‘HTC Vive Eclipse wordt opvolger van HTC Vive VR-bril’

10 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
htc-vive-set

HTC zou een nieuwe VR-bril in de maak hebben, die HTC Vive Eclipse gaat heten. Letsgodigital heeft deze naam ontdekt in een patentaanvraag in Nieuw-Zeeland. Het zal waarschijnlijk de opvolger worden van de HTC Vive.

Focus

Dat is een gok, want er is ook nog een andere VR-bril in de maak bij HTC. Die gaat de HTC Vive Focus heten, als we de geruchten mogen geloven. Het verschil tussen de twee is waarschijnlijk dat de HTC Vive Eclipse aan een pc moet worden verbonden, en de HTC Vice Focus niet. Die zou wellicht een standalone-bril worden, met een soort smartphoneprocessor erin.

Patentaanvraag

De patentaanvraag luidt ongeveer als volgt: ‘Op het hoofd gedragen scherm voor computergesimuleerde realiteit’ en daar vele varianten en schrijfwijzen van. Geschikt voor spellen, simulaties en communicatie. Kortom, net als smartphones eigenlijk, maar dan op het hoofd gedragen.

Augmented reality

Wat het precies wordt, moet dus nog even worden afgewacht. De omschrijving van de HTC Vice Eclipse biedt zelfs ruimte voor een augmented realitybril, die bijvoorbeeld Windows Mixed Reality kan draaien. HTC heeft een stevige relatie met Microsoft, en een apparaat dat gebruik maakt van Windows-software lijkt niet onlogisch.

Google

HTC gaat in ieder geval door met de productie van virtual reality-brillen, ook nadat de smartphonetak van het Taiwanese bedrijf grotendeels aan Google is verkocht. Zoals bekend heeft Google zijn eigen plannen met virtual reality.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)