‘Apple Watch met LTE-chip dit jaar nog te koop’

07 augustus 2017 2 Minuten 0 Reacties
ronde-apple-watch

Financieel persbureau Bloomberg sprak met bronnen binnen Apple over de plannen van het bedrijf met de Apple Watch. Naar het schijnt is het van plan op zeer korte termijn, nog voor het eind van dit jaar, een nieuwe smartwatch te lanceren die voorzien is van een LTE-chip. De Apple Watch zou dan zonder iPhone verbinding kunnen maken met 4G-netwerken.

Dit jaar nog nieuwe Apple Watch

Dit jaar nog zou er een nieuwe Apple Watch uitgebracht worden volgens de bronnen van Bloomberg. De toestellen zouden draaien op LTE-modems geleverd door Intel, dat al jaren probeert meer componenten te kunnen leveren aan Apple. Door de integratie van een LTE-chip zijn de horloges wellicht interessanter voor een breder publiek en kan Apple de teruglopende verkopen terugdringen.

Op dit moment is het voor een Apple Watch namelijk nodig dat er een iPhone in de buurt is. Anders kan er geen muziek afgespeeld worden, kunnen er geen richtingen gevonden worden in de Apple Kaarten app en geen berichten verstuurd of telefoontjes gepleegd worden met het slimme horloge.

Gesprekken met telecomproviders

Apple voert volgens de bronnen van Bloomberg op dit moment al gesprekken met telecomproviders in de Verenigde Staten en in Europa over de mogelijkheden van een Apple Watch met 4G-verbinding. Hoe die gesprekken lopen en hoe ver ze gevorderd zijn is niet zeker.

Wel merken de bronnen van Bloomberg op dat “het apparaat nog altijd uitgesteld tot voorbij 2017 kan worden”. De release is dus nog verre van zeker en mogelijk wijst dat erop dat de gesprekken nog niet zo lang bezig zijn of nog niet goed verlopen.

Apple analist Gene Munster gelooft in elk geval wel in de toekomst van de nieuwe watch. “Het zou de markt totaal veranderen. Als ze een ervaring kunnen leveren die niet verbonden is aan de iPhone, zou dat de zaak een totaal nieuwe richting in helpen,” vertelt hij aan het persbureau. Tegelijk maakt hij zich wel zorgen over de batterijduur van de nieuwe Watch.

Volgens de geruchten verschijnt de Apple Watch Series 3 in het derde kwartaal van dit jaar. Mocht dat kloppen, zal Apple het apparaat in september presenteren, maar dat is nog niet zeker.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)