Apple neemt Akonia Holographics over: deze startup maakt AR-lenzen

30 augustus 2018 1 Minuut 0 Reacties
20180830143507_apple-logo.jpg

Apple heeft de startup Akonia Holographics over. Deze startup maakt AR-lenzen. Het lijkt erop dat Apple serieus werk wil gaan maken van wearables en augmented reality.

Het lijkt erop dat Apple serieus werk wil gaan maken van wearables en augmented reality. Het bedrijf heeft namelijk de startup Akonia Holographics overgenomen. Deze startup maakt lenzen voor AR-brillen.

Apple heeft tegenover Reuters bevestigd dat ze Akonia Holographics uit Colorado hebben overgenomen. Volgens Apple nemen ze regelmatig kleinere bedrijven over en het is de gewoonte dat ze toekomstige plannen nog verder niet bekendmaken. Ook Akonia wilde verder niet reageren op de overname. Wat de overname met name interessant maakt voor Apple zijn de tweehonderd patenten die Akonia Holographics in handen heeft. 

Akonia Holographics werd in 2012 opgericht en werkte in eerste instantie aan holografische data opslag. Later werd de focus gelegd op het ontwikkelen van displays voor augmented reality-brillen. Een voorbeeld van augmented reality is het alom bekende spel Pokémon Go, waarbij digitale informatie over de echte wereld wordt heengelegd. Spelers gebruiken hiervoor de camera van de smartphone. Smart Glasses werken vergelijkbaar, waarbij er extra (digitale) informatie over de echte wereld heen wordt gelegd.

Akonia werkt aan dunne lenzen voor smart glasses

Akonia werkt aan dunne, transparante smart glass lenzen die beelden in een breed gezichtsveld in full color kunnen laten zien. Of Apple ook duikt in de wereld van de AR-brillen of de smart glasses zal de tijd ons leren. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)