Snap Spectacles krijgt voorlopig geen opvolger na tegenvallende verkopen

07 februari 2018 1 Minuut 0 Reacties
Spectacles zonnebril Snapchat

Snap Spectacles krijgt voorlopig geen opvolger na tegenvallende verkopen. Het bedrijf heeft slechts 150000 exemplaren van de wearable camera verkocht en blijft met een groot aantal onverkochte exemplaren zitten.

Na tegenvallende resultaten heeft Snap, het bedrijf achter Snapchat, bekend gemaakt dat er voorlopig geen opvolger komt voor de Snap Spectacles. De zonnebril met ingebouwde camera maakte het mogelijk om korte video`s op te nemen en deze te synchroniseren met de smartphone en direct op Snapchat te plaatsen.

Snap heeft aan investeerders laten weten dat het bedrijf niet van plan is om op de korte termijn met een opvolger voor de Snap Spectacles te komen. De verkopen vielen tegen. Eind november had het bedrijf ongeveer 150000 exemplaren van de Spectacles verkocht. De verwachting lag echter vele malen hoger, waardoor het bedrijf nu met een grote hoeveelheid exemplaren blijft zitten. In Londen en in Venice Beach had het bedrijf fysieke winkels geopend om de Snap Spectacles te promoten en te verkopen, maar deze zijn inmiddels beide gesloten.

Niet helemaal over en uit voor Snap Spectacles

Toch gaat het Snap, buiten de Spectacles om, redelijk voor de wind. Het bedrijf heeft positieve cijfers laten zien, waarbij alleen de Snap Spectacles het minder goed deden dan verwacht. Het boek is echter niet helemaal gesloten. CEO van Snap, Evan Spiegel, heeft gezegd dat hij nog altijd geïnteresseerd is in de techniek. De wearable camera in de huidige opzet voldeed niet helemaal aan de verwachtingen, maar Snap is druk bezig met augmented reality. Wellicht zien we binnen enkele jaren een volledig nieuwe Snap Spectacle met augmented reality-technologie.

Bron: Wareable


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)