HTC VIve Pro kan mogelijk voor besturing handen volgen

27 januari 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180109105404_smartthings-logo.jpg

Het Taiwanese bedrijf HTC onthulde tijdens de CES een nieuwe versie van zijn virtualrealityheadset, de Vive Pro. Die bleek een dubbele camera te hebben aan de voorkant, maar het bedrijf vertelde vrijwel niets over de functie daarvan, of de mogelijkheden ervan. Nu lijkt een daarvan onthuld te zijn: het volgen van de handen. Die kunnen potentieel in plaats van een controller gebruikt worden.

Nieuwe mogelijkheid HTC Vive Pro

HTC-vicevoorzitter Raymond Pao sprak tijdens een evenement in het Chinese Shenzen met de site Engadget. Daar vertelde hij dat de twee camera’s aan de voorkant de handen van de gebruiker zou kunnen volgen. Zo is er een basale vorm van tracking mogelijk, en kunnen echte handen virtueel weergegeven worden.
 
Toen de functie in eerste instantie ontwikkeld werd, was het vooral de bedoeling om de Chaperone-functie te verbeteren. “Maar we realiseerden ons dat het hierdoor ook mogelijk wordt om betere toepassingen te ontwikkelen en daarom wilden we dit delen met ontwikkelaars,” aldus Pao.

Brede ontwikkeling Vive Pro

Om die reden is HTC van plan om ontwikkelaars toegang te geven tot een speciale devkit. Zo kan men snel uitvinden wat ontwikkelaars allemaal kunnen met de functie. Die blijkt breed te zijn; Pao noemde specifiek een spookhuisgame die in ontwikkeling is. In die game kunnen gebruikers hun handen gebruiken in plaats van controllers om de omgeving mee te controleren.
 
Ondanks dat Pao er nadruk op legde dat er hooguit een basale volgfunctie mogelijk zou zijn, is die volgens Engadget behoorlijk ver ontwikkeld. De spelers kunnen hun individuele vingers namelijk zien, waardoor er het straks mogelijk zou moeten zijn om de Vive Pro te gebruiken zonder de speciale Vive Trackers te gebruiken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)