HTC moet mogelijk afdeling van HTC Vive gaan verkopen

25 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
htc-vive-set

Om het hoofd boven water te houden moet HTC actie ondernemen. Of de HTC Vive-afdeling wordt verkocht, of misschien wel het hele bedrijf. In de laatste jaren gaat het over het algemeen slecht met HTC, dus er moet iets gaan gebeuren.HTC Vive-afdeling in de verkoop?

Het is geen geheim dat het al een tijd lang slecht gaat met HTC als bedrijf. Daarom heeft het nu besloten een adviseur aan te nemen die gaat kijken naar wat er mogelijk is om het hoofd boven water te houden, schrijft Bloomberg. Eén van de ideeën is dat de fabrikant van de populaire virtualrealitybril HTC Vive de verantwoordelijke afdeling in de verkoop zet of die helemaal af te scheiden van het moederbedrijf. Eerder verlaagde HTC de prijs van de Vive al om ervoor te zorgen dat de VR-ervaring voor meer mensen toegankelijk wordt.

Een andere optie is om gewoon het complete bedrijf in de verkoop te gooien, maar zie daar maar eens een koper voor te vinden. De VR-afdeling is één van de weinige afdelingen die het goed doet; qua smartphones weet HTC al jaren niet echt goed te presteren (ondanks de lovende recensies van de HTC U11). De HTC Vive is in het eerste kwartaal van 2017 bijna tweehonderdduizend keer verkocht. Ook komt er een standalone versie aan voor China en werkt HTC ondertussen nog aan een VR-bril die werkt met Google Daydream.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)