Shazam introduceert Android Wear-ondersteuning

22 mei 2015 1 Minuut 0 Reacties
shazam-android-wear

Shazam heeft bekendgemaakt dat de Android-applicatie nu ook ondersteuning aanbiedt voor Android Wear. De telefoon kan in de zak blijven: met slechts twee keer tappen kun je er al achterkomen hoe dat ene leuk liedje op de radio ook alweer heet.Shazam verkrijgbaar voor Android Wear

Shazam, en diensten zoals Shazam, hebben zich inmiddels bewezen als diensten die ons kunnen helpen in specifieke situaties. De situaties wanneer we een nummer horen en gewoon niet (meer) weten hoe dat nummer ook alweer heet. Je pakt dan je smartphone, opent de app (of swipet naar de widget), tapt op die grote Shazam-knop en wacht totdat je telefoon gaat trillen. Daar staat dan, in de meeste gevallen, het nummer waar je op dat moment naar luistert. En kun je weer verdergaan met het leven zoals je het daarvoor kende.

Heb je een Android Wear-smartwatch? En bevind je je vaak in dit soort situaties? Dan kan Shazam het leven voortaan nog gemakkelijker maken dankzij de introductie van de Android Wear-applicatie. De Android-app heeft namelijk een update gekregen, die Shazam naar je pols toe brengt. Deze versie van de app brengt sommige – niet alle – functies naar Android Wear toe. Uiteraard kun je door middel van twee simpele taps er achter komen welk nummer nu wordt afgespeeld en dat nummer worden ook toegevoegd aan My Shazam Tracks.

Maar dat is nog niet alles: Shazam heeft sinds kort ook de mogelijkheid de lyrics direct naar voren te brengen wanneer je een nummer aan het luisteren bent. En die songteksten worden ook weergeven op je pols. Zo kun je dus meezingen, zonder je telefoon tevoorschijn te halen. De update wordt nu uitgerold en zoals altijd gebeurt dat in fases. Waarschijnlijk kun je hem binnen nu en een paar dagen op je Android-apparaat verwachten, zodat je snel kunt beginnen met zingen. De Android Wear-app dien je nog even te syncen met je smartwatch.

Shazam


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)