Deutsche Telekom en Carl Zeiss maken slimme bril ‘Tooz’

11 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180211154752_Tooz-bril.jpg

Deutsche Telekom en Carl Zeiss hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe slimme bril te ontwikkelen. De joint-venture die zij hebben opgericht heet Tooz Technologies. Een prototype van de Tooz-bril wordt al op diverse neuzen gedragen.

Augmented reality

De twee Duitse bedrijven maken met de Tooz-bril gebruik van augmented reality, de technologie waarbij voorwerpen in de echte wereld worden geprojecteerd. Zoals bij de Google Glass, de geflopte slimme bril van Google. 

Carl Zeiss produceert lenzen. Dit bedrijf neemt de optische technologie in de bril voor zijn rekening. Voor de onontbeerlijke internetverbinding moet Deutche Telekom zorgdragen. 

Apps

Om de bril te testen, hebben de bedrijven de afgelopen maanden in samenwerking met meer dan veertig andere bedrijven apps ontwikkeld. Uit de grote belangstelling voor het Tooz-project leiden de Duitse bedrijven af dat er een grote markt is voor smart glasses, zowel bij bedrijven als bij consumenten. 

Verwacht wordt dat de Tooz-bril door logistieke bedrijven kan worden gebruikt, en door onderhoudsmonteurs. Consumenten zullen fitness- en gezondheids-apps aantreffen. Ook winkels hebben belangstelling voor het projecteren van producten op de ogen van de drager. Chirurgen kunnen via de bril informatie opvragen tijdens een operatie, waarbij zij beide handen nodig hebben. Navigeren en het gebruik van social media horen ook bij de apps die zijn ontwikkeld.

Cloud

In tegenstelling tot bij de Google Glass, zit de computerrekenkracht niet in de bril zelf, maar in de cloud van mede-Tooz-oprichter Deutsche Telekom. Zo wordt voorkomen dat de batterij van de bril snel leeg is, en het apparaat te zwaar om comfortabel te dragen.

Doel van Carl Zeiss en Deutsche Telekom is dat de bril op omstanders niet bedreigend overkomt, zoals de Google Glass waarbij je nooit wist of je gefilmd werd door degene die hem droeg. Dagelijks te gebruiken applicaties moeten de bril tot een handig apparaat maken, vooral voor mensen die beide handen nodig hebben bij een taak, zodat ze hun smartphone niet kunnen vasthouden. 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)