Fossil lanceert kleine hybride smartwatches

17 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties

Fossil lanceert twee nieuwe hybride smartwatches op 22 oktober. De nieuwe modellen hebben de naam Q Neely en Q Jacqueline gekregen en zijn speciaal ontworpen voor vrouwelijke gebruikers.

Beiden beschikken over een 3,6 millimeter case en hebben verwisselbare bandjes in leer, siliconen en roestvrij staal. De batterij gaat tot zes maanden mee. Volgens Steve Evans, EVP bij Fossil, combineren de smartwatches technologie en stijl in een comfortabel analoog horloge. Draagbaarheid staat centraal, waarbij de technologie zorgt voor alle functionaliteiten wat een gebruiker in een smartwatch zoekt.

De hybride smartwatches Q Neely en de Q Jacqueline brengen een analoog design met slimme connectiviteit. Tijdzones kunnen worden toegevoegd en ook kan de smartphone bediend worden door snelkoppelingen aan te wijzen. Zo kun je bijvoorbeeld de camera van de smartphone of de muziek bedienen, maar ook de telefoon laten rinkelen wanneer je deze kwijt bent.

Hybride smartwatch werkt met vernieuwde Fossil Q-app

De analoge horloges zitten boordevol smartwatchtechnologie en werken samen met de Fossil Q-app. Deze app heeft een volledige makeover gekregen met een nieuwe gebruikersinterface. Vanuit de Fossil Q-app heeft de gebruiker toegang tot bewegingsdata en aanpasbare notificaties. Ook zijn er nieuwe snelkoppelingen, waar gebruikers onder andere de reistijd en de geschatte aankomsttijd kunnen inzien. Voortgang en doelen worden bijgehouden in de verbeterde fitnessfunctionaliteiten met tracking voor stappen, calorieën, afstand en het slaapritme.

Fossil heeft de afgelopen maanden vele nieuwe smartwatches op de markt gebracht. De Q Neely en de Q Jacqueline werken vanaf Android 5.0 en iPhone 5/iOS 9.0. Beide smartwatches verschijnen op 22 oktober in de winkel of op Fossil.com en zijn beschikbaar vanaf 179 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)