Fitbit presenteert zijn eerste smartwatch

28 augustus 2017 2 Minuten 0 Reacties
Fitbit Ionic

Hij zat al een tijdje in de pijplijn, maar is nu eindelijk onthuld: de eerste smartwatch van Fitbit. De fabrikant van wearables heeft zijn slimme horloge tot ‘Ionic’ gedoopt. Het gaat om een waterdicht apparaat, dat de locatie van zijn gebruiker kan volgen, dat straks voor 349,95 euro te koop is. In combinatie met de smartwatch, heeft het bedrijf ook de Fitbit Coach-app gepresenteerd.De Fitbit Ionic

De Ionic beschikt over een klein display dat – volgens de site Engadget – behoorlijk kleurrijk en 1,42-inch is. De schermresolutie bedraagt volgens die site 348 bij 250 pixels en zou “het beste display op een smartwatch tot nu toe” zijn. Dat komt vooral omdat het zoveel kleuren weergeeft en ook een behoorlijk scherm is. De helderheid bedraagt namelijk maximaal 1.000 nits, waardoor de informatie op het scherm het ook in zeer felle omstandigheden goed leesbaar is.

Dat display is ingebouwd in een lichtgewicht aluminium behuizing en heeft vrij grote randen. Het gaat, zoals de foto’s laten zien, om een vierkant scherm. Afgezien daarvan beschikt de gebruiker over een reeks sensoren. Er is een gps, zodat je bijvoorbeeld je sportieve activiteiten kan volgen. Maar er is ook een hartslagmeter en een sensor die de zuurstofwaarde in het bloed kan schatten. Ook kan het horloge tot vijftig meter onder water gebruikt worden.

De Fitbit Ionic beschikt over 2,5 GB aan opslaggeheugen en biedt daardoor voldoende ruimte voor bijvoorbeeld muziek. Ook ondersteunt het apparaat notificaties en gaat hij – afhankelijk van het gebruik – vier dagen mee. Dat verandert heel snel, want als de gps-functie gebruikt wordt, gaat hij nog maar tien uur mee.

Fitbit OS

De Ionic draait op Fitbit OS, het nieuwe besturingssysteem dat het bedrijf heeft gemaakt. Dat biedt onder meer een App Gallery, waarin verschillende apps en wijzerplaten beschikbaar zijn. Onder de apps bevinden zich onder meer apps voor het weer, het bijhouden van activiteiten en ook een app die draadloos betalen mogelijk maakt.

Ook introduceert het bedrijf de Fitbit Coach app. Die biedt “dynamische, on-device workouts die zich aanpassen aan de feedback die je om je pols doorgeeft”. Ook biedt de app professionele audiosessies die je moeten coachen tijdens activiteiten en helpen te werken aan je uithoudingsvermogen, snelheid en conditie.

Beschikbaarheid Fitbit Ionic

De Fitbit Ionic zal vanaf oktober beschikbaar zijn en is momenteel al te bestellen op Fitbit.com. De smartwatch kost 349,95 euro en is beschikbaar in drie kleuren: een zilvergrijze tracker en clip met blauwgrijze band, rookgrijze tracker en clip met antracietkleurige band, of roodoranje tracker en clip met leisteenblauwe band. De eerste twee bandjes kosten 29,95 euro, de lederen variant kost 59,95 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)