Review: LSC Smart Connect – videodeurbel, beveiligingscamera’s en buitenlamp

30 januari 2021 + 10 minuten 9 Reacties
LSC Smart Connect

In deze review gaan we aan de slag met de nieuwste collectie smarthome-producten van LSC Smart Connect van winkelketen Action.

Eind 2019 hebben we de eerste producten uitgebreid bekeken van LSC Smart Connect. LSC Smart Connect is het smarthome-merk van winkelketen Action en werkt via het wifi-protocol en het Tuya-platform. Inmiddels heeft Action het assortiment verder vergroot. In deze review kijken we naar de Smart Doorbell, Smart Indoor IP Camera, Smart Outdoor IP Camera en de Smart LED Flood Light with sensor, oftewel de videodeurbel, binnencamera, buitencamera en de buitenlamp met bewegingssensor.

De producten van LSC Smart Connect van de Action bedien je met de LSC Smart Connect-app die beschikbaar is voor iOS en Android. Je hebt geen hub nodig, want je sluit deze producten direct aan op je wifi-netwerk (alleen 2.4 GHz). De producten van LSC Smart Connect maken gebruik van het Tuya-platform. Tuya zorgt voor de achterliggende techniek en het cloudverkeer via het 4A IoT-platform. Je kunt er hier meer over lezen. Je koopt deze vier nieuwe smarthome-producten in de winkels van Action. Online bestellen is niet mogelijk, maar je kunt de collectie wel op de website van Action bekijken.

Smart Doorbell

De Smart Doorbell van LSC Smart Connect ziet er op het eerste gezicht precies hetzelfde uit als de videodeurbel van Marmitek. Ook andere merken gebruiken precies deze behuizing voor hun ‘kloon’-deurbellen. Intern zijn er vaak wel enkele verschillen tussen al deze kloondeurbellen te noemen. Action doet het met deze LSC Smart Connect Smart Doorbell echter voor een wel hele goede prijs. Deze videodeurbel kost 37,95 euro en komt met een Full HD-resolutie (1.920 bij 1.080 pixels) en een kijkhoek van 145 graden, nachtvisie tot 5 meter, een wifi-bereik van 25 meter en tweewegcommunicatie. Beelden opslaan kan met een micro-sd-kaart tot 128 GB en de videodeurbel beschikt over een ip54-certificaat en is hiermee enigszins bestand tegen water en stof (spatwaterdicht). Een echte plensbui vindt de videodeurbel wellicht wat minder fijn, want duurdere merken hebben vaak een betere certificering en zijn daarmee meer waterdicht. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Je gebruikt de Smart Doorbell in combinatie met de LSC Smart Connect-app of één van de andere Tuya-apps. In de doos vind je de videodeurbel en het achterwandje, bevestigingsmateriaal, een plaatje om de kijkhoek te veranderen en een tooltje dat dienst kan doen als schroevendraaier.

Toch zijn er enkele verschillen te noemen met de videodeurbel van Marmitek. De Smart Doorbell (12V) van de Action sluit je namelijk niet zo makkelijk aan op je bestaande deurbel-aansluiting, maar komt gewoon met een kabel van vijf meter en een stekker die eigenlijk dienst doet als transformator. Je steekt dus gewoon de stekker in het stopcontact en je kunt aan de slag. Heb je geen zin om de vijf meter lange kabel door te trekken langs je bestaande deurbelkabel? Dan kun je ook je huidige deurbelkabel gebruiken. Knip de kabel aan de kant van de adapter door van de nieuwe deurbel, sluit de deurbel aan op je bestaande deurbelkabel en haal het andere einde uit je bestaande transformator. Deze sluit je aan op de adapter van Action en klaar ben je. De videodeurbel van Marmitek is wel makkelijker op je bestaande gong aan te sluiten en is daarmee net iets veelzijdiger.

Welke methode je ook kiest of weet uit te vinden, je bestaande gong kan niet opgenomen worden in het geheel. Alhoewel, niet standaard. Voor de handige klusser is dit natuurlijk geen probleem, maar je zult zelf enkele aanpassingen moeten doen. Ook heb ik leuke oplossingen voorbij zien komen met slimme stekkers en de bestaande gong die middels een automatiseringsregel aan elkaar gekoppeld zijn. Het is zeker mogelijk met deze deurbel, maar voor de gewone consument wellicht te lastig.

Je bent nu dus afhankelijk van je telefoon om te horen wanneer de deurbel gaat. Dat is natuurlijk wel even een flink minpuntje. Gelukkig is er een handige oplossing voor. Al eerder in deze review hadden we het over de Marmitek videodeurbel gehad. Marmitek heeft ook de Bell ME-gong die te koop is voor 19,95 euro. Deze werkt via RF en koppel je binnen twee seconden ook aan de videodeurbel van Action. Druk twee seconden op de knop om te pairen en vervolgens op de aanbelknop van de deurbel en klaar ben je. Nu heb je gewoon weer een (draadloze) gong aangesloten op je nieuwe videodeurbel van Action.

Over de videodeurbel zelf kunnen we vrij kort zijn. Deze voldoet namelijk prima, helemaal als je kijkt naar de prijs van 37,95 euro. De videodeurbel is soms bij de Action in de aanbieding geweest voor 29,95, wat natuurlijk helemaal een koopje is. De beeld- en geluidskwaliteit zijn goed en je krijgt snel een melding op je smartphone, waarna je binnen twee seconden naar de livestream kunt kijken wie er voor de deur staat. Uiteraard is dit afhankelijk van je wifi-netwerk en ook je telefoon bepaalt hoe snel het beeld geopend wordt. We hebben het getest met een Oppo Reno van twee jaar oud en een Sony Xperia 1 II, het vlaggenschip van afgelopen jaar van Sony. Een nieuwe en krachtigere smartphone toont je toch 1 a 2 seconden eerder de livestream dan een toestel met minder krachtige specificaties. Ook moet je goed wifi-bereik hebben bij je videodeurbel, dit kan een groot verschil maken.

De Smart Doorbell van LSC Smart Connect is echt een videodeurbel met basisfuncties. Verwacht geen gezichtsherkenning, instelbare bewegingszones en meer van dat soort geavanceerdere functies. Er wordt aangebeld, je krijgt een melding op je smartphone en je opent de livestream. Je ziet nu wie er voor de deur staat en kunt met je bezoeker communiceren. Dat werkt allemaal goed. Je zult in deze prijscategorie geen andere videodeurbel vinden die zoveel biedt voor zo weinig geld.

Smart Indoor IP Camera

Voor 19,95 euro koop je bij Action de Smart Indoor IP Camera. Een zeer compacte en kleine beveiligingscamera op een voetje met een Full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een kijkhoek van 105 graden, nachtvisie tot 10 meter, tweewegcommunicatie, een wifi-bereik van 25 meter en ondersteuning voor een micro-sd-kaart tot 128 GB.

Het is een leuk klein cameraatje van 10,5 centimeter hoog met een flexibele poot die je dankzij de meegeleverde 3m-tape overal neer kunt zetten en op kunt plakken. In de doos wordt verder een stekker en een kabel meegeleverd. De poot en het voetje zijn van rubber en voelen stevig aan. De camera zelf is van goedkoop wit plastic, maar dat is wat je mag verwachten in deze prijscategorie.

Via de LSC Smart Connect-app kun je de camera eenvoudig installeren. Klik op het plusje rechtsbovenaan, ga naar Security, kies de indoor camera en klik op volgende. In de app word je gevraagd om de camera eerst te resetten. Bespaar jezelf de moeite, want dit is bij een nieuwe camera echt niet nodig. Sterker nog, na het resetten duurde het toch twee a drie keer voordat de camera daadwerkelijk toegevoegd was. In de papieren handleiding staat het beter aangegeven. Voer je wifi-wachtwoord in, laat de camera de QR-code scannen en klaar ben je.

De beeldkwaliteit is redelijk te noemen. Het is een behoorlijke fisheye-lens, wat betekent dat de randen van het beeld behoorlijk vervormd zijn. In het midden is het beeld beter, maar kan het niet tippen aan een duurdere camera. Het geluid is ook niet bepaald goed te noemen, maar met wat moeite kun je een gesprek redelijk verstaan. Het is met name de de speaker op de camera die erg veel moeite heeft om stemmen fatsoenlijk te laten horen. De camera ondersteunt ook bewegingsdetectie en geluidsdetectie, dus je krijgt een melding als er iets in huis aan de hand is wat niet zou moeten gebeuren. Die bewegingsmelding werkt betrouwbaar en snel, waardoor deze camera een echte meerwaarde heeft. De geluidskwaliteit is eigenlijk net onder de maat, maar voor het geld kan de camera eigenlijk vrij weinig fout doen.

Smart Outdoor IP Camera

Naast de Indoor IP Camera heeft Action ook een Outdoor IP Camera van LSC Smart Connect in de winkel liggen. Allereerst de specificaties. Voor 34,95 euro krijg je een beveiligingscamera voor buiten die beschikt over een Full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een kijkhoek van 130 graden, nachtvisie tot 10 meter, tweewegcommunicatie en een ip65-certificaat. Dit betekent dat de camera tegen vrijwel alle weersomstandigheden bestand is en de buitencamera heeft dan ook een betere certificering dan de videodeurbel of de onderstaande buitenlamp. Beelden opslaan kan met een micro-sd-kaart tot 128 GB.

De zwarte camera ziet eruit als een kleine koker op een beweegbare voet. Deze voet kun je aan de muur bevestigen en de camera vervolgens in de gewenste hoek vastdraaien. De Smart Outdoor IP Camera van LSC Smart Connect komt met een zeer lange kabel en een stekker voor in het stopcontact. De camera zelf is ook voorzien van een antenne om op die manier ook buiten een goede verbinding te kunnen krijgen. Het wifi-bereik is 25 meter. De bouwkwaliteit is behoorlijk stevig. De camera lijkt dan ook tegen een stootje te kunnen.

De installatie werkt identiek met de Indoor IP Camera. Klik op het plusje rechtsbovenaan, ga naar Security, kies de outdoor camera en klik op volgende. Resetten sla je wederom over en vervolgens voer je je wifi-wachtwoord in en scan je de QR-code met de camera. De camera beschikt over precies dezelfde functies als de binnencamera. De bewegingssensor werkt ook op dit model uitstekend en je kunt via tweewegcommunicatie praten met je eventuele (ongewenste) bezoeker. De speaker is iets beter ten opzichte van de Indoor Camera. Je bent beter te verstaan via de speaker op de camera. Het geluid is niet fantastisch, maar wel voldoende.

De Smart Outdoor IP Camera is een betaalbare camera om het huis aan de buitenkant te bewaken. De kijkhoek is redelijk te noemen, maar de beeldkwaliteit is prima. Ook de nachtvisie werkt uitstekend, waardoor je ook in het donker goed kunt zien wie er eventueel ongewenst in je tuin staat. Deze camera is, zeker voor dit geld, een aanrader.

LED Flood Light with sensor

De LED Flood Light with sensor is een beetje een vreemd product. Het is in feite een buitenlamp met bewegingssensor die je bedraad moet aansluiten. De lamp kost 13,95 en is daarmee een koopje, maar de bouwkwaliteit laat te wensen over. Dit komt met name door het grote gat aan de achterkant waar de bedrading naar binnen gaat. Goed, de draden zelf maken een flinke bocht in de behuizing, waardoor regen er niet direct in zal komen, maar de vraag is wel of de buitenlamp een flinke stortbui zal overleven. De buitenlamp beschikt ook (slechts) over een ip44-certificaat, wat betekent dat het spatwaterdicht is. Flinke regen zal de buitenlamp dus ook niet overleven. Deze buitenlamp hang je dan ook bij voorkeur onder een afdakje.

De lamp zelf beschikt over maar liefst 1500 lumen, wat een behoorlijke straal licht is. De bewegingssensor werkt goed en heeft een bewegingshoek van 160 graden. Het licht verspreid zich in een hoek van 110 graden. Het wifi-bereik is 25 meter. De lamp zelf moet 15.000 branduren mee kunnen gaan en 10.000 keer aan- en uitgezet kunnen worden. Via de app kun je de helderheid en tijdsduur aanpassen.

Heb je een overdekte ruimte buiten, dan is het een goedkope oplossing voor een buitenlamp. Het ‘slimme’ deel van de buitenlamp is te verwaarlozen en wellicht ook wat overbodig, alhoewel handig als je het licht op vaste tijdstippen aan of uit wilt zetten. Een dergelijke lamp moet gewoon gaan branden bij het detecteren van beweging, dat kan ook wel zonder een app. Voor 13,95 is het een koopje, maar deze buitenlamp is zeker niet zonder nadelen. Het design is ook niet fantastisch te noemen, waardoor je deze lamp niet graag bij je voordeur zult ophangen. Op het schuurtje of in de achtertuin is dan een betere keuze, mits je rekening houdt met de spatwaterdichte behuizing.

Goede en betaalbare producten, maar...

De algemene indruk van de vier producten is goed. Voor een spotprijs leveren ze precies datgene wat je mag verwachten. Toch zijn we niet over alles tevreden. Allereerst de weersbestendigheid. De videodeurbel heeft een ip54-certificaat. Voornamelijk het tweede getal is hierbij van belang. De 4 staat voor spatwaterdicht, wat natuurlijk niet handig is in de stromende regen. De 5 in het begin geeft de beschermingsgraad aan tegen het indringen van bijvoorbeeld stof. Hang de videodeurbel dus niet op een plek waar het weer veel invloed heeft, maar hang hem onder een afdakje. Ter vergelijking, de Ring Video Doorbell 3 heeft een IP65-certificaat, de Arlo Video Deurbel ook een IP65-certificaat. Ditzelfde geldt ook voor de buitenlamp, die je ook zeker onder een afdakje moet hangen. Dankzij het IP44-certificaat is een flinke stortbui niet aan te raden. De buitencamera doet het beter met het IP65-certificaat. Daar hoef je je verder geen zorgen om te maken.

Alle basisfuncties zijn verder op de videodeurbel en de beide beveiligingscamera’s te vinden. Geavanceerde functies als gezichtsherkenning of bewegingszones zijn er niet. Dat is ook niet erg. Je weet wat je koopt bij deze producten. De app laat een tijdlijn zien met alle gebeurtenissen en dit is niet altijd even gebruiksvriendelijk. Je moet soms even flink zoeken om dat stukje video te vinden die je eigenlijk wilt bekijken. Een voordeel van de app is wel dat je deze producten kunt koppelen met andere producten van LSC Smart Connect via de smart-functies met automatiseringen. Laat bijvoorbeeld de slimme lampen knipperen als er aangebeld wordt. Er is geen ondersteuning voor Google Assistant. Zoals veel mensen weten moet er een logo op de doos staan wanneer deze ondersteuning aanwezig is. Dit logo vind je bijvoorbeeld wel op de lampen en slimme stekkers van LSC Smart Connect, maar niet op de videodeurbel en de beveiligingscamera’s. Je kunt dus geen beelden op je Google Nest Hub bekijken. Tot slot is ook de opslag wel een dingetje. Je kunt een geheugenkaart in de videodeurbel en camera’s steken, maar verdere mogelijkheden zijn er niet. Neemt iemand je camera’s of videodeurbel mee, dan zijn alle beelden ook weg. Eventuele optionele cloudopslag was toch handig geweest. De vergelijkbare smarthome-producten van Kruidvat bieden die mogelijkheid wel.

Action Hema Kruidvat Lidl
Lees ook

Round-up: smarthome van Action, HEMA, Kruidvat en Lidl

Conclusie

De nieuwe producten van LSC Smart Connect in de Action zijn een mooie toevoeging aan de bestaande collectie slimme producten. Ze zijn kwalitatief redelijk goed en zeer betaalbaar. In deze prijscategorie ontkom je niet aan de minpunten. De weersbestendigheid kan beter, je beschikt enkel en alleen over basisfuncties en in de LSC Smart Connect-app is het soms lastig om de juiste video terug te vinden. Houd je echter rekening met de minpunten, dan zijn dit goede producten voor een zeer betaalbare prijs. Over de buitencamera zijn we het meest enthousiast, gevolgd door de videodeurbel. De binnencamera presteert op het gebied van geluid net onder de maat en de buitenlamp heeft slimme functies die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Concluderend kunnen we zeggen dat Action wederom goed bezig is om betaalbare smarthome-producten naar een grote groep consumenten te brengen. En dat kunnen we alleen maar prijzen.

7.5
LSC Smart Connect groot

Beoordeling
LSC Smart Connect videodeurbel, beveiligingscamera's en buitenlamp

Pluspunten
  • Zeer betaalbaar
  • Alle basisfuncties aanwezig
  • Geen abonnement nodig
  • Outdoor Camera is topproduct
  • Makkelijk te installeren
Minpunten
  • Weersbestendigheid kan beter
  • Lastig fragmenten terugvinden in de app
  • Slimme functies buitenlamp te verwaarlozen
  • Videodeurbel zonder gong
  • Alleen opslag via micro-sd-kaart

Beoordeling LSC Smart Connect videodeurbel, beveiligingscamera's en buitenlamp

De nieuwe producten van LSC Smart Connect in de Action zijn een mooie toevoeging aan de bestaande collectie slimme producten. Ze zijn kwalitatief redelijk goed en zeer betaalbaar. In deze prijscategorie ontkom je niet aan de minpunten. De weersbestendigheid kan beter, je beschikt enkel en alleen over basisfuncties en in de LSC Smart Connect-app is het soms lastig om de juiste video terug te vinden. Houd je echter rekening met de minpunten, dan zijn dit goede producten voor een zeer betaalbare prijs. Over de buitencamera zijn we het meest enthousiast, gevolgd door de videodeurbel. De binnencamera presteert op het gebied van geluid net onder de maat en de buitenlamp heeft slimme functies die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Concluderend kunnen we zeggen dat Action wederom goed bezig is om betaalbare smarthome-producten naar een grote groep consumenten te brengen. En dat kunnen we alleen maar prijzen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Herwin

Herwin
01 maart 2021 om 11:36

Hoi iedereen. Ben benieuwd of iemand er in geslaagd is om de beelden te bekijken die op de micro sd kaart staan van de Smart Connect video deurbel? Zijn .data bestanden en het lukt mij nog niet om ze te bekijken.
Groet Herwin

Inloggen
Aw

Aw
09 maart 2021 om 20:28

Je telefoon hee waarschijnlijk geen se kaart

Inloggen
Aw

Aw
09 maart 2021 om 20:29

Je telefoon hee waarschijnlijk geen SD kaart

Inloggen
Truus

Truus
24 april 2021 om 11:29

Hier het zelfde probleem, van alles geprobeerd maar helaas 😏

Inloggen
Angelina Hammink

Angelina Hammink
05 maart 2021 om 09:35

Kan mij iemand vertellen waar ik de lsc outdoor camera kan kopen want bij action is deze niet in het assortiment helaas en bij bol niet leverbaar

Inloggen
Edwin

Edwin
25 mei 2021 om 08:36

Deze is kort in het assortiment geweest maar niet meer beschikbaar. Action reageert niet op vragen omtrent hun assortiment aangezien dit varieert. Momenteel (mei 2021) hebben ze ingezet op buiten verlichting en stopcontact en ik vermoed dat de camera’s voorlopig niet (terug) beschikbaar komen. Jammer, want ik wilde wel een of twee camera’s aanschaffen voor buiten.

Inloggen
Wim

Wim
09 maart 2021 om 20:23

LSC Smart deurbel aangesloten. Maar krijg geen belgeluid te horen op mijn telefoon.

Inloggen
Sebastian

Sebastian
14 mei 2021 om 15:13

Hier het zelfde probleem. Heb je al een oplossing?

Inloggen
S

S
23 juli 2021 om 23:47

Weet iemand hoe ik de beelden van “terug spoelen ” kan verwijderen?
Ik heb al 3x geprobeerd de indoor camera te resetten maar het lukt niet…

Inloggen