HTC Vive kost 899 euro in Europa

29 februari 2016 1 Minuut 0 Reacties
htc-vive-pre

HTC heeft dit weekend eindelijk bekendgemaakt wat de virtual reality-bril HTC Vive in Europa gaat kosten: 899 euro om precies te zijn. Dat is bijna tweehonderd euro duurder in vergelijking met de prijs in de Verenigde Staten.

HTC Vive gaat weg voor 899 euro

Vorige week maakte HTC bekend dat de HTC Vive in de Verenigde Staten 799 dollar zou gaan kosten. Dat is honderd dollar meer dan Oculus voor de Oculus Rift vraagt, maar de Vive is dan ook net even uitgebreider dan zijn concurrent. De vraag was toen: hoeveel kost de bril in Europa? Daar hebben we nu een antwoord op gekregen: 899 euro. Wanneer je de dollarprijs omrekent naar euro`s, dan kom je uit op 729 euro. Dat is een prijsverschil van 170 euro – dat is een enorm verschil voor een product dat in alle landen hetzelfde is en werkt.

Waarschijnlijk is het verschil zo groot vanwege twee redenen: de dollarpijs is exclusief btw en de dollar staat momenteel sterk ten opzichte van andere munten. Het is vanaf nu mogelijk een pre-order te plaatsen voor de HTC Vive. Ben je dat van plan te doen, dan krijg je de bril in april toegestuurd. De Vive wordt geleverd met twee controllers en twee basisstations, die de virtuele omgeving voor de bril in kaart brengen (dat zijn die vierkante doosjes die je op de afbeelding ziet). Houd er rekening mee dat je een behoorlijk krachtige pc nodig hebt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)