Prototype van Microsoft Band 3 laat zien wat had kunnen zijn

29 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180202140642_FWD-weekly.jpg

De redactie van Windows Central heeft een prototype van de geannuleerde Microsoft Band 3 in handen en heeft het product van een recensie voorzien. Daardoor is het mogelijk om te zien wat ooit had kunnen zijn, als Microsoft de stekker niet uit het project had getrokken...

Dit weten we nu over de Microsoft Band 3

Vlak nadat bekend werd dat Microsoft de stekker uit het Microsoft Band-project [link type=”article” id=”7634″ target=”_blank” name=”had getrokken“], kwam in het nieuws dat er een [link type=”article” id=”7899″ target=”_blank” name=”prototype was opgedoken“]. En wat blijkt: die informatie klopt, aangezien de redactie van Windows Central dat prototype inmiddels in handen heeft en het product aan een recensie heeft onderwerpen, gewoon om eens goed te kijken naar wat was en ooit had kunnen zijn. En ook de geruchten blijken te kloppen: grote veranderingen zijn het feit dat de tracker waterbestendig is, zwemmen volgt en je bloeddruk meet.

Dat betekent dat de Microsoft Band 3 dus kon meten wanneer je je ergens druk over maakt en stress ervaart. Dat gaat een stap verder dan activiteitentracking en calorieën tellen. Verder moest de Microsoft Band 3 een aantal dingen aanpakken waar Microsoft bij de Band 2 steken had laten vallen. Zo was de gesp een stuk dunner gemaakt. Ook was het apparaat wat steviger gemaakt. Opladen ging ook sneller; nu was het nog maar een uurtje, in plaats van anderhalf uur. Het ziet er dus naar uit dat Microsoft volledig ging inzetten op unieke functies.

Samen met het lek van de geannuleerde [link type=”article” id=”12097″ target=”_blank” name=”Xbox-smartwatch“] is inmiddels duidelijk dat Microsoft ongeveer twee jaar geleden z`n stempel wilde drukken op de wearablesmarkt, maar om onbekende reden alle projecten heeft geannuleerd. Waarschijnlijk net op tijd, aangezien er inmiddels een aantal wearablesfabrikanten is verdwenen, flink kleiner is geworden of geldproblemen heeft. De markt is goed vol en wellicht had Microsoft die kennis in huis om daar een goede beslissing over te maken. Microsoft heeft hier zelf nooit iets over bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)