Sporthorloge Fossil Q Control lijkt verdacht veel op een Misfit

14 november 2017 2 Minuten 0 Reacties
20171212234000_Fossil-Q-Control.jpg

Fossil heeft ooit fitnesstrackerfabrikant Misfit opgekocht, en presenteert nu de Fossil Q Control. Een fitnesstracker die verdacht veel lijkt op de Misfit Vapor, die begin dit jaar werd geshowd.

Fossil Q Control

Het is een fitnesstracker met een rond aanraakscherm, net als een smartwatch. In tegenstelling tot de Misfit Vapor wordt de Fossil Q Control aangedreven door Android Wear. Het design lijkt op de Misfit Vapor, met zijn minimalistische ronde kast. De tracker is 14 millimeter dik en er zit een siliconen sportbandje aan, dat kan worden verwisseld.

Rand

Behalve het aanraakscherm kan ook de rand van de Fossil Q Control worden aangeraakt om functies tevoorschijn te toveren. Er kan op die manier door menu’s worden genavigeerd. Er zit een hartslagmeter in om de hartslag continu te meten tijdens een work-out.

Strava

GPS zit er niet in, maar de afstanden kunnen wel in de gaten worden gehouden via een verbonden smartphone die dat wel heeft. De Fossil Q Control kan overweg met apps zoals Strava en Google Fit.

Android Wear 2.0 betekent dat deze Fossil kan omgaan met zowel Androidtelefoons als met de iPhone. Notificaties, tracking van activiteiten via Google Fit, toegang vanaf het horloge zelf tot de Google Play Store met al zijn horloge-apps en de ingebouwde Google Assistant zijn zaken die bij de tweede versie van Android Wear horen. Ook is er ondersteuning voor de ingebouwde microfoon.

Wijzerplaten

Fossil doet er ook wat eigen wijzerplaten bij, maar voor de rest moet de Q Control een ervaring bieden die overeenkomt met die van andere Android Wear-smartwatches.

De tracker wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon Wear 2100-processor met 4GB opslaggeheugen. De batterij zou het 24 uur moeten volhouden tot de volgende laadtijd. De prijs in de VS bedraagt 275 dollar, waarmee het apparaatje duurder is dan de Misfit Vapor. Op de website van Fossil is hij te krijgen, maar van daaruit wordt niet naar Nederland opgestuurd. Het blijft even wachten totdat ze in Nederlandse winkels zijn te krijgen.

Meer weten over Fossil?

Wearablesmagazine heeft de afgelopen maanden diverse Fossil-horloges van een review voorzien. Hier is er een, en hier.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)