Maak je eigen virtuele kamer met de Rift Core 2.0-update

13 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
rift core 2.0 update

Oculus Home krijgt een volledige make-over in de aangekondigde Rift Core 2.0-update. Vanaf de introductie van de Oculus Rift zijn er 19 verschillende updates uitgebracht. De Rift Core 2.0 update wordt de grootste update tot op heden met de bedoeling om een nog betere VR-ervaring voor de gebruiker te bieden.

Nieuwe Dash interface in de Rift Core 2.0-update

De update brengt twee grote veranderingen teweeg. Allereerst is daar Dash, die alle bestaande menu`s en interfaces samenbrengt in een nieuwe hub dat direct bereikbaar is vanuit iedere VR-omgeving. Dit nieuwe menu werkt als een overlay over de VR-ervaring, zodat je gemakkelijk kunt wisselen tussen verschillende apps en functies. Je kunt meerdere apps tegelijk afspelen en vastpinnen op de overlay in verschillende 2D-windows die je helemaal kunt aanpassen naar wens. Dash is gebouwd met het React VR-framework dat het ontwikkelaars gemakkelijker maakt om nieuwe functies toe te voegen.

https://youtu.be/SvP_RI_S-bw

Aanpasbare virtuele kamer in Oculus Home

De tweede grote verandering gaat om Oculus Home. Dit werd in eerste instantie gelanceerd als een statische virtuele kamer. De indeling lag hierbij voor iedereen vast. In de Rift Core 2.0-update kun je zelf aan de slag om een virtuele omgeving te creëren. Oculus levert onder andere diverse meubels, speelgoed en kunstwerken om zelf te plaatsen. Zo geef je de Home omgeving een persoonlijk tintje.

https://youtu.be/oGid87BYyIw

Sociale interactie met je vrienden

Er is ook meer ruimte voor het sociale aspect. Je kunt vrienden uitnodigen in je eigen virtuele kamer of op bezoek gaan in de virtuele huizen van je vrienden. Je hoeft niet meer te starten vanuit een pop-up-omgeving; nu kun je starten door `fysiek` een cartridge in de retroconsole te plaatsen in je eigen VR Home. In de toekomst worden ook de avatars aangepakt en voorzien van een nieuwe look, vergelijkbaar met de Facebook VR Cartoon Avatars.

In december kunnen gebruikers de beta Rift Core 2.0-update gratis downloaden. Eerder kondigde Oculus ook al de goedkopere en zelfstandige Oculus Go aan.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)