Advertorial: dé tips om je Samsung-batterij langer mee te laten gaan

07 september 2017 2 Minuten 0 Reacties
samsung-wearables

Je neemt je Samsung-apparaat overal mee naartoe. Je gebruikt hem waarschijnlijk altijd, tot de batterij leeg is. Hoe zorg je dat die nog langer mee kan? KPN zet de belangrijkste tips op een rij.

Je Samsung-wearable gaat overal mee naartoe. Soms kijk je tussendoor hoe laat het is, ontvang je een telefoontje of track je je prestaties tijdens het sporten. Je wearable is er dus altijd, totdat de batterij leeg is. Hoe zorg je dat jouw Samsung-batterij nog langer meegaat? KPN heeft daarvoor drie tips opgesteld.

Super Samsung-batterij

De accu van elk Samsung-apparaat gaat echt ontzettend lang mee. De nieuwste high-end smartphones van Samsung hebben een accu met capaciteit van wel 3.000 mAh. Daarmee kan je dus wel twintig uur bellen, of ruim tien uur internetten. De telefoons gaan dus moeiteloos een hele dag mee op één lading. Maar ook de wearables zijn voorzien van krachtige batterijen en gaan vaak zelfs een paar dagen mee zonder dat je ze tussendoor hoeft op te laden. Maar als je nóg zorgelozer op pad wil, hebben wij drie makkelijke tips voor je om de batterijduur nog groter te maken.

Speciale Doze-modus

Bij de lancering van Android 6.0 Marshmallow introduceerde Samsung de zogenaamde Doze-modus. Deze instelling wordt geactiveerd zodra je jouw apparaat met het scherm uit draagt. Dan wordt het toestel tijdelijk op een lager pitje gezet. Je kunt zelf instellen welke apps in Doze-modus op stil gezet worden. Je kunt bijvoorbeeld WhatsApp geactiveerd laten zodat je belangrijke berichtjes niet mist.

Zo stel je de Doze-modus in:

  • Open allereerst het instellingenmenu op je Samsung-telefoon.
  • Kies dan de optie ‘Batterij’.
  • Klik vervolgens op de menuknop en kies op ‘Batterij optimalisatie’.
  • Open het dropdown-menu en kies ‘Alle apps’.

Vanaf hier kun je bepaalde apps ook weer uitschakelen en de Doze-modus verder personaliseren. Niet alleen handig voor je batterij maar ook reuze effectief voor je concentratie!

Update je apps!

Apps krijgen zeer regelmatig een update. Als er nieuwe features zijn is dat natuurlijk een leuke, zichtbare update. Achter de schermen gebeurt er echter ook veel. Wist je dat app-ontwikkelaars regelmatig hun apps updaten om ze soepeler te laten werken? Zo lossen ze bugs op, maar verminderen ze vaak ook het energieverbruik. In de Google Play Store zie je bij zo’n update ook wat er nieuw is. Wanneer je jouw apps regelmatig updatet, gaat jouw Samsung-batterij dus nóg langer mee!

Donkere wallpaper

De meeste Samsung-apparaten hebben een fantastisch scherm. De smartphones en beste wearables hebben gewoonlijk een fantastisch Super AMOLED-scherm. Die geven de kleuren levensecht weer en zwart is hierbij ook echt zwart. Dat nodigt uit om te gekke en super kleurrijke achtergronden te gebruiken. Maar dat gebruikt veel energie. Kies daarom voor een donkere wallpaper. Dat bespaart stroom en daardoor gaat jouw accu langer mee.

Dit artikel is niet geschreven door onze redactie en dient puur ter promotie van een dienst of product.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)