Apple patenteert slimme bril die licht en comfortabel is

12 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
20171212225652_apple-logo-think-different.jpg

Er is een patent van Apple opgedoken voor een augmentedrealitybril die licht moet zijn, maar vooral ook comfortabel moet zijn om te dragen. Het bedrijf uit Cupertino heeft er in de afgelopen maanden geen geheim van gemaakt dat het pal achter augmented reality en zijn mogelijkheden staat.

Lichte en comfortabele bril van Apple

Apple werkt, zoals het er nu naar uitziet, aan een augmentedrealitybril achter de schermen. Hoewel het bedrijf daar nog geen aankondigingen over gedaan heeft, heeft het ook geen geheim gemaakt van het enthousiasme dat bestaat over de technologie en zijn mogelijkheden. Dit weekend is er een patent opgedoken dat Apple heeft geregistreerd, met betrekking tot een augmentedrealitybril. Hoewel zo`n patent laat zien waar aan bedrijf aan werkt (of zou werken), betekent het niet direct dat we ook snel het product in kwestie mogen verwachten.

Apple heeft gewerkt aan een bril die veel lichter en comfortabeler te dragen is dan bijvoorbeeld de HoloLens van Microsoft of de Oculus Rift van Facebook. In het patent wordt verder een beschrijving gemaakt van een 
catadioptrisch systeem voor de bril. Dit systeem maakt gebruik van gebogen spiegels en lenzen om refractie (straalbreking) en reflectie mogelijk te maken. Dit systeem vormt doorgaans de basis voor optische telescopen, microscopen en telelenzen. Zo zou het bedrijf mogelijk de vergrootglazen uit de bril kunnen halen.

En door het verwijderen van die vergrootglazen, kun je mogelijk de omvang van een virtual- of augmentedrealitybril beperken. Maar goed, voordat we op de zaken vooruitlopen is het ook altijd goed om te bedenken dat Apple bepaalde technieken wil laten vastleggen voordat iemand anders ermee aan de haal gaat — dus het wil nog steeds niet zeggen dat dit product later wordt uitgebracht. Het bedrijf uit Cupertino neemt tegenwoordig graag de tijd voor nieuwe producten, dus dat zal ook hier niet anders zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)