Huawei kondigt vrouwelijke versies van Huawei Watch aan: Jewel en Elegant

05 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties

Nadat er eerder op de dag al geruchten opstaken van twee nieuwe versies van de Huawei Watch, zijn ze nu inderdaad gepresenteerd op CES 2016: de Jewel en Elegant. Met deze versies richt Huawei zich specifiek op de vrouwelijke consument die interesse heeft in een smartwatch.

Huawei Watch specifiek voor vrouwen

Sinds de gewone Huawei Watch al een tijdje op de markt is, heeft Huawei weer wat nieuws te brengen op het gebied van smartwatches. Het betreft om een variant van de standaard Huawei Watch. Dit is al één van de meest sierlijke Android Wear smartwatches op de markt, maar niet echt geschikt voor een vrouw.

Links de Elegant, rechts de Jewel.

Hier heeft Huawei dan ook iets aan gedaan door nu twee vrouwelijke varianten te presenteren in samenwerking met Swarovski : de Elegant en de Jewel. Beide horloges hebben een gouden kleur en nieuw patroon om de rand van het horloge, om extra sierlijk over te komen. Het doet enigszins denken aan de vrouwelijke variant van de Moto 360 2015, die ook een aangepast motief heeft om de rand van het horloge. Jewel heeft ingelegde diamantjes als motief, terwijl de Elegant versie ingelegde steentjes heeft. De horlogebandjes zijn van leer.

Specificaties

De twee nieuwe versies zijn wel iets groter dan de standaard Watch: 44 x 44 millimeter tegen 42 x 42 millimeter. De dikte is gelijk gebleven met een ietwat forse 11.3 millimeter. De specificaties onderhuids zijn identiek gebleven: de processor is nog steeds de bekende Snapdragon 400, er is 512 MB ram aanwezig en 4GB aan opslag. De horloges draaien vanzelfsprekend op Android Wear.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid is tijdens het evenement niets bekend gemaakt, dit is nog even afwachten. Wil je ondertussen de review lezen van de Huawei Watch, meer weten over Android Wear en of het de moeite waard is, dan kan dit ook.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)