Rocket League komt naar Android en iOS, in de vorm van Sideswipe

25 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
rocket-league-sideswipe

Rocket League komt naar Android en iOS toe, maar wellicht niet in de vorm die je verwacht. Sideswipe is een spin-off van de serie.

Ontwikkelaar Psyonix heeft bekendgemaakt dat de Rocket League-serie binnenkort ook op mobiele apparaten speelbaar is. Het gaat om een spin-off-game in de vorm van Sideswipe. Later dit jaar kun je het spel gratis downloaden en spelen.

Rocket League Sideswipe aangekondigd

In de basis moet de videogame echter gelijk zijn als de console- en pc-versies. Je speelt een pot voetbal met een aantal kleine auto’s op veld en moet de bal in het doel van de tegenstander krijgen. Dit keer doe je dat vanuit een zijaanzicht en niet met een camera die achter de auto hangt. De potjes duren twee minuten en worden gespeeld in 1v1 of 2v2. Daarnaast is er natuurlijk touchscreenbesturing.

Vanaf vandaag kunnen mensen in Australië en Nieuw-Zeeland de game al spelen op Android, omdat daar een alphatest gehouden wordt in Google Play. In de komende maanden worden die tests uitgebreid, maar onduidelijk is nog of we de testversie officieel in Nederland kunnen downloaden via de Androidownloadwinkel.

Rocket League is nog altijd populair onder console- en pc-spelers, niet in de laatste plaats om het feit dat het spel tegenwoordig gratis te downloaden is. Je kunt in-game betalen voor zogenaamde passen, waarmee je toegang krijgt tot meer gear en visuele effecten. Zodoende kun je je eigen auto personaliseren.

Reacties (0)