De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2021 (smarthome)

30 december 2021 5 Minuten 0 Reacties
Google Nest Audio review totaal 3

Welke nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews werden het best gelezen op het gebied van smarthome? We nemen je mee langs de populairste artikelen.

Smarthome heeft ook in 2021 een verdere groei gemaakt. Veel mensen zijn dit jaar in aanraking gekomen met het slimme huis en de bijbehorende slimme producten. Dat hebben we ook gezien op onze website, waar de nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews over smarthome zeer goed gelezen werden. Wat waren de populairste smarthome-artikelen van het afgelopen jaar? De best gelezen nieuwsberichten, achtergrondartikelen, tips en reviews omtrent smarthome zullen we op een rijtje zetten in dit artikel.

Best gelezen nieuws

Het populairste nieuwsbericht van 2021 op het gebied van smarthome komt op naam van Philips Hue. Vele lezers wilden graag weten welke nieuwe producten Signify, het bedrijf achter Philips Hue, tijdens de CES 2021 presenteerde. Onder andere de Wall Switch Module werd hier gepresenteerd.

Uiteraard bieden de eigen camera’s en videodeurbellen van Google voldoende integratie met de Google Assistant en de Google Nest Hub, zodat je beelden direct op het slimme display komen, maar bij videodeurbellen en camera’s van derden is dat nog niet het geval. Google heeft wel de deur geopend voor integratie met de Google Assistant voor derde partijen en aan de populariteit van het nieuwsbericht te zien zitten veel mensen hier op te wachten. Tot op heden hebben we hier helaas nog weinig van gezien.

Een ander populair nieuwsbericht gaat over de aankondiging van slimme tuinverlichting in de LSC Smart Connect-serie van winkelketen Action. De aankondiging van de GU10 slimme ledspot in de IKEA Trådfr-serie werd ook goed gelezen. Ook Eufy doet het goed met het nieuwsbericht waarin drie nieuwe producten werden aangekondigd.

Achtergronden en tips

Het best gelezen achtergrondartikel van het afgelopen jaar komt zelfs uit 2019 en gaat over LSC Smart Connect van Action koppelen aan Google Home. De slimme producten van winkelketen Action blijven ongekend populair. Dat zien we ook aan andere best gelezen artikelen. Toch vinden we op de tweede plek een artikel over hoe je IKEA Trådfri moet aansluiten op Philips Hue en Google Home. De slimme lampen van IKEA werken, net als Philips Hue, op het ZigBee-protocol en zijn daarom onderling door elkaar te gebruiken. Op plekje drie vinden we wederom een artikel over LSC Smart Connect waarin we vertellen hoe je de afstandsbediening moet koppelen aan de slimme lampen van Action. En als we dan toch bezig zijn. Ook het artikel Hoe kun je Lidl Smart Home gebruiken met Philips Hue en Google Home scoorde erg goed.

Met name in de zomermaanden is de wifi-verbinding in de tuin blijkbaar een grote ergernis, want hoe zorg je ervoor dat je nog altijd een goed bereik hebt achterin de tuin? Het artikel De beste wifi-verbinding in de tuin: zo krijg je het voor elkaar scoort dan ook erg goed onder onze lezers. Ook willen onze lezers graag meer weten over het smarthomeprotocol ZigBee in het artikel: Een smarthome met ZigBee: alles wat je moet weten. Hebben jullie ook een slimme speaker in de slaapkamer? Hoe je Google Assistent als wekker in moet stellen werd ook veel gelezen.

Je hebt het afgelopen jaar ongetwijfeld het FWD Smart Living Project voorbij zien komen, waarbij we een nieuwbouwhuis compleet smart hebben gemaakt. Veel lezers hebben onze inspanningen gevolgd en het FWD Smart Living Project werd dan ook zeer goed gelezen.

Best gelezen reviews

De best gelezen review van dit jaar is een review uit 2020. Razend populair blijkt de review van de Eufy Security Video Doorbell. Deze videodeurbel heeft de populariteit mede te danken aan het ontbreken van een abonnement en de lokale opslag op de HomeBase. Alle functies heb je na aankoop ter beschikking. Zonder dat je iets extra’s hoeft te betalen. En verrassend genoeg scoort ook een ander product van Eufy erg goed in de lijst van best gelezen reviews. De Eufycam 2 blijkt een zeer populaire beveiligingscamera voor binnen en buiten te zijn en kan uiteraard samenwerken met de videodeurbel en het alarmsysteem van Eufy.

Ook de reviews van de slimme producten van winkelketen Action scoren uitstekend, zoals de LSC Smart Connect slimme verlichting en de videodeurbel, beveiligingscamera’s en buitenlamp. Niet ver daarachter vinden we de review over de slimme producten van Kruidvat. Beide winkelketens verkopen nog altijd deze slimme producten en dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding zijn ze razend populair. Ook de slimme producten van Lidl scoren goed, waarbij met name de kerstverlichting en de starterset met lampen goed gelezen wordt.

Andere populaire producten, als we kijken naar de populariteit van onze reviews, zijn de EasyControl CT200 van Bosch, de slimme elektrische tandenborstel Oral-B iO, SwitchBot Curtain voor slimme gordijnen en de Satisfyer sekstoys – slimme vibrators met appbediening.

Op naar 2022!

Het jaar 2021 was een mooi jaar op het gebied van smarthome. We hebben diverse mooie nieuwe producten gezien en smarthome heeft een flinke groei gemaakt qua populariteit onder de consumenten in Nederland en België. In 2022 moeten we Matter gaan zien. Deze nieuwe smarthomestandaard moet straks de nieuwe standaard gaan worden waarbij alle producten onderling met elkaar kunnen samenwerken. Dit is echt iets wat smarthome nog verder vooruit kan helpen, want nu zitten we te vaak met incompatibele producten. Waar kijk jij naar uit in 2022? Laat het ons weten in de reacties.

Reacties (0)