IKEA onthult Tradfri GU10: een slimme ledspot met kleuren

06 februari 2021 1 Minuut 1 Reacties
Ikea tradfri GU10

Tot nu had IKEA alleen ledspotjes in wit. Of je kiest voor één kleur wit die alleen dimbaar is, of verschillende wittinten die ook dimbaar zijn. Dat verandert nu. IKEA komt met een kleurrijke GU10-spot.

IKEA’s Tradfri-lijn wordt uitgebreid. De Scandinavische meubelgigant komt met gekleurde ledspotjes met GU10-fitting. Er zijn negen kleuren te kiezen en dimmen is ook mogelijk.

IKEA Tradfri GU10

Het is voor het eerst dat er gekleurde spotjes worden toegevoegd aan de Tradfri-lijn. Eerder waren er alleen witte spotjes waarbij je de tint kon aanpassen en kon dimmen. Het is niet de enige aankondiging die IKEA de laatste tijd deed. Zo komt er ook een snelkoppeknop en Silverglans. Die laatste kan tien lichtbronnen tegelijk dimmen of aanzetten. De snelkoppelknop heeft helaas vertraging opgelopen en wordt in de lente verwacht.

De nieuw aangekondigde GU10-kleurenledlamp kan tot 345 lumen helderheid geven. Hij kost 14,95 euro, wat een flink prijsverschil is met zijn witte, dimbare broer van 7 euro. Er zit er echter ook nog een tussenin: de dimbare witte variant met verschillende wittinten. Die GU10-lamp heeft een maximale helderheid van 400 lumen en kost 12,95 euro.

Advertentie

Samenwerking met Philips Hue

IKEA is al vroeg begonnen met zijn smarthomelijn. Tradfri bestaat sinds 2016 en startte met een kit met slimme lampen. Niet lang daarna ging het een partnerschap aan met Philips Hue. Dat blijkt een gouden greep, want hierdoor kunnen beide merken met elkaar werken. Dat is erg handig, zeker nu Action, HEMA, Kruidvat en Lidl allemaal met hun eigen smarthomeseries en -apps komen.

Zeker nu de Tradfri-hub in prijs is verlaagd, kan dit een moment zijn om naar het merk over te stappen. Zeker nu er net scene-ondersteuning voor de smarthomereeks is aangekondigd. Aan de andere kant bevat de laatste firmware-update van de lampen wel een vervelende softwarefout, waardoor je misschien beter nog even kunt wachten. Wil je al onze IKEA Tradfri-artikelen bij elkaar zien, dan verwijzen we je naar onze Tradfri-pagina.

Reacties (1)