Hands-on met de Samsung Gear Sport, de nieuwe Samsung-wearable

01 september 2017 5 Minuten 0 Reacties
samsung-gear-sport-foto-1

Samsung heeft tijdens de persdagen voor de IFA in Berlijn de nieuwe Samsung Gear Sport onthuld. In dit artikel meer over onze ervaringen met de nieuwste wearable van Samsung: de smartwatch die zich eigenlijk een fitnesstracker voelt.

Dit is de Samsung Gear Sport

Samsung heeft tijdens de IFA drie nieuwe wearables aangekondigd: de Samsung Gear Sport, de Samsung Gear Fit 2 Pro en de Samsung Icon X 2018. In deze hands-on gaan we aan de slag met de eerstgenoemde wearable: een smartwatch van buiten, maar van binnen toch echt een fitnesstracker. Heel uitgebreid hebben we het apparaat nog niet kunnen testen. De smartwatch zat namelijk vast aan een tafel, maar toch hebben we alvast een goede eerste indruk gekregen van de wearable die later dit jaar verschijnt.

De Samsung Gear Sport is een smartwatch met een rond scherm en een draaibare rand. Zo hoef je niet constant met je vinger op het scherm om iets te kunnen bewerkstelligen, wat een plus is voor een apparaat met een klein scherm. Op het eerste gezicht zou je kunnen zeggen dat je met een Gear S3 of Gear S2 te maken hebt. Maar wanneer je beter kijkt, dan zie je dat het scherm iets kleiner is en dat de behuizing ook iets smaller is. Ook de aansluiting voor het bandje is wat smaller: je kunt er nu elk bandje van twintig millimeter aan vastmaken.

Over het algemeen is de Samsung Gear Sport dus een smallere en kleinere wearable dan de andere smartwatches van Samsung en dat is prima. Smartwatches hoeven niet groot en grof te zijn, dus hoe kleiner en smaller, in combinatie met een mooi design natuurlijk, hoe beter. Mocht je een bepaalde outfit aan hebben, dan kun je ook gemakkelijk je bandje omwisselen. Het blauwe omhulsel van de Gear Sport zorgt er verder voor dat `ie gemakkelijk bij je stijl past, of je nu naar een zakelijk of casual evenement gaat. Dat maakt weinig verschil.

De Samsung Gear Sport beschikt over een levendig en kleurrijk scherm, waar de kleurrijke wijzerplaten goed tot hun recht komen. Over helderheid en dat soort zaken zijn nog geen harde cijfers bekend. Maar in de redelijk belichte persruimte van Samsung konden we goed zien wat er op het scherm gebeurde. Het is nog even afwachten hoe dat scherm presteert als we er buiten mee rennen of lopen of in het zwembad liggen, maar we hebben geen reden om te denken dat Samsung een steek laat vallen op het gebied van de display.

Aan boord zit 4 GB aan interne opslagruimte. Dat is super handig, want in dit geval betekent het dat je er muziek op kunt zetten. Bijvoorbeeld offline afspeellijsten van muziekstreamingdienst Spotify. Wanneer je dan draadloos een koptelefoon aansluit, kun je geheel zonder smartphone rondjes rennen en fietsen en toch muziek luisteren. Daarnaast is het mogelijk om de Speedo-app, die met de Fit 2 Pro wordt geleverd, op de Gear Sport te zetten. Daarvoor ga je naar de app store, zodat je hem handmatig kunt downloaden.

Uiteraard kun je, zoals altijd, ook gebruikmaken van de S Health-applicatie van Samsung. Mocht je al langer fitnessproducten van de Zuid-Koreaanse fabrikant gebruiken, dan ben je hier inmiddels bekend mee. Dit is een centrale hub voor allerlei fitness georiënteerde zaken, waar alle resultaten van al je Samsung-apparaten, dus ook je andere fitnesstrackers of smartphone, op samen kunnen komen. Maar er zijn nog veel meer apps die je kunt gebruiken, zoals MyFitnessPal, MapMyRun en Endomondo, om er maar een aantal te noemen.

Verder heeft Samsung een functie ingebouwd waarbij je zelf, handmatig, direct het aantal calorieën dat je tot je hebt genomen kunt invoeren op de smartwatch annex fitnesstracker. Ook dit is iets dat je nu dus zonder smartphone kunt doen. Je moet alleen wel zelf achterhalen hoeveel calorieën iets heeft. Omdat de smartwatch automatisch bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt, is dit een mooie manier om je doelen op het gebied van gewichtsverlies te behalen (of wanneer je natuurlijk wil aankomen vanwege je gezondheid of andere sportdoelen).

De Samsung Gear Sport is ook voorzien van een gps-chip, die dus precies kan bijhouden hoeveel meter je loopt. De activiteiten die je onderneemt kunnen direct en automatisch worden gevolgd, maar dan moet je daar al wel tien minuten onafgebroken mee bezig zijn. Je hartslag wordt wel constant bijgehouden. Wanneer je wat extra hulp nodig hebt, dan krijg je ook nog toegang tot speciale video`s die je kunt afspelen op je Samsung-televisie, zodat je een soort digitale trainer in huis haalt voor al je fitnessdoeleinden.

Prijs en releasedatum

De Samsung Gear Sport komt op 27 oktober uit in de kleuren zwart en blauw voor een adviesprijs van 349,99 euro.

Meer van IFA

Wil je meer lezen over de producten die tijdens de IFA zijn aangekondigd? Dan kun je in deze uitgebreide categorie alles vinden wat je moet weten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)