HTC en Google schrappen plannen voor Daydream-headset

16 november 2017 1 Minuut 0 Reacties
Gogle HTC Daydream headset

HTC en Google hebben bekendgemaakt dat de plannen voor een Daydream View-headset voor Europa en de VS zijn geschrapt. De plannen voor deze virtualrealityheadset werden in mei van dit jaar aangekondigd, maar zijn nu dus helaas geannuleerd.

Geen Daydream-headset van HTC en Google

Eerder deze week presenteerde fabrikant HTC zijn eigen zelfstandige virtualrealityheadset, de Focus. Tijdens die aankondiging kwam er nog een nieuwtje naar buiten die helaas overschaduwd werd. HTC en Google hebben namelijk laten weten dat de plannen voor de Daydream View-headset, een virtualrealitybril waar aan gewerkt werd sinds de aankondiging in mei, zijn geannuleerd. Hoewel deze deal dus niet is doorgegaan, laat Clay Baylor, Googles onderdirecteur van augmented en virtual reality, weten dat de bedrijven wel partners blijven.

 

 

Een vertegenwoordiger van HTC laat datzelfde weten tegenover de redactie van TechCrunch. Er komt geen bril aan, maar de relatie blijft gewoon goed. Het is niet bekend waarom de plannen voor de virtualrealitybril zijn geschrapt, maar mogelijk heeft het iets te maken met de Focus-bril van HTC. Het bedrijf zou zich op die bril willen concentreren, voordat er nog een VR-bril wordt ontwikkeld. Ondertussen kunnen we nog steeds uitkijken naar Daydream View-headsets van Lenovo en Qualcomm. Mits die plannen ook niet worden geannuleerd.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)