De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2023 (smarthome)

28 december 2023 5 Minuten 0 Reacties
Tado Warmtepomp Controller review 5

Welke nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews werden het best gelezen op het gebied van smarthome in 2023? We nemen je mee langs de populairste artikelen op onze website.

De enorme groei van smarthome lijkt in 2023 een beetje te zijn afgevlakt. In 2021 vonden we smarthome-apparatuur terug bij 52 procent van de Nederlandse huishoudens. In 2022 was dit verder gestegen naar 57 procent en in 2023 naar 59 procent van alle Nederlandse huishoudens. Wel hebben we fors meer geld uitgegeven. Van 3,8 miljard in 2022 naar 4,1 miljard in 2023, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureaus Multiscope en GFK.

Niet geheel toevallig was energie besparen de belangrijkste reden om te kiezen voor smarthome-apparatuur in huis. De hoge energieprijzen van de afgelopen winter speelden daar een hele grote rol in mee. We zijn dan ook benieuwd of we dat terug gaan zien in de cijfers van best gelezen artikelen op het gebied van smarthome. In dit artikel kijken we naar de best gelezen nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews van het jaar 2023 op het gebied van smarthome.

Smarthome blijft één van de populairste categorieën op onze website. Een aantal merken komen daarbij altijd sterk naar voren en zien we ieder jaar weer terug. Welke artikelen hebben het goed gedaan? Je leest het hieronder.

Best gelezen nieuws

Om eerlijk te zijn vinden we dat Google Home en de bijbehorende Google Assistant de afgelopen tijd een beetje stil staat qua ontwikkelingen. Onze lezers blijken hetzelfde idee te hebben, want niet voor niets is Automatiseren met Google Home krijgt een flinke boost het best gelezen nieuwsbericht van het afgelopen jaar. Laten we hopen dat Google het komende jaar verder blijft ontwikkelen.

Tijdens de IFA 2023 presenteerde Anker de nieuwe Eufy-beveiligingscamera’s en ook een nieuwe robotstofzuiger en oortjes van Soundcore. Veel van onze lezers waren benieuwd welke nieuwe producten ze konden verwachten. Ook op het gebied van veiligheid en beveiliging, de nieuwe videodeurbel van winkelketen Action. De nieuwe LSC Smart Connect videodeurbel met accu was ook een populair nieuwsbericht het afgelopen jaar. Ook het nieuwsbericht over het slimme vogelhuisje Bird Buddy deed het goed in 2023. Dit slimme vogelhuisje met camera kan je direct vertellen welke vogel er in het huisje zit te snoepen van de geplaatste zaadjes en pitjes.

Achtergronden en tips

Verreweg het best gelezen smarthome-artikel van 2023 was 5 redenen waarom je geen slimme deurbel moet nemen. Een artikel met deze titel is wellicht bij voorbaat al controversieel op een website waar we volop met smarthome actief zijn en zelf ook echt actieve gebruikers zijn, maar in de vele reacties op het artikel kwam wel echt een discussie op gang en het is fijn om echt die interactie te hebben met onze lezers.

Een goed scorend artikel in 2023, en een artikel dat we sinds het schrijven in 2019 ieder jaar zo hoog in de best gelezen artikelen terugvinden, is het artikel LSC Smart Connect van de Action koppelen met Google Home. In deze handige gids vertellen we je precies hoe je de smarthome-apparatuur van winkelketen Action kunt koppelen met het smarthomeplatform Google Home. Nog meer LSC Smart Connect vind je terug in het populaire artikel Zo koppel je de Smart Chime aan de LSC Smart Connect videodeurbel.

De basis van een smarthome is altijd een veilig en betrouwbaar netwerk. Het artikel Veiligheid voorop: koppel al je slimme apparaten aan een gastnetwerk bewijst dat ook onze lezers graag het slimme huis zo veilig mogelijk houden. Andere eervolle vermeldingen zijn voor Nieuwe interface voor Google Home: meer tabs, meer opties?, Hoeveel apparaten kun je koppelen aan je wifi-netwerk? en Zo zet je Eufy-producten over van HomeBase 2 naar HomeBase 3.

Best gelezen reviews

Het was een nek-aan-nek race voor de populairste smarthomereview van 2023 met slechts enkele tientallen views verschil. Maar de best gelezen review van 2023 is de review van de IKEA VINDSTYRKA, de nieuwe slimme luchtkwaliteitssensor van de Zweedse meubelgigant. Op de tweede plek vinden we de review van de EufyCam 3. Deze review verscheen eind 2022, maar scoorde ook in 2023 ontzettend goed onder onze lezers. Dat Eufy het goed doet zien we ook aan de derde plek. Hier vinden we een review van de Eufy Security Video Doorbell terug, een review uit 2020. Deze slimme videodeurbel is nog altijd populair onder veel mensen, maar is inmiddels opgevolgd door de Eufy Video Doorbell Dual en de Video Doorbell E340.

Net als bij de achtergrondartikelen zijn ook de reviews van de slimme producten van de Action nog altijd populair. We hebben de afgelopen jaren verschillende producten van LSC Smart Connect getest, maar de best gelezen review is de algemene review van LSC Smart Connect waarin we met de slimme lampen aan de slag gaan.

We hebben het er in het begin van dit artikel al over gesproken. Energie besparen was voor veel mensen de belangrijkste reden om met smarthome aan de slag te gaan. Gelukkig zien we dit toch nog terug in de review van de Homewizard Wi-Fi P1 meter waarmee je inzicht krijgt in je stroom- en gasverbruik. Nog een zeer populaire review over automatisch geld besparen? De review van de Tado Warmtepomp Connector. De review staat nog maar twee maanden online, maar wordt zeer goed gelezen.

Meer smarthome in 2024

Uiteraard gaan wij ook in 2024 weer volop aan de slag met alle nieuwtjes, de beste tips en achtergrondartikelen en reviews waarin we de nieuwste smarthome-apparatuur gaan testen. Op naar 2024!

Reacties (0)