IKEA Trådfri aansluiten op Philips Hue en Google Home

09 februari 2019 + 10 minuten 35 Reacties
IKEA Tradfri

Breid je slimme verlichting voordelig uit door IKEA Trådfri-lampen toe te voegen aan de bridge van Philips Hue. In dit artikel vertellen we je hoe je dit kunt doen en hoe je uiteindelijk beide lampen kunt bedienen via je stem met Google Home.

Voor veel mensen is slimme verlichting de eerste stap op weg naar een smarthome. Het bekendste merk voor slimme verlichting is Philips Hue. Wie is er niet begonnen met een starterspakket met drie slimme lampen, de Hue Bridge en de Dim Switch? De hoge kwaliteit van Philips Hue komt echter wel met een keerzijde en dat is de prijs. Wanneer je het hele huis van slimme verlichting van Philips Hue wilt voorzien zul je diep in de buidel moeten tasten. Gelukkig zijn er ook alternatieven. In dit artikel gaan we kijken hoe je de slimme verlichting van IKEA Trådfri kunt integreren met Philips Hue en deze gezamenlijk met Google Home kunt bedienen.

Philips Hue en IKEA Trådfri maken gebruik van hetzelfde Zigbee-protocol. In het begin werkten de lampen niet samen, maar in de zomer van 2017 zorgde IKEA met de nieuwe firmware ervoor dat je de IKEA Trådfri-lampen ook kunt koppelen aan Philips Hue door de bredere compatibiliteit met andere Zigbee-producten. En dat koppelen werkt eigenlijk heel eenvoudig. Op deze manier kun je jouw Philips Hue-verlichting goedkoper uitbreiden met IKEA Trådfri-lampen, zonder dat je de Trådfri-hub van de Zweedse meubelgigant nodig hebt. Hoe je dat doet en met welke nadelen je rekening moet houden vertellen we je in dit artikel.

IKEA Trådfri koppelen aan Philips Hue

Beschik je over Philips Hue in je slimme huis en wil je IKEA Trådfri-lampen toevoegen? In de winkel van IKEA vind je diverse pakketten slimme lampen voor een betaalbare prijs. De keuze is niet zo groot als bij Philips Hue, maar een losse kleurenlamp kost je nog geen 25 euro. Eventueel zijn er pakketten te koop met accessoires als de afstandsbediening en een bewegingssensor. Bij deze pakketten zijn de lampen direct met het accessoire gekoppeld, dus je kunt ze ook zonder Trådfri-hub of Hue-bridge gebruiken. Je mist dan echter wel veel mogelijkheden.

De eerste stap die je moet doen is de lamp van IKEA resetten. Hiervoor draai je de lamp in een fitting en zet je deze aan. Vervolgens moet je zes keer de lamp snel achter elkaar uit en aan zetten. Na zes keer zal de lamp kort knipperen, zodat je weet dat deze gereset is. Open de Philips Hue-app en klik rechtsboven op de drie verticale stipjes. Vervolgens kies je ‘lampconfiguratie’. Kies bovenaan de optie ‘Lamp toevoegen’ en vervolgens op ‘Zoek’. Al binnen enkele seconden zal de lamp nu gevonden worden. Wacht tot het zoekproces is voltooid en de lamp is toegevoegd. Via ‘Kamerconfiguratie’ kun je de lamp nu aan een kamer in het slimme huis toevoegen. Bij elkaar nog geen tien seconden werk: IKEA Trådfri-lamp in fitting draaien en aanzetten, resetten door deze snel achter elkaar zes keer uit en aan te zetten en vervolgens zoeken in de Hue-app bij lampconfiguratie. Dat is alles.

De voordelen

De IKEA-lampen zijn binnen tien seconden aan Philips Hue te koppelen en kun je volledig met je echte Philips Hue-lampen meebedienen. Via de Philips Hue-app zijn er daarnaast veel meer kleuren in te stellen dan via de app van IKEA. Je haalt dus meer uit je IKEA-lampen met de app van Philips Hue. IKEA Trådfri is goedkoper in de aanschaf en zo kun je het systeem voordelig uitbreiden. De lampen zijn prima te gebruiken in combinatie met de Dimmer Switch van Philips en via de app van Philips Hue kun je het kleurenpaneel gebruiken om de lampen van kleur te laten veranderen. Ook kun je beide merken samen prima bedienen met je stem via Google Home, maar daarover later meer.

De nadelen

Toch zul je wel rekening moeten houden met enkele nadelen. Aangezien we geen Trådfri-verbindingshub gebruiken kun je de lampen niet updaten. Je zult het dus moeten doen met de staat van de lamp zoals je het gekocht hebt. De kleuren zijn daarnaast iets minder vol dan de echte Philips Hue-lampen.

Veel gebruikers die de IKEA-lampen hebben gekoppeld aan Philips Hue klagen daarnaast over het (sporadisch) knipperen van de IKEA-lamp, of het veel trager reageren bij het aan- en uitzetten van de lamp in combinatie met de Philips Hue-lampen. Deze nadelen heb ik zelf niet ondervonden. In tegenstelling, de IKEA-lamp gaat zelfs een fractie eerder aan dan de lampen van Philips Hue.

Het grootste nadeel wat ik zelf heb ondervonden is dat de ingestelde kleuren soms gereset lijken te worden. De ene dag gaat de lamp aan in precies dezelfde kleur als de avond ervoor en soms is de lamp volledig gereset en gaat aan in (koud) wit licht. Het is me ook een enkele keer gebeurd dat de lamp, terwijl die gewoon aan staat, zichzelf ineens reset. Het ingestelde blauwe licht werd op een avond ineens weer wit. Via de app is dit gemakkelijk weer in te stellen, maar het is wel een extra handeling die je eigenlijk liever niet wilt doen.

IKEA Trådfri-accessoires toevoegen aan Philips Hue

Een ander verhaal zijn de accessoires van IKEA Trådfri. Via de normale weg kun je deze niet toevoegen aan Philips Hue. Een voorbeeld is de afstandsbediening van IKEA, waarmee je niet alleen de lampen aan en uit kunt zetten, maar ook kunt dimmen en de kleuren kunt veranderen. De lamp is gereset en toegevoegd aan Philips Hue, waardoor het accessoire waar de lamp voorheen mee was gekoppeld (mits je een set koopt) niet meer werkt. Wanneer je nu de afstandsbediening ook reset (vier keer snel op het knopje drukken, deze vind je bij de batterijen achter het klepje) kun je de afstandsbediening opnieuw koppelen. Hiervoor houd je de afstandsbediening bij de IKEA-lamp in de buurt (paar centimeter afstand) en houd je de knop tien seconden lang ingedrukt. De lamp zal knipperen en het rode lampje op de afstandsbediening gaat aan. Na ongeveer tien seconden is het accessoire verbonden met de lamp… en is de lamp ontkoppeld in Philips Hue. Dat werkt dus niet.

Accessoires verbinden met third-party-apps

Via de officiële weg is het niet mogelijk om accessoires toe te voegen, maar via een omweg lukt dit wel. Hier zitten echter wel nadelen aan verbonden. Via ‘Touchlink’ kun je een verbinding forceren. Dit kan bijvoorbeeld met third-party-apps als Hue Essentials voor Android of Hue Lights voor iOS. Zelf heb ik Hue Essentials gebruikt, maar het principe voor Hue Lights zal hetzelfde zijn.

Je zult deze apps na het downloaden moeten verbinden met je Hue-bridge. Volg de instructies wanneer je deze apps voor het eerst opent en alles wijst zichzelf. Je kunt via deze apps niet alleen lampen toevoegen, maar ook accessoires. We nemen als voorbeeld weer de afstandsbediening van IKEA. Kies de optie om een lamp toe te voegen in Hue Essentials en scroll naar beneden naar de optie ‘Touchlink’. Reset de afstandsbediening door vier keer op de koppelknop te klikken. Zorg dat je de afstandsbediening bij de Philips Hue Bridge in de buurt houdt. Druk de koppelknop tien seconden in en druk, terwijl je de koppelknop ingedrukt houdt, op de ‘Touchlink’ knop in de Hue Essentials-app. Het ging een paar keer mis bij mij, maar de derde keer was de afstandsbediening verbonden (korte knipper van het rode lampje op de afstandsbediening). Nu is de afstandsbediening van IKEA ook verbonden met Philips Hue. Vervolgens kun je met de afstandsbediening lampen gaan koppelen zonder dat deze direct weer de verbinding met de bridge verliezen. Hiervoor houd je de afstandsbediening bij de desbetreffende lamp in de buurt. Druk de koppelknop weer in. De lamp gaat knipperen en na ongeveer tien seconden is de lamp met de afstandsbediening verbonden.

Nu kun je de verbonden lampen (op papier tot tien verschillende lampen, maar dat heb ik hier niet kunnen testen) gewoon bedienen met de afstandsbediening van IKEA, terwijl ze gekoppeld zijn met Philips Hue. Je kunt de lampen aan- en uitschakelen en dimmen. Helaas werkte de optie voor het veranderen van kleuren met de afstandsbediening niet. Dit bleek enkel in de app van Philips Hue te kunnen. Daarnaast is de afstandsbediening wel gekoppeld, maar dit is nergens terug te vinden in de app. Het systeem werkt, want je kunt lampen inschakelen en dimmen, maar je kunt nergens het accessoire in de app terugvinden. De werking uiteindelijk is niet ideaal, door het ontbreken van de optie om kleuren te veranderen en de omslachtige manier van verbinden. Kun je hiermee leven en gebruik je liever de IKEA-afstandsbediening dan de Dim Switch van Philips zelf, dan kun je hiermee (zij het met gebreken) wel redelijk uit de voeten. Een aanrader kan ik het echter niet noemen.

IKEA Trådfri via Philips Hue met Google Home bedienen

Je kunt de IKEA Trådfri-lampen, die je hebt verbonden met Philips Hue, ook met je stem bedienen via Google Home. Hiervoor moet Google Home wel eerst even opnieuw synchroniseren met de nieuwe lamp. Hiervoor kun je “Ok Google, synchroniseer mijn lampen” roepen, maar ook Philips Hue even ontkoppelen en opnieuw toevoegen in de Google Home-app werkt prima.

Voorheen was het niet mogelijk om de IKEA-lampen, die je hebt verbonden met Philips Hue, individueel te bedienen met Google Home. De IKEA-lampen gingen gewoon mee aan wanneer je de Philips Hue-lampen inschakelde. Vandaag de dag is dit echter wel mogelijk. Je kunt dus gewoon de naam gebruiken die je de IKEA-lamp hebt gegeven om de lamp individueel aan en uit te zetten. Google Home lijkt dus geen onderscheid te maken tussen officiële en onofficiële lampen. Stembediening met Google Home werkt zoals het zou moeten. Je kunt dus gewoon Philips- en IKEA-lampen door elkaar gebruiken.

Philips Hue uitbreiden met IKEA Trådfri?

Is het nu handig om je Philips Hue-verlichting uit te breiden met IKEA Trådfri-lampen? Het koppelen van de lampen is een fluitje van een cent. Ook de stembediening met Google Home werkt uitstekend. Kun je leven met de nadelen als een resettende lamp of een lamp die soms knippert, dan is IKEA Trådfri een voordelige optie om de slimme verlichting in je huis uit te breiden. Het koppelen van accessoires is via een omweg mogelijk, maar uiteindelijk niet aan te raden door het gebruik van third-party-apps, het ontbreken van de optie om kleuren te veranderen op de afstandsbediening en het onzichtbaar zijn van de accessoire in de app.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (17)

Jules

Jules
09 februari 2019 om 20:28

Ik kan met de TRÅDFRI afstandsbediening wel de kleur bedienen van de TRÅDFRI lamp, terwijl hij is aangesloten via de Hue Bridge.
De TRÅDFRI lampen moest ik overigens ook middels de TouchLink methode koppelen.

Waar ik wel tegenaan loop is om andere accessoires ook te koppelen aan de Hue Bridge; de stekkerplug (voor buitenverlichting/lamp met ingebouwde dimmer) en de TRÅDFRI dimmer.

Inloggen
Paul

Paul
10 februari 2019 om 20:28

Ik denk dat ik toch gewoon voor originele hue lampen blijf kiezen. Misschien allemaal wel iets duurder, maar hiervoor krijg je ook meer kwaliteit. Het werkt altijd en nooit problemen gehad bij de installatie ofzo.

Inloggen
Linda

Linda
12 februari 2019 om 08:53

Dat is mooi, ik heb nu 2 bridges naast elkaar staan. Maar werkt dit ook met de oude ronde Philips bridge? En weet je misschien hoe je de Ikea kleuren kunt gebruiken met de Google home (Energie, Helder etc)?

Inloggen
Jules

Jules
12 februari 2019 om 11:49

Het schijnt alleen met de nieuwe Hue Bridge te werken, de vierkante.

Inloggen
Murat

Murat
20 juni 2019 om 03:19

Hoi ik ben begonnen met philips hue compleet pakket met hub bridge 3 lampen en strip werk prima en ook goed gecombineerd met philips ambilight tv dat was voor woonkamer dat was wel echt duur kant op toen heb ik voor keuken en hal ikea lamp gekocht kreeg hem echt niet aan praat heb ze weer uitgehaald ik denk toch te gaan kiezen voor hue lam extra tekopen

Inloggen
Richard

Richard
14 februari 2019 om 16:55

Ik probeer mijn Tradfri Led-lamp E27 1000 lumen te koppelen aan mijn Philips Hue bridge 2.1
Tot op heden is het me nog niet gelukt. Ik heb de lamp meerdere keren gereset door snel 6x uit en aan te schakelen. Wanneer ik in de Philips Hue app nieuwe lampen zoek en vervolgens de Tradfri lamp aan zet, vindt hij geen enkele lamp. Ook heb ik de Hue bridge gereboot zonder wenselijk effect.

Wel heb ik deze bevinding: Wanneer ik in de alternatieve ‘Hue Lights’ app in de instellingen de Touchlink functie aanzet, gaat de Tradfri lamp gedimd flikkeren. Er is op dat moment dus een communicatie aanwezig. Maar verder kan ik helemaal niks en herkent hij de Tradfri ook niet.

Enig idee wat ik nog kan doen ?

Inloggen
Jules

Jules
14 februari 2019 om 19:24

Je bent wel in de buurt als de lamp begint te knipperen!

1 Reset de IKEA lamp door hem 6x aan en uit te doen.
2 Houdt de betreffende lamp in de buurt van je bridge en zorg dat deze spanning heeft.
3 In de “alternatieve” Hue Lights app druk je op de knop ‘Touch Link’. Als je de juiste stappen hebt ondernomen, dan begint de lamp langzaam te knipperen.
4 Ga nu direct naar de officiële Philips Hue app en voeg daar de IKEA TRÅDFRI lamp toe.

Het lukte mij helaas ook niet om in de alternatieve app de lampen toe te voegen.

Inloggen
Vincent

Vincent
17 februari 2019 om 01:39

De truc om te koppelen is een klein beetjes anders dan ik hierboven lees:
Na resetten van de lamp (6x aan/uit) brand de IKEA lamp even 1 seconde fel
1) Je zet de lamp dan uit
Als je andere lampen dicht in de buurt hebt haal die dan van spanning af
2) Je opent de plilips hue app,
3) Begin met zoeken via de app
4) Zet nu de lamp weer aan
Binnen 5 seconden vind de app een nieuwe dimmable light van tradfri
5) Pas de naam te lamp aan en voeg toe aan een kamer naar keuze

Je kunt de lamp nu individueel bedienen met zijn naam of via de kamer als een groep lampen
Let wel op dat lampnamen en kamernamen uniek moeten zijn, ander begrijp Google er niks van

Inloggen
Van Emden

Van Emden
22 december 2019 om 12:28

Vincent, dank! Door jouw toevoeging lukte het ons ook de lampen te koppelen aan onze hue starters set! Zowel de tradfri 600 kleurenlamp als de 250 spiraal…

Inloggen
Vincent

Vincent
13 juni 2020 om 16:32

Als je spraak gebruikt om de lampen aan te sturen, moet je de nieuwe lamp in Google Home ook even controleren. Zeg eerst tegen Google “Hey Google, synchroniseer apparaten” en kijk dan in de Google Home App of je de lamp zit op de plek waar je hem hebben wil. Pas aan indien nodig.

Inloggen
Richard

Richard
17 februari 2019 om 16:11

Ik doe precies wat jullie allemaal zeggen maar de hue bridge 2.1 ziet de TRÅDFRI lamp nog steeds niet…
Denk dat ik maar een Philips lamp ga kopen. Of er moeten nog een alternatieve oplossingen zijn om een verbinding tot stand te brengen ?

Inloggen
Rick

Rick
18 maart 2019 om 20:29

Zijn de Tradfi lampen ook beter dimbaar als ze met Philips Hue worden gekoppeld? Het valt me namelijk op dat de Ikea lampen nauwelijks te dimmen zijn en in de laagste stand nog vrij fel zijn. Mij valt trouwens op dat dit nadeel vrijwel nergens wordt genoemd.

Inloggen
Jules

Jules
18 maart 2019 om 20:37

Hoe bedoel je beter dimbaar? Ze kunnen niet verder gedimd worden als ze op een Hue bridge worden aangesloten. Het klopt dat ze dan feller zijn dan Philips Hue lampen.

Inloggen
Hans

Hans
29 juni 2019 om 21:50

In mijn Hue omgeving werke de tradfri lampen prima. Nu was er echter 1 die geen verbinding kon maken. Dat is wel eens vaker voorgekomen dan was het een kwestie van de lamp opnieuw koppelen en klaar was Kees. Deze keer kan de Hue app de lamp maar niet vinden. 6x aan uit voor resetten voor de lamp gedaan. Eerst op zoeken klikken en dan de lamp pas aan zetten. De lamp aan en dan op zoeken klikken. De lamp 24 uur van de spanning, de Hue bridge 24 uur van de spanning, niks helpt, er worden geen nieuwe lampen gevonden. Afstand van bridge naar lamp? een meter of twee met vrij “zicht”.
Mijn opties zijn op, hoe krijg ik de tradfri weer in hetgareel of zal ik toch maar in de buidel tasten voor een originele Hue?

Inloggen
Vincent

Vincent
01 juli 2019 om 10:48

Misschien is dit een firmware probleempje. Als je andere Tradfri lampen (die het bog wel doen) op hetzelfde moment gekocht dan is er zeer waarschijnlijk wat anders aan de hand. Het is echter geen probleem om met je lamp langs ikea te gaan. Aan de service balie testen ze de lamp en updaten ze naar de laatste firmware. Thuisgekomen kun je dan weer resetten om aan Hue te koppelen.

Inloggen
Mat

Mat
15 september 2019 om 16:43

Klantenservice Ikea zegt Nee, kan niet, Philips weigert vreemde lampen. Einde verhaal. Geld terug. Niks firmware updaten. Kan niet.

Inloggen
Steffen

Steffen
21 oktober 2020 om 23:13

De IKea lampen koppelen gaat met sommige types geel makkelijk (E14) en met andere types (GU10) had ik echt een 3rd party app nodig (hue essentials).

Voordeel van de tradfri GU10 is dat die 400lm zijn (Philips 250)

Echt een heel groot nadeel van tradfri aan de hue bridge is dat ze bij een acne wisseling alleen van kleur wisselen en niet van helderheid.
Daarvoor moet je nog een keer op de helderheid slider tikken om een 2 opdracht te sturen naar de lamp.
Dat vind ik wel echt een heel groot nadeel.

Inloggen
Ivo Tak

Ivo Tak
15 augustus 2019 om 20:33

Ik heb al meer dan een jaar een hue systeem en had al eerder Ikea lampen toegevoegd. ook heb ik een remote gebruikt. Vandaag heb ik er nog 2 remotes bij gekocht, maar nu kom ik er achter dat als ik het licht aan doe via de de remote, dat ik dan in de hue app niet kan zien dat het licht aan is…dus in de app staat het licht op uit. Als ik dan het licht via de app ‘aan’ zet, zie ik het wel via de app aan, maar als ik dan via de remote weer uit zet, dan blijft het in de app op aan staan (terwijl de lamp uit is). Dit was me nog niet eerder opgevallen. Iemand anders ook dit probleem? Iemand een oplossing??

Inloggen
Jules

Jules
15 augustus 2019 om 20:53

Geef het even de tijd. Bij mij wordt de status van de Trådfri verlichting binnen 10-20 seconden in de Hue app geüpdatet.

De Philips knoppen sturen de lampen aan via de Hue hub. Hierdoor krijgt de app ook meteen een update binnen.
De Trådfri knoppen communiceren alleen met de lampen zelf en kun je niet met de hub koppelen. Hierdoor krijgt de hub niet op voorhand een signaal van de knop, maar moet de hub wachten op een status update van de lamp waarna dit pas bijgewerkt kan worden in de app.

Inloggen
Ivo

Ivo
16 augustus 2019 om 06:59

Dank! Inderdaad duurt het even voordat in de app de lampen aan gaan, maar inderdaad…bij uitgaan van de lampen is het echter niet niet, maar wie weet moet ik daar ook gewoon geduld voor hebben.

Inloggen
Henk

Henk
20 september 2019 om 14:05

Ik krijg de ikea lamp niet op de hue aangesloten, gedaan wat er stond ( 6x snel uit en aan) maar zie geen korte knipper en de app kan geen nieuwe lamp vinden.

Inloggen
Jeroen

Jeroen
22 september 2019 om 15:18

Bij mij idemdito, gisteren (21-9) de lampen gekocht…. 🙁

Inloggen
Romi

Romi
29 november 2019 om 01:11

Ik heb ikea tradfri lampen die ik ruim 1 jaar geleden heb gekocht en zonder problemen heb gekoppeld met mijn Philips Hue systeem. Echter heb ik een week of 3 geleden nieuwe Tradfri lampen gekocht en deze kreeg ik met geen man en macht gekoppeld aan de Hue bridge!

De nieuwe lampen van Ikea hebben een upgrade gekregen, waardoor ze niet meer te koppelen zijn met Philips Hue! Het staat tegenwoordig ook op de verpakking: “Uitsluitend te gebruiken met producten van IKEA slimme verlichting.”

Inloggen
Jules

Jules
29 november 2019 om 06:39

Ik heb de laatste tijd gemerkt dat de integratie van ook de oude IKEA Trådfri lampen met de Hue bridge niet zaligmakend is. Niet alle routines werken goed, kleuren en intensiteit gaan ook lang niet altijd goed mee bij een scène verandering.

Kan het eigenlijk alleen nog maar afraden om de systemen te combineren.

Inloggen
JERMUL

JERMUL
28 november 2020 om 19:35

Weet je wel zeker dat je een slimme Trädfri lamp hebt? Als de lamp na 6x kort aan- en uitschakelen niet gaat flikkeren, heeft dat niets te maken met de Hue bridge. Dan is je lamp niet goed. Ik heb 12 Ikea lampen met bajonet- en draaifitting, alsook 4 geschakelde stopcontacten zonder problemen gekoppeld op mijn Hue bridge. Het is supersimpel.

Inloggen
Robert Wotte

Robert Wotte
06 december 2019 om 12:32

Ik heb sinds deze week een Harmony Elite afstandsbediening. Heb de hele benedenverdieping vol met Tradfri lampen en slimme stekkers. En een HomePod van Apple.
De Elite-hub kan niet gekoppeld worden aan de Ikea-lampen… Ik zou dan als alternatief de Hue Bridge kunnen gebruiken? Want die kan wél aan de Elite gekoppeld worden namelijk. Bedankt alvast voor je reactie

Inloggen
Dyonne

Dyonne
13 december 2019 om 14:39

Ik ben al een tijdje aan het proberen om mijn Ikea remote aan te sluiten op de philips hue bridge. Ik maak hierbij ook gebruik van de HUE essential app. Ik koppel eerst de lamp aan de bridge en daarna de remote. Daarna koppel ik de remote aan de lamp. De lamp werkt dan enkel nog via de remote en niet meer via de app. Wat doe ik fout en kan ik nog proberen?

Inloggen
Jules

Jules
22 december 2019 om 20:18

Als je lamp de koppeling met je bridge verliest, en alleen nog luistert naar de IKEA remote, dan is de koppeling tussen je remote en de bridge niet goed gegaan.
Het vervelende is dat je je lamp ook weer opnieuw moet verbinden met de bridge.
Vergeet je niet eerst de remote te resetten voordat je hem met de bridge verbind? De remote moet ook een signaal geven als hij een koppeling gemaakt heeft met de bridge. Zolang hij dat signaal niet geeft, blijven proberen te koppelen. Het zou uiteindelijk wel moeten werken. Ik heb diverse remotes gekoppeld gehad, inclusief een bewegingssensor. Alleen de stekker krijg ik niet gekoppeld. Maar dat is een bekend probleem.
Inmiddels ben ik er ook achter dat je beter voor één systeem kan gaan. Want IKEA lampen luisteren minder goed naar signalen van de Signify bridge. Meestal veranderd er alleen de kleur of de intensiteit. Het maakt de lampen in veel van mijn scènes nutteloos.

Inloggen
Dyonne

Dyonne
22 december 2019 om 21:13

Het is gelukt, als je eenmaal het trucje snapt is het erg gemakkelijk.
Wat gek dat de stekker niet lukt. Bij mij was hij bij de eerste poging gekoppeld.
Heb hem in een stopcontact dichtbij de bridge gedaan. Daarna via de Philips essential app op touchlink gedrukt. En daarna bij lampen laten zoeken , dan vind hij hem direct als plug.

Inloggen
Glenn

Glenn
15 december 2019 om 11:04

En beide systemen naast elkaar gebruiken en laten samen komen in Google home werkt ook prima toch? Beide systemen hebben dan hun eigen hub. Of zitten hier nog nadelen aan?

Inloggen
Dyonne

Dyonne
15 december 2019 om 22:46

Het nadeel daar van is dat je dan de lichten nog steeds niet kunt gebruiken.

Maar het is me uiteindelijk gelukt en het werkt nu perfect! Bedankt voor het meedenken.

Inloggen
Rogier

Rogier
05 januari 2020 om 10:33

De IKEA lampen die momenteel in de winkel liggen zijn alleen en eenvoudig te koppelen via touchlink in de Hue Essentials app.

Plaats de nieuwe lamp dichtbij de bridge. Open de 3th party Hue essential app om een nieuwe lamp toevoegen door eerst op “touchlink” knop te drukken en als de nieuwe lamp knippert (vel en zwak licht), druk dan op de knop “zoek naar lampen”, de lamp is gelijk gevonden en is tevens toegevoegd aan de originele Philips Hue app.

Inloggen
Michael

Michael
22 februari 2020 om 17:18

Iemand die “een lichtje kan bijschijnen”?
Ik krijg, in tegenstelling tot 2 andere Tradfri lampen, een Tradfri E27 “vlam lamp” (LED1842G3) maar niet gekoppeld aan m’n Hue 2.1 bridge.
De “6x aan/uit reset” resulteert in een paar seconden gedimd licht dat daarna weer fel wordt (ik ga er vanuit dat de bevestiging van een daadwerkelijke reset van de lamp is). Wat ik daarna ook doe, de Hue app vindt de nieuwe lamp gewoon niet. Ik heb ’t geprobeerd met zowel lamp aan en nog uit op het moment dat de zoek-button wordt ingedrukt, Hue bridge gereset, nergens resultaat mee.
Is er iemand die hier de gouden tip voor aan kan dragen?

Inloggen
Michael

Michael
22 februari 2020 om 18:18

-UPDATE-

…toch nog maar een zoektocht naar lotgenoten op het www ondernomen en, hoeraaaa, langs die weg toch de oplossing gevonden: koppelen via de Touchlink-methode! (met gebruik van de Hue essentials app). Binnen 5 seconden werd de lamp alsnog gevonden en vandaar was het verder het al bekende traject. Blij ei hier 😉

Inloggen
Gabi

Gabi
10 juni 2020 om 16:01

Ik heb een Hue-systeem met een aantal Tradfri-lampen hierin. Nu ben ik bezig met het inrichten van mijn Homekit. De Tradfri-lampen hebben nog niet de update waarmee deze worden herkend door Homekit. Weet iemand om het mogelijk is om met een Tradfri-gatewayhub de IKEA-lampen te updaten en vervolgens zichtbaar te krijgen in Homekit? Dus eigenlijk alleen de gateway even te gebruiken voor de update?

Inloggen