Verbeterde hartmonitoring watchOS 4.0 niet naar originele Apple Watch

22 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
20170927105638_apple-watch-series-3-freedom-calls.png

De originele Apple Watch, die in 2015 werd gelanceerd, zal geen toegang krijgen tot de verbeterde hartmonitorsfuncties van watchOS 4.0. De overige modellen, dus ook de Watch Series 1 en Series 2, krijgen wel toegang tot die handige features.

Eerste Apple Watch zonder uitgebreide hartmonitoring

Eén van de dingen die watchOS 4.0 anders doet dat de voorgaande versies, is de informatie presenteren die de Apple Watch uit het bijhouden van je hartslag haalt. Zo zie je je huidige hartslag, je gemiddelde hartslag tijdens het lopen en je hartslag na het sporten. Zo krijg je een beter inzicht in de manier waarop je lichaam en je hart werkt, waardoor je uiteindelijk meer uit je workouts kunt halen. Daarnaast kan de software een notificatie versturen wanneer je hartslag boven de 120 komt, juist wanneer je niet sport.

 

Als deze functies zijn echter niet weggelegd voor de eerste generatie Apple Watch, die in 2015 op de markt kwam. Wanneer je watchOS 4.0 op die smartwatch hebt geïnstalleerd, dan krijg je alleen de huidige hartslag te zien, in een simpele interface. Wel krijg je een grafiek te zien wanneer je er op tapt, maar daar blijft het bij. Het is officieel niet bekend waarom deze Apple-smartwatch niet dezelfde functies aanbiedt. Het kan echter iets te maken hebben met de (inmiddels verouderde) processor aan boord, die ietwat minder krachtig is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)