DTS-ondersteuning
 • Geen optie om te upmixen
 • Geen individuele volumeregeling hoogtekanalen
 • iOS-toestel vereist voor TruePlay

Beoordeling Sonos Arc

De Arc is een echte tour de force. De soundbar presteert sterk als je hem voedt met Dolby Atmos-content en profiteert mee van alle troeven van het Sonos-universum. Denk dan aan de brede ondersteuning van streamingdiensten, het gebruiksgemak en de multiroom-functie. De prijs is voor het segment zelfs vrij competitief, al groeit het prijskaartje fors aan als je de Arc wil uitbreiden met een Sub en twee Sonos-speakers. We voegen er meteen bij dat we denken dat je vanwege de slimme speakeropstelling minder gauw die Sub nodig gaat hebben – al zullen we hier in een follow-up review van een uitgebreide Arc-opstelling in de diepte op ingaan.

Al bij al is de Arc een zeer geslaagde soundbar die veel biedt en zeer competitief is. Al kunnen we wel minpunten bedenken. Er is vooralsnog geen manier om de achterste Atmos-hoogtekanalen weer te geven, iets dat bijvoorbeeld Samsungs HW-Q950T (of de HW-Q90R) wel kan. Sonos kiest zoals altijd voor een Apple-iaans eenvoudig van bediening, wat voor vele mensen net goed is. Maar we zouden toch graag iets meer controle hebben, bijvoorbeeld over het volumeniveau van de bovenste speakers. Een optie om 5.1 te upmixen naar een virtuele Atmos-ervaring was eveneens een mooi extraatje geweest.

Toch denken we dat de Arc alles in huis heeft om een van de populairste soundbars ter wereld te worden. Het is niet enkel een goede keuze voor wie al in de Sonos-universum vertoeft, maar is ook een competitief geprijsde soundbar die ten opzichte van veel rivalen uitstekend presteert en over unieke pluspunten beschikt.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Sonos Arc

Denon DHT-S216

Dat de beste soundbars niet allemaal 900 euro of meer hoeven te kosten, dat laat Denon zien met de Denon DHT-S216. Dit is een slanke, betaalbare soundbar met een hele hoop opties in huis waardoor je er veel kanten mee op kunt. Zo beschikt het apparaat over hdmi-arc en kun je signalen tot aan 4k en 60 fps door het apparaat sturen via gekoppelde apparaten. Een subwoofer wordt niet standaard meegeleverd, maar die zou je nog wel los kunnen aansluiten als je dat wilt. Maar voor de huidige prijs haal je al een compleet pakket in huis.

Echter, je moet er niet vanuit gaan dat alles net zo mooi klinkt op deze goedkopere Denon als op de duurste Samsung. Dat is een vergelijking die simpelweg niet opgaat. Dat neemt niet weg dat het geluid uit je televisie stukken beter is dan zonder en dat je zonder meer kunt genieten van muziek die je er draadloos mee afspeelt. Dat doe je bijvoorbeeld via Roon, AirPlay 2, bluetooth of Spotify Connect, want dat zijn standaarden en opties die de soundbar ondersteunt. Dit is een typisch geval van een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

9.0
Denon-DHT-S716H-1024×585
FWD award

Beoordeling
Denon DHT-S216

Pluspunten
 • Uniek design met strakke afwerking
 •  Zeer goede audiokwaliteit
 •  Roon, AirPlay 2, bluetooth en Spotify
 •  Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 •  Prijzig (zeker als compleet multiroomsysteem)
 •  Geen fysieke inputs
 •  Roon vereist voor afspelen lokale muziek

Beoordeling Denon DHT-S216

In de soundbarsegment onder de 400 euro is de concurrentie moordend. Dat blijkt uit ons dossier, waar we de hoofdprijs uitgereikt hebben aan de Panasonic SC-HTB510. Dat is niet alleen vanwege het aantal opties dat je tot je beschikking hebt, maar zeker ook vanwege de geluidskwaliteit. De Denon DHT-S216 is ietwat goedkoper, maar onderaan de streep scheelt het (afhankelijk van de winkel) een paar tientjes. De vraag is meer dan eens: wat zoek je precies? Wil je meer opties of wil je een betere audiokwaliteit?

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Denon DHT-S216

Samsung HW-Q800T

Heb je interesse in een Samsung-soundbar voor onder je Samsung-televisie, maar mag het ook een onsje minder zijn? Dan kun je de Samsung HW-Q800T eens overwegen. Dit is een midrange soundbar van het Zuid-Koreaanse merk, die in staat is Dolby Atmos-soundtracks effectief te weergeven. Het is bovendien een redelijk compact systeem, waardoor die bij menig opstelling in de woonkamer past. Net als bij wat duurdere soundbars zien we ook hier speakers aan de bovenkant zitten, die het geluid prima de kamer in sturen.

De soundbar gaat goed op in het Samsung-ecosysteem dat je mogelijk thuis hebt staan. Zo is er ondersteuning voor Q Symphony en natuurlijk smarthomeplatform Samsung SmartThings. Middels Q Symphony is het mogelijk dat je de speakers van de tv laat samenwerken met de speakers van de soundbar. Sony biedt ook zo’n soortgelijke functie aan, dus het is niet een unieke, maar wel een handige functie. Daarnaast is er ondersteuning voor e-arc, waardoor je zeker weet dat de soundbar om kan gaan met de nieuwste audioformaten.

9.0
Samsung-HW-Q800T-1024×598

Beoordeling
Samsung HW-Q800T

Pluspunten
 • Niet extreem breed of hoog, past tussen tv-voeten
 • Geeft Dolby Atmos-soundtracks zeer effectief weer
 • Eenvoudige setup
 • Extra HDMI-ingang
 • Uitbreidbaar met draadloze rears
Minpunten
 • Geen Chromecast of Airplay
 • Sub moet je goed afregelen en plaatsen

Beoordeling Samsung HW-Q800T

De HW-Q800T is niet een goedkope soundbar, maar levert voor zijn prijs behoorlijk wat. Q-Symphony bijvoorbeeld, al is dat uiteraard enkel een meerwaarde als je ook een gloednieuwe Samsung-tv in huis haalt. Heb je een andere televisie? Dan nog blijft de HW-Q800T een aanrader. Het presteert bij elke tv knap met een Dolby Atmos-soundtrack, weliswaar zonder het ultieme qua 3D-weergave te bieden die je kunt krijgen met topklasse-soundbars. De middenweg die deze soundbar aanbiedt gaan volgens ons veel mensen echter al voldoende vinden. Je neemt een merkbare stap richting volwaardige bioscoopervaring, onder meer omdat de krachtige sub de potige ondersteuning levert om games en heftige actiefilms dramatisch neer te zetten. Dat is iets dat een goedkopere en kleinere soundbar moeilijker kan. Een aanrader voor de spektakelzoeker.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Samsung HW-Q800T

Harman Kardon Multibeam 700

Een ander alternatief met een iets lager prijskaartje is de Harman Kardon Multibeam 700. Het is één van de beste soundbars van dit moment om verschillende redenen. Zo zien we het kenmerkende design van de Citation-serie erin terug, is het mogelijk een multiroomopstelling te maken via de Google Home-applicatie en kun je rekenen op ondersteuning voor AirPlay 2, Google Chromecast en de Google Assistent. Daardoor kun je hem gebruiken in je smarthome en is het mogelijk draadloos muziek op het apparaat af te spelen.

Belangrijker is nog de uitgebreide kalibratiefunctie, waarmee het mogelijk wordt een brede soundstage te realiseren. En dat terwijl je ten eerste niet de hoofdprijs betaalt en ten tweede ook relatief weinig ruimte kwijt bent. Mocht het geluid je toch niet helemaal aanstaan (wat we ons niet kunnen voorstellen), dan heb je de mogelijkheid de soundbar uit te breiden met achterspeakers en een losse subwoofer. Maar in principe is die subwoofer niet nodig, wat in dit geval toch een sterk punt is wanneer je weinig tot geen ruimte voor randapparaten hebt.

8.5
Review-Harman-Kardon-Citation-Multibeam-700-9-1024×565

Beoordeling
Harman Kardon Multibeam 700

Pluspunten
 • Heel knap design en topafwerking
 • Multiroom mogelijk
 • AirPlay 2, Chromecast en Google Assistant
 • Heel brede soundstage vooraan
 • Uitbreidbaar met subwoofer en achterste speakers
 • Effectieve kalibratiefunctie
Minpunten
 • Muurmontage is niet zo subtiel
 • Balans geluidseffecten en dialogen soms moeilijk te vinden
 • Werkt het best in kamers die niet overvol staan

Beoordeling Harman Kardon Multibeam 700

De Citation MultiBeam 700 is niet alleen een zeer knappe, stijlvolle verschijning die door zijn compact formaat goed in een interieur past. Het presteert goed, dankzij een brede uitstraling en indrukwekkende basprestaties. En dat zonder aparte subwoofer. De integratie met Google Assistant en streaming via Chromecast en AirPlay 2 leveren ook zeer goede streamingmogelijkheden. Ook multiroom is mogelijk. Er zijn een paar minpunten, zoals het sporadisch ongewenst reageren van de microfoon, maar die staan een goede beoordeling niet in de weg.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Harman Kardon Multibeam 700

TCL Ray-Danz TS9030

Tot slot willen we je de TCL Ray-Danz TS9030 niet onthouden. Dit is eveneens een goedkopere soundbar (vaak goedkoper dan de hierboven besproken Samsung- en Harman Kardon-soundbars), die een 3.1-geluid ten gehore brengt en wordt geleverd met een draadloze subwoofer. Niet alleen het design is uniek te noemen, ook de manier waarop het geluid de kamer in gestuurd wordt. Het geluid wordt namelijk zeer breed de kamer in gestuurd, waardoor je het idee hebt door het geluid omringd te worden, met name bedoeld voor open woonkamers.

De TCL Ray-Danz TS9030 beschikt verder over veel aansluitingen, waaronder hdmi-arc en een extra hdmi-poort, en draadloze opties, zoals Google Chromecast, AirPlay 2 en bluetooth. Bovendien is er ondersteuning voor Dolby Vision en Dolby Atmos. Dat gezegd hebbende is hier ook sprake van een prijs-kwaliteitsverhouding die in het voordeel uitpakt van de soundbar, mits je verwachtingen natuurlijk niet torenhoog zijn. Dat kan niet in dit prijssegment.

8.0
TCL-Ray-Danz-review-6-1024×531

Beoordeling
Ray-Danz TS9030

Pluspunten
 • Prima prijs/kwaliteitverhouding
 • Extra HDMI-ingang
 • Chromecast en AirPlay 2
 • Meeslepende surroundbubbel bij films
 • Atmos-compatibel
Minpunten
 • Langere opstarttijd
 • Goedkopere afwerking van bepaalde elementen
 • Muziekprestaties konden beter

Beoordeling Ray-Danz TS9030

De Ray-Danz TS9030 maakt qua design misschien niet meteen de beste eerste indruk. Sommige elementen ogen zeer kunststofferig en komen goedkoop over. We vrezen ook dat die akoestische lenzen op langere termijn veel stof gaan accumuleren, dus niet vergeten af te stoffen. De prestaties van de TCL Ray-Danz zijn echter niet slecht. Films worden krachtig gepresenteerd en de surroundmodus zet je op knappe wijze in een geluidsbubble. Een grote troef is dat die bubble er is ook als je in een grote ruimte zit, zonder muren in de buurt. De Ray-Danz werkt goed, onafhankelijk van plaatsing. Voor grote open woonkamers waarbij je op circa drie meter van het scherm zit is dit een uitstekende keuze.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ray-Danz TS9030

Meer lezen?

Wil je meer lezen over de beste soundbars, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)