De best gelezen reviews, artikelen en tips van 2022 (audio)

26 december 2022 4 Minuten 0 Reacties
Review NAD C700

Welke artikelen op het gebied van audio zijn het populairst gebleken in 2022? We geven de best gelezen artikelen voor de categorie audio van het afgelopen jaar.

Ook in 2022 hebben we vele mooie nieuwe audioproducten voorbij zien komen. Het afgelopen jaar hebben we ieder weekend één a twee reviews op het gebied van audio kunnen plaatsen. De categorie audio neemt dan ook een vooraanstaande positie in op onze website. Van high-end hifi-producten tot betaalbare bluetoothspeakers voor de massa. Welke producten scoren goed op onze website? Naast de best gelezen reviews op het gebied van audio kijken we ook naar de populairste nieuwsberichten en achtergrondartikelen.

Best gelezen nieuws

Het populairste nieuwsbericht van 2022 gaat over een onderwerp die we al vaker tegengekomen zijn: de soundbars van Samsung. In mei plaatsten we een overzicht van de line-up van Samsung voor 2022. Het nieuwsbericht Samsung 2022 soundbar line-up, met HW-Q990B topmodel werd net even wat vaker gelezen dan over de platenspeler van IKEA.

Onze lezers waren namelijk zeer geïnteresseerd in de platenspeler van IKEA. Het nieuwsbericht IKEA OBEGRÄNSAD platenspeler kost 129 euro en komt in oktober vinden we op de tweede plek als best gelezen nieuwsbericht op het gebied van audio in 2022. Dan is het toch jammer dat het uiteindelijke product een beetje tegengevallen is. De soundbars van Samsung zijn ook populair bij het nieuwsbericht Samsung kondigt HW-Q950B en HW-S800B soundbars aan.

Een reden voor een feestje was het 50-jarig bestaan van NAD met de speciale editie van de C 3050 LE versterker. De nieuwe CINEMA AV-receivers van Marantz werd ook goed gelezen.

Beste achtergrondartikelen

Bij FWD proberen we altijd op een laagdrempelige manier bepaalde zaken duidelijk te maken. We schrijven jaarlijks diverse achtergrondartikelen, tips en advies. Ook in 2022 hebben we diverse nieuwe artikelen geschreven en bestaande artikelen van een flinke update voorzien, zodat ze weer helemaal bij de tijd zijn. Het populairste achtergrondartikel gaat over soundbars. Wat zijn nu de voordelen en nadelen van een soundbar? Wat betekenen nu precies de specificaties van luidsprekers? En hoe moet je dat interpreteren? Het artikel De belangrijkste specificaties van speakers werd in 2022 goed gelezen.

AV-receivers worden steeds geavanceerder en hebben steeds meer aansluitingsmogelijkheden voor luidsprekers. Wat is de bi-amp en bi-wiring mogelijkheid precies? Onze lezers wilden dit graag weten in het populaire artikel Wat is de bi-amp (bi-wiring) feature op receivers en speakers?. Ook het artikel waar we in de betere multiroomsystemen en -standaarden duiken was populair het afgelopen jaar. Hoe zit het precies met versterkerklassen? In dit populaire artikel duiken we in op Klasse A, AB, D en meer.

Oude artikelen die het nog altijd goed doen in 2022: Wat is HDMI ARC en hoe werkt het?, Waar moet je de subwoofer in de kamer plaatsen voor het beste geluid? en De oplossing wanneer beeld en audio niet synchroon lopen.

Beste reviews

De best gelezen review is eigenlijk geen individuele review, maar een overzicht van de beste av-receivers van dit moment. Dit artikel wordt regelmatig van een update voorzien, om altijd up-to-date te zijn. Onze lezers lijken dit artikel te waarderen, want het is ook in totaal het best gelezen audio-artikel. In het verlengde daarvan vinden we de beste soundbars van dit moment, waar iedereen een goede soundbar kan vinden, ongeacht het budget.

Kijken we naar de individuele reviews van 2022, dan is de NAD C700 de best gelezen review. Deze goed beoordeelde alles-in-één-versterker heeft streaming en HDMI in huis. Ook de betere stereoversterker Marantz Model 40n staat op nummer twee zeer hoog in de lijst. De populairste review van een soundbar was de Samsung HW-Q950A, het absolute topmodel van Samsung van afgelopen jaar.

Andere reviews die zeer populair waren in 2022: de opvolger van de bovenstaande soundbar van Samsung, de Samsung HW-Q990B, de Bose Smart Soundbar 900 en de Denon AVR-X1700H. Hoe zit het dan met de populairste luidsprekers? Daar zagen we een duidelijke winnaar. De KEF LS60 Wireless was de best gelezen luidsprekerreview van 2022.

Op naar 2023!

Ook in het nieuwe jaar gaan we weer ons uiterste best doen om je te voorzien van het laatste nieuws, de beste achtergrondartikelen en de nieuwste reviews op het gebied van audio. Op naar 2023!

Reacties (0)