De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2021 (mobile)

30 december 2021 6 Minuten 0 Reacties
oneplus-9-2

Het duurt nu niet lang meer voordat we het nieuwe jaar inluiden. We kijken in dit artikel nog één keer terug op het mobiele jaar van 2021. Wat zijn nou de best gelezen nieuwsberichten, recensies en achtergrondartikelen? Neem dit overzicht vooral door om te kijken of je nog een trend of artikel gemist hebt.

Iedere jaar schrijft de redactie van FWD een artikel over de beste gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Zo kunnen we allemaal zien wat we de afgelopen twaalf maanden gedaan hebben en wordt duidelijk welke bedrijven en producten populariteit genieten. In dit artikel gaan we in op de ontwikkeling van de markt voor mobiele apparaten, namelijk smartphones en tablets. Eerst pakken we er een aantal populaire nieuwtjes bij, die vaak leiden tot nog meer nieuws gedurende het jaar. En daarna kijken we naar de best gelezen reviews en achtergrondartikelen.

Best gelezen nieuws

Dat Android populair is onder onze lezers, blijkt onder meer uit het bericht dat Android 10 nu de meest gebruikte Android-versie is. Die Android-gebruikers hebben daarnaast veel interesse in de toestellen van Motorola, zoals de Moto e20. Dit is niet helemaal zonder reden: het toestel kost 100 euro en heeft een fijn scherm met een goede octacore-processor. Het spel Rocket League is heel populair op spelcomputers en pc, maar de mobiele release kon ook op veel liefde rekenen. Lees ook meteen even wat je ervan kunt verwachten en hoe je hem downloadt.

De tablets van Lenovo zijn soms erg in trek en dat blijkt onder meer uit dit bericht. Zo is de Yoga Tab 13 als externe monitor te gebruiken, waardoor het apparaat dus meerdere functies vervult. Veel Samsung-gebruikers zijn bovendien blij met de uitrol van OneUI 4.0 voor hun toestellen, aangezien daar heel vaak op geklikt werd. Ook veel lezers waren blij met de aankondiging van de Motorola Moto G200 5G, G51 5G en G31, evenals de Oppo a54s met een drievoudig camerasysteem. Al die genoemde smartphones zijn behoorlijk goedkoop, dus dat helpt.

Achtergronden en tips

Samsung is en blijft een zeer belangrijke speler op mobile gebied. Dat laat ook wel het best gelezen achtergrondartikel zien van het afgelopen jaar. Heel veel mensen waren op zoek naar de verschillen tussen de Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra. Niet gek, aangezien die smartphones mettertijd wat goedkoper zijn geworden. Daarnaast zijn mensen op zoek naar de beste smartphones in het algemeen, en met reden. Een goede smartphone heb je niet zomaar. Er zijn verschillende parameters waar die aan kan voldoen en in dit overzicht nemen we die mee.

Laten we niet vergeten dat tablets – en het bijbehorende beste tablets-artikel –  erg in trek zijn. Dat komt onder meer door het coronavirus, omdat meer mensen thuiszitten en werken. Je kunt er op werken, je kunt er op gamen en je kunt er series op kijken — what’s not to love? Begin dit jaar lanceerde Google tevens de betaaldienst Google Pay, waarmee je digitale betalingen verricht. Veel mensen wilden weten hoe dit werkt en dat legt collega Tom haarfijn uit in dit stuk. Verder is de uitleg over de combinatie tv en tablet ook nog steeds razend populair op de website.

Het is opvallend dat er een stuk uit 2019 zo’n hoge notering heeft. Veel mensen hadden waarschijnlijk problemen met Gmail en het verwijderen van contacten, aangezien Contacten verwijderd op Android: met Gmail kun je ze terughalen echt heel hoog scoorde. Heel vervelend, maar dit is dus gewoon op te lossen. Ook zijn veel mensen geïnteresseerd in het installeren van apps vanuit onbekende bronnen en willen mensen nog steeds weten hoe je contacten blokkeert op WhatsApp. Tot slot is er een behoorlijke interesse voor Windows 11 en diens veranderingen.

Best gelezen recensies

Afgelopen jaar verschenen er heel wat mooie smartphones en tablets. De best gelezen review (mobile) van het jaar is die van de Samsung Galaxy Tab A7 Lite. Daarnaast doet Oppo het ook erg goed onder onze bezoekers, omdat de Reno 6, a94 en Reno 4 ook goed vertegenwoordigd zijn in de lijst. Zusterbedrijf OnePlus boert eveneens goed onder onze lezers. Er ging veel aandacht uit naar de OnePlus Nord 2 en de OnePlus 9 (Pro). Samsung sluit de top drie af met de Samsung Galaxy A52 5G. De Oppo Reno 6 staat overigens op de ferme tweede plek.

De Lenovo Tab P11 kon daarnaast eveneens op veel aandacht rekenen. En dat is geheel met reden: deze tablet kreeg namelijk de onderscheiding FWD Kooptip van ondergetekende. Dit is niet de enige, redelijk betaalbare tablet op de lijst. Ook de Tab S6 Lite van Samsung doet het nog altijd goed, ook al kwam die in 2020 uit. Verder is het goed om te zien dat Sony wat liefde krijgt voor zijn noodlijdende smartphonetak. De reviews van de Xperia 1 III en Xperia 10 III staan namelijk in de top vijftien, terwijl het high-end model net aan in de top tien staat.

Xiaomi kwam afgelopen jaar negatief in het nieuws, omdat de fabrikant heel wat gegevens doorstuurt naar Chinese servers. Maar dat weerhoudt consumenten er niet van alsnog de reviews van onder meer de Redmi Note 10 Pro erop na te slaan. We zien ook dat de TCL 20L, met een zeer goed scherm, goed scoort, en dat er natuurlijk veel vraag was naar de reviews van de eerdergenoemde Samsung Galaxy S21-toestellen. We sluiten dit overzicht af met wederom een toestel van Oppo, aangezien de Find X3 Pro bijna de perfecte smartphone was.

Op naar 2022!

Naast het feit dat het nieuwe FWD-platform zich flink ontwikkeld heeft, hebben we – ondanks het coronavirus – veel gezien en heel veel kunnen doen in 2021 en dat is mooi nieuws. Daarom kunnen we niet wachten om ook in 2022 aan de slag te gaan, zodat we het FWD-platform verder kunnen uitbouwen. Dat geldt dus niet alleen voor alle ontwikkelingen op het gebied van smartphones en tablets, maar ook over beeld, audio, entertainment en smarthomes. Het nieuwe jaar brengt nog meer nieuws, meer achtergronden en meer recensies. Namens het hele team van FWD wensen we je een hele fijne jaarwisseling!

Mocht je overigens dieper in de wereld van tablets en smartphones willen duiken bekijk dan onze pagina’s met recensies en tips en adviezen door.

Reacties (0)