Google Assistant krijgt ondersteuning voor videodeurbellen van derden

10 maart 2021 1 Minuut 1 Reacties
videodeurbellen Arlo HomeKit

Google heeft de deur geopend voor videodeurbellen van andere fabrikanten en biedt integratie aan met de Google Assistant.

Google houdt een lijst bij van verschillende apparaten waar de Google Assistant mee kan integreren. De lijst heeft gisteravond een update gekregen met de toevoeging dat ontwikkelaars nu een slimme deurbel kunnen creëren met de Assistant API. Volgens het bedrijf gaat het bij een videodeurbel om twee belangrijke functies. Een videodeurbel moet met je andere smarthome-apparaten kunnen communiceren wanneer er iemand voor de deur staat en moet als beveiligingscamera aan de voordeur dienst doen. De beelden moeten dus op te vragen zijn en je moet meldingen kunnen ontvangen. Website 9to5Google is er verder ingedoken en het lijkt erop dat dit de deur open heeft gezet voor fabrikanten van deurbellen om ongeveer dezelfde functies aan te bieden als Google’s eigen Nest Hello-videodeurbel als het gaat om spraakassistentie.

Netatmo Slimme Video Deurbel

Fabrikanten moeten aan de slag met hun videodeurbellen

Hopelijk betekent dit dat fabrikanten als Eufy, Netatmo, Arlo en mogelijk zelfs de videodeurbellen van Action en de andere winkelketens, snel geïntegreerd kunnen worden met de Google Assistant. De fabrikanten moeten zelf met de Assistant API aan de slag gaan om dit mogelijk te maken. Het zou helemaal leuk zijn als we straks rechtstreeks de beelden kunnen bekijken op de Google Nest Hub. Voor wie een videodeurbel van Ring heeft. Kleine kans dat zij gebruik gaan maken van deze mogelijkheid. Ring is onderdeel van Amazon is veel meer gefocust op Amazon Alexa.

Google vereist wel dat de betrouwbaarheid minsten 97 procent is en de vertraging niet meer dan twee seconden.

Reacties (1)