Zo kun je Eufy-producten overzetten van de Homebase 2 naar HomeBase 3

19 maart 2023 6 Minuten 11 Reacties
Eufy HomeBase 3

Gebruik jij al Eufy-producten met een HomeBase 2 en heb je onlangs een HomeBase 3 gekocht? Dan wil je natuurlijk gebruikmaken van alle nieuwe functies van de HomeBase 3. Wij vertellen je in dit artikel hoe je Eufy-producten kunt overzetten van de HomeBase 2 naar HomeBase 3.

Tegen het einde van 2022 verscheen de EufyCam 3 met de vernieuwde HomeBase 3. Deze nieuwe beveiligingscamera van Eufy by Anker kreeg niet voor niets een FWD Aanrader Award. De fantastische gezichtsherkenning, goede beeld- en geluidskwaliteit, de overzichtelijke app, lokale opslag, de geïntegreerde zonnepanelen en het feit dat je na de aanschaf geen verdere kosten meer hebt vielen bij ons flink in de smaak.

Eufy is een populair merk onder consumenten en veel mensen hebben dan ook een videodeurbel of beveiligingscamera van het merk in huis. Grote kans dat je dan nog gebruikmaakt van de Homebase 2, of misschien zelfs nog de eerste generatie? De nieuwe HomeBase 3 brengt diverse nieuwe functies met zich mee. Naast dat het nieuwe basisstation als hub werkt voor je videodeurbellen en camera’s, zorgt het ook voor lokale opslag. De HomeBase 3 beschikt over 16 GB opslag, maar je kunt er ook gewoon een harde schijf in stoppen tot maar liefst 16 TB. Of gebruik de usb-aansluiting voor opslag. Ook een NAS is mogelijk. Het nieuwe basisstation opent daarnaast de deuren naar meer geavanceerde functies. Zelfs oudere camera’s profiteren van de vernieuwde kunstmatige intelligentie, waardoor ze slimmer worden. Je hebt nieuwe functies op het gebied van personen-, voertuigen- en huisdierendetectie.

Nadelen zijn er overigens ook. Zo moet je op het moment van schrijven de HomeBase 3 nog bekabeld aansluiten op je router. De Homebase 2 kon je gewoon via wifi gebruiken en kon je daarom flexibel plaatsen waar je maar wilde. Voor deze derde generatie komt deze optie er nog aan, maar wanneer is nog onduidelijk. Het is al verschillende keren uitgesteld. Een ander nadeel is de compatibiliteit. Eufy is nog druk bezig om oudere modellen geschikt te maken voor het nieuwe basisstation. Zo wacht onder andere de populaire Eufy Video Doorbell Dual, de videodeurbel met twee camera’s, op de juiste ondersteuning. Hiervoor moet je dus nog de HomeBase 2 blijven gebruiken. De nieuwe EufyCam 3 werkt overigens alleen met de HomeBase 3. De volledige lijst met ondersteunde producten en wanneer oudere modellen geschikt worden gemaakt voor de nieuwe HomeBase 3 vind je hier op de website van Eufy.

Zo zet je de Eufy-producten over naar de HomeBase 3

Heb je een pakket gekocht met de EufyCam 3 met de HomeBase 3 of heb je gewoon een losse HomeBase 3 gekocht om te profiteren van alle nieuwe mogelijkheden? Dan wil je natuurlijk weten hoe je al je verbonden camera’s, videodeurbellen, bewegingssensoren, deur- en raamsensoren en allerlei andere producten kunt overzetten van de HomeBase 2 naar de HomeBase 3. We hebben slecht nieuws voor je. Je zult dit handmatig voor ieder product moeten doen. Wees niet getreurd, want gelukkig is dit niet heel lastig. Er zijn twee verschillende opties om producten los te koppelen van de Homebase 2.

Optie 1: HomeBase 2 terugbrengen naar fabrieksinstellingen

De makkelijkste optie is om je oude HomeBase 2 terug te brengen naar de fabrieksinstellingen. Zo worden al je bestaande koppelingen verbroken en kun je de Eufy-producten gemakkelijk één voor één weer verbinden met de nieuwe versie van de HomeBase. De makkelijkste manier om dit te doen is de HomeBase 2 er fysiek bij te pakken en achterop te kijken. Rechts onderaan vind je de knop Sync/Alarm off. Daarboven zie je een klein gaatje met twee pijltjes die er omheen draaien. Deze moet je hebben. Deze resetknop druk je in met een paperclip of een ander klein tooltje. Zorg dat je het ingedrukt houdt totdat je ‘HomeBase is resetting’ hoort. Is het gelukt? Dan is de HomeBase 2 terug naar de fabrieksinstellingen en zijn alle producten ontkoppeld.

Let echter op. Heb je nog producten uit de compatibiliteitslijst van Eufy die nog niet de ondersteuning voor de HomeBase 3 hebben gekregen? Dan wil je niet je HomeBase 2 volledig resetten, want dan kun je deze producten niet meer gebruiken. Totdat de ondersteuning er is moet je de HomeBase 2 en HomeBase 3 dus naast elkaar blijven gebruiken. In dat geval is het zaak om je producten die al compatibel zijn met de nieuwe HomeBase 3 één voor één los te koppelen van de HomeBase 2.

Optie 2: Eufy-producten één voor één loskoppelen

Deze optie is vrij simpel. Vanaf het dashboard (apparaten) klik je op de drie horizontale puntjes achter de videodeurbel of camera die nu nog verbonden is met de HomeBase 2 en druk je vervolgens op het tandwieltje (Instellingen). Scroll naar beneden en kies Apparaat verwijderen. Dit kun je op deze manier doen voor iedere videodeurbel of camera die je van de HomeBase 2 af wil halen en op de HomeBase 3 wil zetten.

Gaat het om een sensor? Dan zit er net een klein verschil in. Hier vind je geen drie horizontale stipjes. Je klikt gewoon op het product en dan voor het tandwieltje (Instellingen) rechtsboven. Ook hier vind je de optie Apparaat verwijderen onderaan de pagina.

Producten toevoegen aan de HomeBase 3

Nu kun je simpelweg de producten weer toevoegen via de HomeBase 3. Allereerst is het zaak om de HomeBase 3 te verbinden. Druk vanaf het dashboard (apparaten) op het plusje rechts bovenaan. In het volgende venster kies je voor de S380 HomeBase (HomeBase 3). Selecteert jouw huis en volg de stappen. Zorg dat je de HomeBase 3 bekabeld aansluit op je router.

Is de HomeBase 3 succesvol toegevoegd? Druk vanaf het dashboard op het plusje rechts bovenaan, kies het Eufy-product, kies het huis en kies vervolgens voor de HomeBase 3 om het product daaraan toe te voegen. Nu volg je simpelweg de stappen om de Eufy-producten weer toe te voegen. De app van Eufy is zo gebruiksvriendelijk dat dit geen probleem zal zijn. Vergeet niet na afloop de beveiligingsmodi (onderaan via Beveiliging) in te stellen op deze derde generatie van het basisstation, zodat je van dezelfde beveiligingsvoorwaarden kunt genieten als bij de HomeBase 2.

Reacties (11)