Intel stopt met ontwikkeling augmentedrealitybril Recon

10 oktober 2017 1 Minuut 0 Reacties
Intel Recon augmented realitybril

Intel houdt op met pogingen om een eigen augmentedrealitybril te produceren, zoals de Google Glass. Dat meldt Bloomberg.

Recon

De stap van Intel is vrij opmerkelijk, omdat speciaal voor de ontwikkeling van deze augmentedrealitybril in 2015 het bedrijf Recon was opgekocht. Met de kennis van dat bedrijf wilde Intel een eigen bril ontwikkelen. Met de ontwikkeling was Recon al vrij ver. Zie het filmpje hieronder.

Augmented reality

Augmented reality mixt de echte wereld met projecties van virtuele objecten. De augmented realitybril van Intel zou pakweg 650 euro gaan kosten. Vooral voor atleten zou de bril handig zijn. Door een beetje naar beneden te kijken zou de drager gps-kaarten, de eigen snelheid en andere sensorische biodata in beeld krijgen. Ook zouden dragers via de bril een ambulance kunnen waarschuwen, als de data aangeeft dat dat nodig is.

Ontslagen

Intel had honderd man in dienst voor de ontwikkeling van de Recon-bril. Al eerder was daar het mes in gezet; eenderde van het personeel raakte zijn baan kwijt. Nu is ook de rest op straat gezet, aldus Bloomberg.

Ook geen VR-bril

Het nieuws over de Recon-bril komt niet lang nadat Intel ook de ontwikkeling van een eigen VR-bril heeft gestaakt. Dit ‘project Alloy’ is eveneens stopgezet. Het is niet helemaal helder waarom. Misschien duurt het Intel te lang, wordt er weinig klandizie voor verwacht of is de bedrijfsstrategie gewijzigd. Dat moet nog blijken als Intel er zelf iets officieel over bekendmaakt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)