Review: Satisfyer sekstoys – slimme vibrators met appbediening

24 oktober 2020 7 Minuten 4 Reacties
Satisfyer

Veel producten in huis worden slimmer, zo ook vibrators. We testen Satisfyer Double Joy, Curvy en Love Triangle met de Connect App.

Bijna alle elektrische apparaten in ons huis zijn de afgelopen jaren slimmer geworden. Dat geldt ook voor de apparaten die in menig nachtkastje te vinden zijn. Hiervoor zijn steeds meer varianten op de markt gekomen die je bijvoorbeeld op afstand kunt besturen. Zo ook diverse sekstoys van Satisfyer. We testten de Satisfyer Love Triangle, Curvy en Double Joy.

Satisfyer Curvy, Love Triangle en Double Joy

Het bekendste product van Satisfyer is waarschijnlijk de Curvy (adviesprijs: 49,95 euro). Er zijn meerdere varianten, maar behalve een klein verschil in grootte zijn deze nagenoeg hetzelfde. Curvy lijkt op een vibrator, maar je gebruikt hem niet helemaal zo. Het is namelijk niet een toy die je inbrengt: je gebruikt hem om de clitoris te stimuleren via luchtdruk. Je bepaalt hierin zelf hoe hevig de luchtdruk is en hoe hard het apparaat daarbij trilt voor extra stimulatie. Luchtdruk: dat is een beetje het toverwoord. Dat maakt de toys van Satisfyer anders dan de meeste anderen en dat zorgt ook dat je hem dus anders gebruikt dan je zou verwachten als je de vorm ziet.

Een andere toy is de Double Joy (adviesprijs: 39,95 euro). Dit is een partnervibrator met een ‘haakje’ dat de vrouw inbrengt, waarbij het andere gedeelte aan de bovenkant van de vagina zit. Het hele apparaatje trilt, waarbij de man bij penetratie dus ook trilling voelt. Double Joy gebruiken heeft wel wat voeten in aarde: voordat hij goed zit en gezien alle beweging kan het een uitdaging zijn om hem te gebruiken, juist omdat hij vrij klein en compact is. Het biedt echter wel een extra dimensie, zeker voor mannen: die zijn immers meestal iets minder gewend aan vibraties en speeltjes.

Als je veel op reis bent, dan is een iets kleinere variant waarschijnlijk net even prettiger. Je kunt dan kiezen voor de Love Triangle (adviesprijs: 49,95 euro). Deze is iets kleiner en heeft een bijzondere vorm, waardoor je eerder zou denken dat het een parfumflesje is dan een seksspeeltje. Er zit bovendien een dopje op, waardoor je hem gemakkelijk in je tas kunt meenemen zonder dat er vuil in komt. Love Triangle is uiteraard wat minder heftig dan de Curvy, maar biedt alsnog die luchtdrukstimulatie die de toys van Satisfyer zo bijzonder goed maken.

Magnetische USB

De Satisfyer-toys zijn gemaakt van siliconen, hebben een waterdichtheid van IPX7 en Satisfyer biedt 15 jaar garantie op elke toy. Het ontwerp van elke toy is erg strak en mooi glad. Curvy kreeg in huize Velzeboer al gauw de bijnaam zeekomkommer, maar zeker de Love Triangle heeft een enorm subtiel design. Je kunt de Satisfyer ook gebruiken met de Apple Watch, die gebruikmaakt van de gyroscoop om de trillingen te veranderen. De sekstoys zijn gemakkelijk schoon te maken, te gebruiken in combinatie met watergebaseerd glijmiddel en komen met een herlaadbare lithium-batterij die je met een magnetische USB-kabel kunt opladen. Opladen kan wel een paar uur in beslag nemen, maar dat is in het geval van dit type tech geen ramp. Wanneer je ligt te slapen kun je hem opladen voor een goede start van je dag, als je dat wilt.

Deel je orgasme

Het bijzondere aan deze speeltjes van Satisfyer, dat is de Satisfyer Connect-app. Hiermee kun je zelf of met iemand op afstand meer halen uit je ervaring. Zo kun je bijvoorbeeld een programma maken, waarbij je via een soort schuifje kiest wanneer hij harder trilt en zachter. Zo’n programma kun je opslaan, zodat je de volgende keer als je de app gebruikt alleen dat programma hoeft aan te tikken en je verder volledig op jezelf kunt concentreren. Je kunt die programma’s ook delen met anderen. Zo is er een community waarop mensen anoniem hun beste programma’s (en indirect dus ook orgasmes) met elkaar delen. De Satisfyer Connect-app is gratis te downloaden en te gebruiken.

Satisfyer Connect App

Die app biedt echter nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook ‘vrienden’ worden met mensen binnen de app. Je kunt ze toevoegen op basis van gebruikersnaam. Heb je bijvoorbeeld een partner die niet bij je woont, dan kun je hem of haar vragen de app te downloaden en een gebruikersnaam aan te maken. Dat kan allemaal vrij anoniem: je hoeft niet per se je e-mailadres achter te laten als je dat niet wil. Het is mogelijk om meerdere partners toe te voegen aan de app, al kun je wel met slechts één partner tegelijk chatten of videobellen.

Het idee van vrienden zijn binnen de app is namelijk dat je kunt videobellen en dat de ander de controle over de toy kan overnemen. Bij bijvoorbeeld Curvy krijgt hij of zij dan de mogelijkheid om die schuifjes te verschuiven, waarbij de trillingen of de luchtdruk steeds heviger kunnen worden. Soms is dat wel even zoeken: welk schuifje doet precies wat, wat voel je nu, enzovoort. Heb je het echter eenmaal samen ontdekt, dan kan het videogesprek heel intiem worden.

Dat vriendengedeelte van de Satisfyer Connect-app werkt als een zonnetje, al heeft het wel het nadeel dat bij overname van de toy, dus wanneer de persoon aan de andere kant de controle heeft, er een nogal heftig blauw-roze filter over de video heenkomt. Juist omdat de schuifjes om de controle te krijgen op de video worden geprojecteerd, kan het zijn dat de partner hierdoor niet zo heel goed meer ziet hoe het ‘ge-dj’ aan de andere kant wordt ontvangen.

Bluetooth-paren

Daarnaast is er nog een klein nadeel aan de app, dat je ook ervaart als je de toy alleen wilt gebruiken. Je moet wel elke keer je toy weer opnieuw verbinding laten maken. Dit werkt via Bluetooth-paren en gaat op zich vrij snel, maar het is wel een extra handeling om aan te denken. Juist omdat dat op een moment komt waarop je waarschijnlijk vooral aan andere dingen denkt, is dat wel een kleine extra horde om te nemen, naast het feit dat je de toy moet pakken, je telefoon, enzovoort. Toch is het wel de moeite waard, want handmatig op de knoppen van de toy drukken biedt een aanzienlijk minder intense ervaring dan met de app.

Wil je trouwens liever niet videobellen met je partner, of hem of haar de controle geven, dan kun je ook wat meer indirect van elkaar genieten. Zo kun je hem of haar een audiobestand laten inspreken. De app kan hierop vervolgens een trillingenpatroon maken, waardoor je alsnog op zijn of haar stemgeluid tot een hoogtepunt kunt komen. Het is ook mogelijk dit te doen op muziek met Music Vibes, waarmee je de app kunt linken aan Spotify of een andere streamingdienst. Je kunt zelfs Ambient Sound gebruiken, waarbij de microfoon van je telefoon het omgevingsgeluid waarneemt en de app dit omzet in trillingen.

Conclusie Satisfyer slimme vibrators

Satisfyer heeft met deze lijn toys en de Connect App absoluut een goede lijn uitgebracht voor net dat beetje extra in bed. De app werkt verbazingwekkend goed, al is het dus een klein nadeel dat je wel elke keer weer even de paringsknop een aantal seconden moet indrukken om de toy met je telefoon te laten communiceren. Verder biedt de app zeker voor mensen op afstand een geweldige extra dimensie, die zeker in deze tijd van quarantaine een interessante nieuwe draai kan geven aan je seksleven.

8.5
satisfyer-curvy-1-rose-red

Beoordeling
Satisfyer Curvy

Pluspunten
  • Goedwerkende app
  • Een veelheid aan programma's en mogelijkheden
  • Mooi design
  • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
  • Elke keer opnieuw paren via Bluetooth
  • Iets te heftig filter op videogesprek

Beoordeling Satisfyer Curvy

Satisfyer heeft met deze lijn toys en de Connect App absoluut een goede lijn uitgebracht voor net dat beetje extra in bed. De app werkt verbazingwekkend goed, al is het dus een klein nadeel dat je wel elke keer weer even de paringsknop een aantal seconden moet indrukken om de toy met je telefoon te laten communiceren. Verder biedt de app zeker voor mensen op afstand een geweldige extra dimensie, die zeker in deze tijd van quarantaine een interessante nieuwe draai kan geven aan je seksleven.

Prijsvergelijker Satisfyer Curvy

Reacties (4)