Broncode Nintendo Switch wijst op ondersteuning virtual reality

28 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-vr

Zal de Nintendo Switch straks een virtualrealitymodus krijgen? Daar lijkt het steeds meer op. Diverse ontwikkelaars melden op Twitter dat ze in de broncode van de gamingconsole verwijzen naar een virtualrealitymodus. Dat lijkt erop te hinten dat het apparaat in de toekomst in elk geval een VR-modus krijgt.

Broncode Nintendo Switch

Ontwikkelaar Cody Brocious plaatste een bericht op Twitter met daarin een screenshot naar een VR-modus. Hij kon niet met zekerheid stellen dat de code al werkt, maar “ben 90 procent zeker dat het ten minste voor een deel om virtualreality-ondersteuning gaat”. De ontwikkelaar liet nog weten te kijken of hij de code van de Nintendo Switch al kan uitvoeren of niet.

Ondanks dat het in elk geval een verwijzing is naar een VR-modus op de Nintendo Switch, is nog niet duidelijk hoe dat dan zou moeten werken. Er is in elk geval nog geen VR-headset aangekondigd voor de Nintendo Switch. Tegelijk kreeg een creatieveling al eens een soort VR-bril met de Switch als basis aan het werk.

Patent wijst ook op VR

Vorig jaar december was er nog het nieuws dat Nintendo een patent in handen heeft dat er ook op wijst dat het bedrijf werkt aan een virtual reality-bril. Toen speculeerden we al dat de tabletachtige controller van het apparaat dit eenvoudig mogelijk maakt. De controller is al voorzien van sensoren die nodig zijn om virtual reality goed te laten functioneren.

Mocht de Nintendo Switch dadelijk echt voorzien worden van een VR-modus, is dat een interessante ontwikkeling. Het zou de gamingconsole in elk geval wel een stuk interessanter kunnen maken, al hangt dat ook af van de prijs en kwaliteit ervan. Als het straks eventueel zo ver is, dan is de PlayStation met zijn VR-bril in elk geval niet meer de enige console met een eigen VR-headset.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)