‘Standalone VR-headset Oculus Go wordt in mei uitgebracht’

18 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180109144602_Rokid-Glass1.jpg

Het moment dat Facebook de Oculus Go standalone VR-headset lanceert komt steeds dichterbij. Bronnen van Variety melden dat de headset op 1 mei tijdens de f8-ontwikkelaarsconferentie wordt uitgebracht. Er is dan meer dan een half jaar verstreken sinds de onthulling van de headset.

Oculus Go

De Oculus Go werd op 12 oktober onthuld door Facebook. De bril werkt geheel zelfstandig en vereist voor gebruik geen krachtige computer of smartphone. De headset is erg goedkoop gehouden: kost in de Verenigde Staten 199 dollar. Omgerekend is dat 161 euro, al moeten daar nog belastingen bij en eindig je dan vermoedelijk rond de tweehonderd euro.
 
De headset maakt gebruik van dezelfde software als de Gear VR van het Zuid-Koreaanse Samsung. Dat houdt in dat er uit de doos al meteen duizenden VR-games en 360-graden video-ervaringen beschikbaar zijn. Ook zijn er apps, onder meer van HBO, Hulu en Netflix.
 
Het gerucht gaat dat de goedkoopste, 199 dollar kostende versie van de Oculus Go, beschikt over 32 gigabyte aan opslagcapaciteit. Er zou ook een duurdere versie zijn, die 64 gigabyte aan capaciteit heeft. Verder heeft het apparaat geen ingebouwde technologie voor het volgen van de positie van de gebruiker.

Vertraagde release

De VR-headset zou eigenlijk vorig jaar al uitgebracht worden. Tijdens de CES 2018 kondigde Facebook nog een samenwerking met Xiaomi en Qualcomm aan voor de productie van de headsets. Opmerkelijk genoeg was de headset zelf afwezig. Facebook zou problemen hebben met de productie en te maken hebben met leveringstekorten. Daar lijkt met een release in mei een einde aan te zijn gekomen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)