SoundMoovz zijn wearables waarmee je muziek kunt maken

22 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
20171204161741_SoundMoovz-600×343-2x.jpg

Het Amerikaanse bedrijf Cra-Z-Art heeft de SoundMoovz uitgebracht. Dat is een set van twee polswearables waarmee je muziek kunt maken. De wearables worden rond beide polsen of benen gedragen, en registreren via de interne sensoren bewegingen die in geluid worden omgezet.

Poef, tsjieng, boem
Maak een slaande beweging, poef. Doe je hand boven je hoofd, tsjieng. Stamp met je voet op de grond, boem. Dat soort werk. Doe dat in een ritmische flow en er ontstaat muziek. Je kunt ook gewoon dansen op een bestaand muzieknummer en dat met je eigen geluiden opleuken. De wearables produceren zelf natuurlijk niet al te veel geluid, maar ze kunnen via bluetooth ook aan een echte grote speaker worden gehangen.

400 verschillende geluiden
Er komt een app bij, die op een smartphone kan worden geïnstalleerd en waarmee vierhonderd geluiden kunnen worden ingeprogrammeerd. De set wearables, die in duo’s worden verkocht voor 80 dollar, gaat dan de drager en zijn omgeving veel lol bezorgen, is de bedoeling. Dansend meebewegen op de muziek – er worden 400 geluiden en muziekjes meegeleverd – geeft met deze wearables om de polsen of benen meteen flink wat extra geluiden, in de maat.

Om de lol nog wat te vergroten, is er ook een soort robotmodus. Robotachtige bewegingen worden dan begeleid met robotachtige geluiden; hydraulisch voortbewogen staal.

Vervangbare batterij
De wearables zien er van buiten niet zo spannend uit, maar hun geluidsfunctie moet die omissie doen vergeten. Ze lopen op een simpele vervangbare CR2032-knoopcel en zijn volgens Cra-Z-Art geschikt voor iedereen vanaf acht jaar. Via Amazon.com worden ze inmiddels verkocht, maar nog niet in Europa.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)